شرایط افراد «فداکار خدمت» در مدیریت بحران تعیین شد

نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای شرایط افراد «فداکار خدمت» که در حوادث و بحران‌ها دچار آسیب یا فوت ناشی از انجام وظایف محوله شوند را تعیین کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشبنه (۲۹ اردیبهشت )مجلس شورای اسلامی لایحه مدیریت بحران کشور را به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

 

ماده ۲۰ این لایحه اینگونه اصلاح شد که ،کارکنان دستگاه‌های موضوع ماده ۲ این قانون (دستگاه‌های دولتی) و اشخاصی که داوطلبانه یا به درخواست سازمان مدیریت بحران کشور و پاسخ به حوادث بحران‌ها تحت مدیریت این سازمان به هر نحو همکاری می‌کنند در صورت آسیب یا فوت ناشی از انجام وظایف محوله به عنوان فداکار خدمت شناخته می‌شوند.

 

هزینه‌های پزشکی و غرامت صدمه جسمی، نقص عضو، فوت و مستمری خود یا خانواده ایشان به شرح ذیل پرداخت می‌شود:

در مورد مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری طبق احکام این قانون اقدام می‌شود.

 

در مورد آن دسته از کارکنان دستگاه‌های موضوع ماده ۲ این قانون که مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری نیستند مطابق قوانین و مقررات دستگاه متبوعشان اقدام می‌شود به نحوی که در پرداخت مستمری به گونه‌ای اقدام شود که میزان آن بعد از همسان سازی با قانون مدیریت خدمات کشوری از مبلغ پرداختی به مشمولین قانون مذکور کمتر نباشد. سازمان موظف است مابه التفاوت آن را از محل اعتبارات موضوع ماده ۱۶ این قانون پرداخت کند.

 

در مورد اشخاصی که تحت پوشش بیمه مسئولیت قرار دارند طبق مقررات این بیمه اقدام می‌شود.

 

در مورد سایر اشخاص سازمان مکلف است از محل اعتبارات موضوع ماده ۱۶ این قانون معادل بیمه حوادث فراگیر غرامت پرداخت کند و در پرداخت مستمری به گونه‌ای عمل کند که میزان آن بعد از همسان سازی با قانون مدیریت خدمات کشوری از مبلغ پرداختی به مشمولین قانون مذکور کمتر نباشد.

 

طبق تبصره ۱ این ماده سازمان مدیریت بحران مکلف است با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور و بیمه مرکزی ظرف مدت ۶ ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون آئین نامه اجرایی این ماده را تهیه کند و برای تصویب به هیأت وزیران ارسال کند.

 

طبق تبصره ۲ این ماده ساز و کار لازم در خصوص نحوه تکریم و خاکسپاری جانباختگان موضوع این ماده توسط سازمان مدیریت بحران کشور با همکاری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌هیا کشور پیش بینی می‌شود.

 

همچنین نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز ، ماده ۱۴ طرح حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی - فرهنگی را به تصویب رساندند که بر اساس آن هرگونه مرمت، احیا و تعمیرات اساسی و بهره برداری از املاک تاریخی - فرهنگی ثبت شده و یا املاک واجد ارزشهای تاریخی فرهنگی موضوع این قانون در صورت استقرار فعالیت‌های مطابق با ضوابط میراث فرهنگی از هزینه‌های مربوط به تغییر کاربری مرمت و بازسازی معاف هستند./

کد خبر 790905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha