نگاه و امید بازی سازان به بازار جهانی است/ پوشش یک درصدی بازار گیم

خبرگزاری شبستان: صیاد حقیقی با بیان اینکه بازیسازان داخلی در حال حاضر به فکر تولید بازی های سودآور و قابل عرضه در بازار جهانی هستند، گفت: در کشور بستر و بازار مناسب برای بازی رایانه ای وجود ندارد.

شاهین صیاد حقیقی، مدیرعامل موسسه رسانه پرداز آمیتیس در مورد جایگاه و کیفیت بازی های رایانه ای تولید داخل به خبرنگار شبستان گفت: متاسفانه ما بازی سازان داخلی توانسته ایم، درصد کمی از نیاز بازار رایانه ای را پوشش دهیم. به هر حال امروزه بخشی از سرگرمی عده ای از افراد جامعه که کم هم نیستند، بازی رایانه ای است. ما زیر یک درصد بازار رایانه ای را پوشش دادیم.

 

صیاد حقیقی با بیان اینکه بازی های رایانه ای تولید داخل مهجور مانده اند، عنوان کرد: متاسفانه به بازی های رایانه ای از طرف متولیان به عنوان یک رسانه نگاه نشده است و اهمیت این بازی ها درک نشده است. بازیسازان فاقد بودجه و حمایت هستند.

 

وی کیفیت بازی های رایانه ای ساخت داخل را متفاوت دانست و افزود: اینطور نیست که بازی های تولید داخل فاقد کیفیت باشند. ما کارهای خوب و موفق هم داشتیم، به عنوان مثال بازی  مبارزه با خلیج عدن که مدیر پروژه آن بودم، 360 هزار نسخه فروخت و سودآوری داشت. البته اگر شرایط رقابتی و تبلیغاتی خوب بود این بازی فروش بیشتری کرد.

 

این بازیساز با ابراز تاسف از نبود قانون کپی رایت در کشورمان اظهار داشت: به خاطر نبود قانون کپی رایت بهترین بازی خارجی با قیمت 5 هزار تومان به دست مخاطب می رسد زیرا تنها هزینه رایت سی دی گرفته می شود نه ساخت بازی و بازیساز داخلی هم مجبور است بازی خود را حداکثر با قیمت 5 هزار تومان ارایه دهد و سود حاصله برایش کمتر از هزار تومان است.

 

مدیر پروژه "مبارزه با خلیج عدن "نقش تبلیغات را در فروش بازی های رایانه ای موثر و مهم دانست و گفت: در داخل کشور معدود عناوینی داشتیم که خود بازیسازان معرفی کرده باشند و یا از توانمندی تبلیغی استفاده کرده باشند. متاسفانه برای تبلیغات هیچ سازمان و حتی صدا و سیما هم با بازیسازان همکاری نمی کند. در صورتی که تبلیغات تلویزیونی و سایر رسانه ها می تواند کمک به حال بازیسازان باشد و در فروش و معرفی بازی های داخلی تاثیرگذار باشد.

 

صیاد حقیقی در مورد بازی "مبارزه در خلیج عدن" به شبستان، گفت: این بازی را به سفارش نیروی دریایی ارتش ساختیم و در راه تولید آن با مشکلات زیادی مواجه بودیم. بازی روایت نبرد تکاورهای ارتش جمهوری اسلامی ایران با دزدهای دریایی خلیج عدن است. منطقه خلیج عدن در کشور سومالی است. هزینه های ساخت بازی به طور برابر بود. 50 درصد شرکت آمیتیس و 50 درصد ارتش مشارکت داشت. زمان ما برای ساخت محدود بود و متاسفانه ما مجبور به حذف چندین مرحله از بازی بودیم اما خوشبختانه با وجود سختی های زیاد توانستیم کار کیفی ارایه دهیم که استقبال خوبی از آن شد.

 

مدیر پروژه "مبارزه با خلیج عدن"خاطرنشان کرد: بازی "مبارزه با خلیج عدن" به طور شبانه روزی تولید شد. یکی از اعضای شرکت با هزینه شرکت به آفریقای جنوبی اعزام شد و حتی از محله سومالیایی اش سعی کردیم رفرنس تهیه کنیم. تبلیغات آنچنانی در مورد این بازی صورت نگرفت. این محصول به خاطر کیفیت بالا به فروش خوبی رفت و اگر تبلیغات خوب بود، فروش بیشتر می شد.

 

وی با اشاره به وضعیت بازار بازی های رایانه ای در کشور عنوان کرد: بازار بازی ها شرایط بدی دارد، بخشی از بازار دیجیتال است. تحریم ها هم در نامساعد بودن بازار اثرگذار است. در این شرایط وضعیت بازار بازی های موبایل  بهتر  از بازی های رایانه ای است.

 

صیاد حقیقی در مورد محتوای بازی های رایانه ای داخلی بیان کرد: بازیسازان ما در حال حاضر به بازار بین المللی فکر می کنند و می خواهند بازی هایی تولید کنند که سودآور باشد و قابلیت عرضه جهانی داشته باشد. در این زمینه قدم های برداشته شده و موفقیت هایی کسب شده است.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا بازی های رایانه ای داخلی قابلیت رقابت با بازی های خارجی را دارند به شبستان گفت: تخصص لازم وجود دارد اما بستر مناسب فراهم نیست. اگر زیرساخت ها و بستر فراهم شود می توان رسانه را تبدیل صنعت کرد و کیفیت محصولات را بالا برد زیرا در این شرایط افراد حرفه ای تر عمل می کنند و خود را به روز می کنند. این امر در مورد بازی های رایانه ای هم صدق می کند.

 

مدیرعامل موسسه رسانه پرداز آمیتیس با بیان اینکه بازیسازان در شرایط فعلی از بازار داخلی ناامید شده اند، اظهار داشت: هنر می تواند سودآور باشد. الان سینما و انیمیشن سودآورند. بازی های رایانه ای هم می تواند سودآور باشد و اتفاقا این اتفاق دارد برای بازی ها می افتد. به خاطر شرایط بد بازار داخلی، بازیسازان نگاهی به بازار داخلی، بازیسازان نگاهی به بازار داخلی ندارند و تلاش می کنند بازی هایی بسازند که در سطح بین الملل قابل مطرح شدن باشد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 472050

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha