کتاب و کتاب‌خوانی نه یک فضیلت؛ بلکه یک ضرورت است

صالحی با بیان این‌که متاسفانه نظام آموزش و پرورش نتوانسته میان کودکان و کتاب آشتی برقرار کند،گفت: کتاب و کتاب‌خوانی نه یک فضیلت؛ بلکه یک ضرورت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «سیدعباس صالحی» امروز(۲۹ مهر) در افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز، اظهار داشت: درخشش هزار ساله مقبره‌الشعرا و وجود دانشگاه ۷ هزار ساله ربع رشیدی، دریچه ورود به اندیشه جدید از جمله مصداق‌های درخشش این استان است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: کتاب و کتاب‌خوانی یک فضیلت نیست؛ بلکه یک ضرورت است؛ چراکه برای یک جامعه عالم و یک شهروند خوب نیازمند فرهنگ کتابخوانی هستیم، تا آگاهی‌های لازم برای زندگی اجتماعی و انسان سالم بودن را درک کنیم.

وی ادامه داد: کتاب و کتابخوانی صرفا نه برای اینکه جامعه ما جامعه عالم باشد تا پیشرفت کند و نه تنها برای اینکه شهروند خوبی برای همزیستی بهتر داشته باشیم بلکه برای سلامت زیست به کتاب خواندن نیاز داریم.  

صالحی خاطرنشان کرد: در فواید سلامت جامعه و زیست نیز به کتاب‌هایی احتیاج است تا به لایه‌های خود پی ببریم و تخلیه هیجان اتفاق افتد و تمرکز روح ایجاد شود. اطلاعات پراکنده روح منسجم را گرفتار آسیب کرده است در حالی که خواندن کتاب به انسجام روح اثر می‌گذارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سلسله کتاب برای کتاب درمانی مطرح است از این‌رو کتاب را تنها یک مستحب موکد ندانیم بلکه یک واجب فوری موکد است و هم برای فرد و جامعه اثر دارد. 

وی با تاکید بر اینکه برای کتاب و کتاب‌خوانی در شرایط حاضر تهدیدهای مضاعفی داریم و از زاویه‌های مختلف کتابخوانی مورد تهدید است، گفت: زاویه نخست رقبای کتاب هستند زیرا جدی‌تر از گذشته شده‌اند. 

صالحی اذعان داشت: وقتی میانگین مصرف اینترنت ۱۶۹ دقیقه و در برخی استان‌ها بالای ۲۰۰ دقیقه و مصرف تلویزیون ۷۲ دقیقه است حتما کتاب و کتابخوانی غریب خواهد بود. 

وی ادامه داد: مدرسه کتابخوانی را وسعت نداده و نمی‌دهد و مدرسه فقط انبار کردن ذهن را یاد می‌دهد تا با حجم زیاد کتاب درسی و بدون اینکه فرصت مطالعه آزاد را به کودکان و نوجوانان دهد آنها را از کتابخوانی دور کرده و از کتاب دلزده می‌کند. 

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که متاسفانه نظام آموزش و پرورش نتوانسته تا بین کودکان و کتاب آشتی برقرار کند. از سوی دیگر خانواده‌ها خود کتاب نمی‌خوانند ولی کتاب خواندن فرزندانشان را ارزش می‌دانند.

صالحی تصریح کرد: اگر فرزندان کتاب درسی را طوطی‌وار یاد گرفته و نمره بگیرند حتما فرزند خوبی هستند ولی اگر کتاب آزاد بخوانند آنها را کسانی تلقی می‌کنند که از راه به در شده‌اند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: با وجود تهدیدها فرصت‌هایی برای کتاب‌خوانی هم داریم زیرا انسان عاقل تهدید را دیده و هیچ گاه تسلیم نمی‌شود. در 40 سال پیروزی  انقلاب اسلامی ایران، کتاب خوب کم تولید نشده است به طوری که یک میلیون و ۳۰۰ هزار کتاب تولید شده که حتی به چاپ چندم هم رسیده است. 

صالحی با اشاره به این‌که ۸۰ درصد کتاب‌های تولیدی تالیفی است و در شاخه‌های مختلف هزاران کتاب در چاپ اول و دوم داشته‌ایم، تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال که شرایط خوبی از لحاظ کاغذ نداشتیم ولی در ۶ ماهه اول سال بیش از ۴۳ هزار عنوان کتاب چاپ شده که به نسبت سال پیش افزایش محدودی نیز داشته است. 

وی خاطرنشان کرد: فضای مجازی برای کتاب و کتاب‌خوانی یک فرصت هم است، چراکه برای مثال اگر در گذشته در معرفی کتاب مشکل داشتیم همین فضای مجازی یک فرصت برای معرفی است و یا اگر در بازخوردگیری کتاب مشکل داشتیم  الان فضای مجازی یک فرصت برای آن می‌باشد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: الان دیگر سرمایه‌های اجتماعی که به سمت کتابخوانی می‌آید بیشتر شده است و اگر تا دهه دوم و سوم خیران مدرسه‌ساز داشتیم الان هم فضای مجازی برای کشاندن جامعه به حوزه کتاب و کتاب‌خوانی بسیار افزایش یافته است و نباید آن را دست کم گرفت. 

کد خبر 845431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha