احیای مسجد تاریخی کبود تبریز با اقدامات مرمتی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی، از اقدامات مرمتی و ساماندهی مسجد کبود در راستای احیای این اثر ارزشمند تاریخی و فرهنگی ایران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، «مرتضی آبدار» با اشاره به این‌که مرمت مساجد تاریخی از جمله اقداماتی است که به‌ صورت مستمر در برنامه معاونت میراث فرهنگی استان قرار دارد، گفت: این اداره کل بخش عمده‌ای از پروژه ­های مرمتی خود را بر حفاظت و صیانت از مساجد تاریخی و بقاع متبرکه متمرکز ساخته است.

مدیرکل میراث­ فرهنگی، گردشگری و صنایع­ دستی آذربایجان­ شرقی افزود: مسجد کبود یکی از میراث‌های ارزشمند تاریخی و فرهنگی به شمار می‌رود که مشرف بر یکی از شاه‌راه‌های ارتباطی تبریز با شرق و مرکز ایران قرار داشت و از طریق دروازه‌ه­­ای بنام "خیابان" به درون باروی جدید تبریز راه می­‌یافت.

وی با بیان این‌که این اثر فاخر تاریخی همواره میزبان گردشگران داخلی و خارجی است و در سال‌های اخیر قدم‌های مؤثری در راستای احیای این مجموعه‌ تاریخی و ارزشمند ایران انجام‌گرفته است، ادامه داد: در سال جاری اقداماتی نظیر؛ مرمت بخشی از محراب، نقاشی روی سنگ‌های مرمر در راستای القاء حس تاریخی بودن بنا و ایجاد پیوستگی میان دیوارهای مسجد، مرمت گنبد، نصب درب­‌های چوبی شبستان، پوشش آجری مناره ضلع شرقی، کف­سازی محوطه و رطوبت­ زدایی بخش‌های مختلف مسجد، صورت گرفته است.

آبدار گفت: در راستای مناسب­ سازی و ارائه خدمات ویژه به افراد دارای محدودیت‌های حرکتی، رمپ ویژه این گروه در محوطه مسجد کبود ایجادشده است.

کد خبر 869234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha