مدل های زنده دفاع مقدس را دریابیم/ضرورت روایتگری زنان از دفاع مقدس

خبرگزاری شبستان: رییس مرکز تخصصی فرهنگی تبلیغی بیان معتقد است، روایتگری زنان از دفاع مقدس به خاطر تیزبینی و دیدگاه خاص آنها می تواند آثار درخشانی چون «دا» و «شیار143 » خلق کند.

حجت الاسلام صدرالسادات، رییس مرکز تخصصی فرهنگی تبلیغی بیان در مورد ضرورت روایت های زنان از دفاع مقدس و علت کم بودن این روایت ها در قالب های هنری به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: دفاع مقدس یک میراث و گنجینه فرهنگی تاریخی برای ایران است، گنجینه ای که در آن آثار فرهنگی متنوع به چشم می خورد. این گنجینه متشکل از ایثار، صبر، استقامت، کار گروهی، معنویت، شهامت و شجاعت است.

 

حجت الاسلام صدرالسادات ادامه داد: همیشه هر جامعه ای نیاز به اسطوره هایی دارد که شرایط الگوپذیری را برای قشر جوان فراهم کند. دوران دفاع مقدس مجموعه ای از فضایل و اسوه هایی است که برای الگوپذیری هر قشری از جامعه کاربرد دارد.

 

وی دفاع مقدس را دانشگاه عظیم با خروجی های زیاد دانست و افزود: هر کسی بر حسب نیاز خود می تواند درس های لازم را از این دانشگاه فرا گیرد و در زندگی خود به کار گیرد.

 

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به اینکه برخی حقایق با فاصله گرفتن از تاریخ کمرنگ می شود، عنوان کرد: تا فرصت باقی است و تا کسانی که دوران دفاع مقدس را درک کردند، زنده اند باید درس ها و آموزه های آن دوران را استخراج کرد. تا مدل های زنده دوران دفاع مقدس وجود دارند باید به کمک آنها فضایلی همچون صبر، کار گروهی و شجاعت را که در دفاع مقدس بوده را در قالب های هنری معرفی کنیم.

 

رییس مرکز تخصصی فرهنگی تبلیغی بیان، زنان را عمود خیمه خانواده دانست و افزود: تردیدی نیست که زنان به عنوان نصف جمعیت جامعه و نقش عمده ای که در خانواده دارند، در جامعه اثرگذارند. اگر زنان نبودند و حمایت های معنوی آنها نبود، نسل ایثارگر، مبارز، شجاع و مومن پرورش نمی یافت که عازم جبهه های جنگ شوند و ما در دفاع مقدس کم می آوردیم.

 

وی با بیان اینکه زنان در دوران دفاع مقدس نقش مستقیم و غیرمستقیم داشتند، تصریح کرد: زنان در دوران دفاع مقدس حضور فیزیکی داشتند و برخی هم تا خط مقدم پیش رفتند. از طرفی آنها در پشت جبهه با مشکلات جنگ دست و پنجه نرم می کردند و رزمندگان را پشتیبانی کردند.

 

به گفته حجت الاسلام صدرالسادات، از پرورش نیروی انسانی، تا حضور در جبهه، ایجاد شرایط معنوی و صبوری در نبود مردان خانواده، پرستاری از رزمندگان مجروح در بیمارستان ها و رسیدگی به خانواده شهدا و جانبازان از جمله اقدامات و کارهای زنان در دوران دفاع مقدس بود.

 

این استاد حوزه و دانشگاه کم بودن نویسندگان زن را یکی از علل عمده تعداد اندک روایت های زنانه عنوان کرد و افزود: مشکل عدم حضور پرشور بانوان است که جلوه های مختلف حضور زنان در دفاع مقدس را به قلم بیاورند. کاهش آثار مکتوب باعث شده که سایر آثار هنری هم در این زمینه کم باشد. وقتی روایت های زنانه در قالب کتاب زیاد باشد ،سایر هنرمندان می توانند برای آثار خود از آنها اقتباس کنند.

 

رییس مرکز تخصصی فرهنگی تبلیغی بیان خاطرشان کرد: زنان با نگاه ظریف و تیزبین خود هر جا به روایت گری از دفاع مقدس پرداختند، درخشیدند و آثار خوبی خلق کردند، نمونه آن کتاب دا و فیلم شیار 143 است. زنان به خاطر تفاوت دیدگاه با مردان در عرصه هایی از دفاع مقدس ورود پیدا می کنند که از چشم مردان دور مانده است. همین امر باعث جذابیت روایت زنانه از دفاع مقدس است.

 

حجت الاسلام صدرالسادات یکی از علت های مهم موفقیت فیلم شیار 143 را کارگردان آن دانست و گفت: این فیلم توسط یک خانم و از دید وی ساخته شده است و به همین دلیل از یک زاویه دیگر به دفاع مقدس نگاه شده است. مردان بیشتر تمایل دارند حالت اکشن و نبردها را ترسیم کنند و در این زمینه موفق هستند اما زنان از جنبه های دیگر به دفاع مقدس نگاه می کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 429545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha