عدم وحدت بین حوزه و دانشگاه ضربه بزرگی به نظام آموزش و پرورش می‌ زند

معاون وزیر آموزش و پرورش با انتقاد از عدم ایجاد وحدت حقیقی و یگانگی بین حوزه و دانشگاه تأکید کرد که بدون تعارف این مسأله ضربه بزرگی به نظام آموزش و پرورش می‌ زند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «علی ذوعلم» پیش از ظهر امروز(پنجشنبه 28 آذر) در مراسم اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی با ابراز نگرانی از عدم وحدت واقعی بین حوزه و دانشگاه و آسیب های این مسأله در عرصه پژوهش گفت: هنوز ما به وحدت واقعی مدنظر امام راحل نرسیده ایم.

 

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: اگر یک نفر با نگاه ماهواره ای به جامعه ما نگاه کند می‌ گوید بله در این جامعه دو گروه حوزه و دانشگاه هستند که بین خود دیوار محکمی کشیده اند و با هم آتش بس علمی برقرار کرده اند در حالی که مبانی آنها کاملا با هم متفاوت است.

 

وی تصریح کرد: برخی از اساتید علوم انسانی دانشگاه های امروز ما هرگز به علوم انسانی اسلامی هیچ اعتقادی ندارد و تولید علم بر مبنای دین را امری محال می‌ دانند؛ حوزه علمیه نیز آیا دانشگاه را به عنوان یک نهاد معتبر قبول دارد؟ این جا هم وضع خیلی بهتر نیست.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که در این بین وحدت بین حوزه و دانشگاه ضربه می‌ خورد، گفت: وحدت باید در نگاه معرفت شناسی به علم و منابع علمی محقق می‌ شود .

 

وی ادامه داد: حوزه علمیه باید بپذیرد که عقل تجربی هم اعتبار دارد و دانشگاه هم باید بپذیرد که دانش وحیانی اعتبار دارد و به قرآن و سنت به عنوان منابع اثر گذار علمی توجه کند نه این که فقط از آنها برای تبرک جستن در جلسات استفاده کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم گفت: ما دو منبع معتبر یعنی عقل و نقل داریم که همتای یکدیگر و هماهنگ با یکدیگر هستند؛ این دو در حوزه و دانشگاه مورد غفلت قرار گرفته است در حالی که حوزه و دانشگاه باید به این دو با هم به عنوان راه حل عملی توجه داشته باشند.

 

وی افزود: امروز بدون تعارف دو ریل علمی حوزه و دانشگاه در جامعه وجود دارد و تا این دو ریل یکی نشوند، ما نیز در آموزش و پرورش مشکل خواهیم داشت؛ در حالی که شاکله فکری و فرهنگی فرزندان ما در طول همین 12 سال شکل می‌ گیرد.

 

این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به مثالی در این زمینه گفت: شاید به همین دلیل است که گاهی کتاب دین و زندگی ما یک چیز می‌ گوید و کتاب تاریخ چیزی بر خلاف آن می‌ گوید، امروز کتاب های ما را مجموعه هایی ارزشیابی می‌ کنند که اساسا آموزش دین برای آنها در درجه اول قرار ندارد.

 

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم عنوان کرد: ما باید برای این مسأله راهکار پیدا کنیم و این واقعیت را درست بشناسیم و اگر حل آن هم سخت است برای آن تلاش کنیم.

کد خبر 869920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha