به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، « علی اکبر تاج فیروزه» در نشست برنامه ریزی بیماری های دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: هنوز هم هاری بعنوان یک بیماری کشنده، با کشندگی 100درصد مطرح و اهمیت جهانی خود را حفظ کرده است و شعار روز جهانی هاری در سال 2019 « به سوی حذف هاری با واکسیناسیون» نامگذاری شده است.
کارشناس مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: براساس آمار سازمان جهانی بهداشت سالانه بالغ بر 59 هزار نفر در دنیا به دلیل ابتلا به هاری جان خود را از دست می دهند که در کشور ما ایران در سال 1397 تعداد 6 نفر به علت ابتلا به هاری جان خود را از دست داده اند.
وی تصریح کرد: دراستان یزد آخرین مورد مرگ ناشی از هاری در سال 1385 اتفاق افتاد و خوشبختانه با اقدامات موثر درمانی و پیشگیری بیماری از آن سال به بعد مورد مرگ ناشی از بیماری هاری در استان نداشته ایم.
تاج فیروزه خاطرنشان کرد: اصلی ترین و رایج ترین روش انتقال و مواجهه با ویروس مولد بیماری هاری، گزیده شدن توسط حیوان هار است و با توجه به اینکه کشور ایران در منطقه اندمیک بیماری هاری طبقه بندی شده قرار می گیرد هرگونه گزش توسط حیوانات مخزن بیماری ، مشکوک به هاری تلقی شده و نیازمند اقدامات درمان پیشگیری از بیماری است .
این کارشناس مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و حیوان خاطر نشان کرد: هرسال هزینه های زیادی درکشور صرف تامین سرم و واکسن ضد هاری جهت درمان پیشگیری از هاری جهت افراد حیوان گزیده می شود، حدود 250 یورو برای هر نفر است.
وی گفت: در سال 1397 در کشور برای حدود 207 هزار مورد حیوان گزیدگی، بروز 252 در صد هزار نفر، درمان پیشگیری از هاری ارائه شده است که این رقم در استان یزد 3 هزار و 40 نفرو بروز 285 در صد هزار نفر بوده است .
تاج فیروه افزود: بیشترین گزش ها در کشور توسط سگ به میزان80 درصد اتفاق افتاده این در حالی است که در استان یزد گربه سهم اصلی میزان 52 درصد گزش ها را به خود اختصاص می دهد.
وی ادامه داد: در سال قبل در استان تعداد 39 کانون بیماری هاری حیوانی موارد مثبت هاری حیوانی شناسایی شده که نسبت به سالهای قبل افزایش قابل توجهی داشته است و سه مورد مثبت حیوانی در سال 96 و در سال جاری هم تا کنون 9 کانون بیماری هاری حیوانی موارد مثبت هاری حیوانی شناسایی شده است که با اقدامات درمانی و پیشگیری موثر، مورد ابتلای هاری انسانی نداشته ایم.
وی با اشاره به روشهای پیشگیری از هاری گفت:درمان پیشگیری از بیماری هاری شامل شستشوی 15 تا 20 دقیقه ای زخم ، تجویز ایمونوگلبولین و واکسن هاری و ... بصورت 24 ساعته در اتاق های درمان پیشگیری هاری در سطح استان میزان 22 مرکز درمان پیشگیری هاری توسط پرسنل دوره دیده انجام می شود، همچنین جهت پیشگیری از بیماری، اقدامات درمان، پیشگیری و تکمیل نوبت های بعدی واکسیناسیون که بصورت رایگان در اورژانس بیمارستانها و مراکز هاری انجام می شود، ضروری است.
وی در پایان افزود: کلیه مراکز درمان پیشگیری هاری در استان بصورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات در مان پیشگیری از هاری هستند و عموم مردم جهت راهنمایی بیشتر می توانند با شماره تلفن(5900-3624)، گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای استان تماس بگیرند.
نظر شما