به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، روز 13 فروردین اتحادیه اروپا قطعنامه ای برای بهبود روابط با ایران به تصویب رساند که در قسمت پایانی آن طرحی از ضد ایرانی بودن این قطعنامه مشخص است.
بنابراین گزارش، خش آخر این قطعنامه مربوط به امور حقوق بشری است که بیشترین بندها (8 بند) را به خود اختصاص داده است. در بند آغازین این بخش از آزادی کسانی که زندانیان عقیده خوانده میشوند استقبال شده است. این بند همچنین از اعطای جایزه ساخاروف به نسرین ستوده استقبال کرده و آزادی زندانیان به اصطلاح سیاسی، مدافعان حقوق بشر و محکومان فتنه را خواستار میشود. این بند نسبت به طرح آقای حسن روحانی، رئیس جمهور ایران برای تدوین منشور حقوق شهروندی ابزار تمایل کرده، اما درباره وضع حقوق بشر از جمله در خصوص اعدامها، آزادی مذهبی نظیر بهاییها در ایران ابراز نگرانی شدید میکند.
بند بعدی این بخش بر لزوم مطابقت منشور حقوق شهروندی با الزامات بینالمللی ایران تاکید میکند. بند شانزدهم این قطعنامه از اتحادیه اروپا میخواهد تا حقوق بشر، محور اصلی روابطش با ایران باشد. این بند گفتوگوها در سطوح عالی را لازمه این کار میداند و از اتحادیه اروپا میخواهد که گفتوگوها در زمینه حقوق بشر را با ایران شروه کند که شامل نیروهای قضایی و امنیتی هم میشود. این بند همچنین از گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران حمایت کرده و از تهران میخواهد تا اجازه ورود فوری و بدون قید و شرط به وی به ایران داده شود. همچنین این بند از «ناوی پیلای» کمیسیونر ارشد سازمان ملل میخواهد تا به دعوت مقامات ایرانی به ایران برود. این بند همچنین از ایران میخواهد تا تعلیق مجازات مرگ را هم اعلام کند.
بند هفدهم این قطعنامه تاکید میکند که هیاتهای اعزامی پارلمان اروپا به ایران باید به دیدار با مخالفان سیاسی، فعالان جامعه مدنی متعهد بوده و به زندانیان سیاسی دسترسی داشته باشند.
این بخش در ادامه موضوعاتی نظیر ایجاد شرایطی برای عملکرد بهتر سازمانهای جامعه مدنی، بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران، کمک به ایران برای اصلاح قانون جزایی، محاکمه متهمان در دادگاه انقلاب، همکاری ایران با نهادها و NGOهای حقوق بشری، گفتوگوی ایران و اتحادیه اروپا درباره حقوق زنان را مطرح میکند.
مقامات جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این قطعنامه اظهاراتی داشتند که از آن جمله می توان به واکنش مرضیه افخم اشاره کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تصویب نهایی قطعنامه پارلمان اروپا اظهار داشت: تصویب قطعنامه پارلمان اروپا در ارتباط با راهبرد روابط با ایران و تمرکز بر وضعیت حقوق بشر که پس از تغییرات متعدد ارائه شده است، بیپایه، مردود و غیرقابل پذیرش است.
مرضیه افخم گفت: اینکه طیفی از نمایندگان تندرو پارلمان اروپا، خواه تحت تاثیر لابی صهیونیسم و معارضین نظام و خواه با هدف سوء استفاده تبلیغاتی برای انتخابات آتی این نهاد، به بهانه راهبرد روابط، تلاش برای اتخاذ موضع آمرانه و ادامه روند برتری جویی بی پایه و بی حاصل ناشی از تفکرات قرون گذشته را نهادینه نموده و درصدد تخریب روند آغاز شده روابط برآیند ؛ نه تنها با هیچ معیار و منطق سیاسی و بین المللی سازگار نیست بلکه یاد آورتاریخ نه چندان روشن از رفتارهای تبعیض آمیز و نژادپرستی است و نمی توانند برای کشوری که علیرغم تمام فشارهای غیرقانونی و تحریم های آنها با مقاومت و صرفا با اتکا به قدرت مردم خود نشان داده که غرب چاره ای جز احترام به خواست این مردم بزرگ را ندارد، تعیین تکلیف کنند.
سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: دنباله روی از گروه ها و جریانات افراطی و تندرو بخصوص در شرایطی که طیف واقع گراتر نمایندگان پارلمان اروپا و سیاستمداران مستقل اروپایی تغییر کنونی رویکرد در روابط را در راستای منافع دو طرف می دانند، قطعا بیش از همه به زیان اروپا و نقش آن در آینده خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: به این نهاد توصیه می کنیم بجای تلاش برای مسدود نمودن مجاری همکاری، بدنبال یافتن راههایی برای ایجاد درک مشترک و شرایط مساعدتر بر مبنای احترام متقابل و منافع مشترک برآیند.
افخم افزود: در تماس های ماههای اخیر مواضع صریح و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در خصوص ایعاد و زمینه های همکاری هم به هیات های پارلمان اروپا و هم به مقامات و مسئولین اروپایی گوشزد شده و مورد تاکید قرار گرفته است و پافشاری غیرمنطقی بر روش های برتری جویانه وتکرار راههای آزموده شده حرکت در مسیر اشتباه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که پارلمان اروپا یکی از نهادهای زیرمجموعه اتحادیه اروپا و نهادی غیرتصمیم گیر می باشد و اقداماتش فاقد پشتوانه اجرایی است گفت: ظاهرا چنین تعریف و تقسیم کاری انجام شده است لیکن این نهاد با چنین مصوباتی استفاده ابزاری و سیاسی از موضوع حقوق بشر را بطور علنی تایید کرده و دخالت در امور داخلی دیگر کشورها را پیش فرضی ثابت برای مجموعه نهادهای اروپایی قرار داده است که این هر دو ؛ جایگاه و موقعیت این نهاد اروپایی را بیش از پیش مخدوش کرده و اعتبار مصوبات آن را زیر سوال می برد.
وی افزود این افراد وگروهها و حتی دولتهای متبوعشان در موضعی قرار ندارند که با معیارهای دوگانه و منفعت جویانه، برخوردهای گزینشی و نژادپرستانه با واقعیات نوین صحنه جهانی، برای بقیه دنیا تعیین تکلیف نمایند.
همچنین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه ایران اسلامی را با این ترفندهای شیطانی نمیتوان ترساند افزود: اقدام مداخله جویانه اتحادیه اروپا و تعیین تکلیف برای ملت بزرگ ایران و اظهار همدستی با سران فتنه تا حمایت از همجنسبازان از مشخصات چهره سیاه اروپا است.
سردار سرلشکر بسیجی دکتر سیدحسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به قطعنامه راهبردهای مداخله جویانه اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی اظهار داشت: بار دیگر حیلههای صهیونیستی از قطعنامه سخیف جامعه اروپا سردرآورد، قطعنامهای که سراسر مغایر حقوق بشر است.
وی افزود: اروپا با اشتباه و جرمی که در اوکراین مرتکب شد، بار دیگر اشتباه محاسباتی خود در قبال ملت بزرگ ایران و انقلاب اسلامی را تکرار کرد.
سرلشکر فیروزآبادی با بیان اینکه جامعه اروپا در این قطعنامه چهره زشت خود را آشکار ساخت، تصریح کرد: اقدام مداخله جویانه اتحادیه اروپا و تعیین تکلیف برای ملت بزرگ ایران و اظهار همدستی با سران فتنه تا حمایت از همجنسبازان از مشخصات چهره سیاه اروپا است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه یادآور شد: بخش آخر این بیانیه نشان میدهد که اروپا همه امیدش به عمل شنیع همجنسبازان ختم میشود! که ضد حقوق طبیعی انسانها و مغایر آموزههای پیامبران بزرگ الهی و دین مقدس اسلام است.
سرلشگر فیروزآبادی با تاکید بر اینکه «اروپا و آمریکا و ریشه صهیونیستی آنها باید بدانند مبارزه ناموفقی را با معنویت و نور آغاز کردهاند که شکست آن هم اکنون قطعی است»، گفت: ملتهای جامعه اروپا با احساس سرافکندگی از مواضع زشت مسئولان خود قطعا معنویت و نور را انتخاب خواهند کرد.
عضو شورای امنیت ملی با بیان اینکه ملت ایران با اقتدار به مبارزه علیه انحطاط اخلاقی ادامه خواهد داد، افزود: ما به این مبارزه افتخار کرده و توصیه میکنیم خردمندان جامعه اروپا به تجدید نظر نسبت به این مواضع غیرقانونی و ضد حقوق بشری اقدام کنند.
وی در پایان تاکید کرد: ایران اسلامی را با این ترفندهای شیطانی نمیتوان ترساند، ما خواهان انحطاط سقوط اخلاقی در اروپا هم نیستیم و بازگشت آنها را به تعالیم پیامبران گرامی سفارش میکنیم.
پایان پیام/
نظر شما