به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر حمید شریفی، عصر یکشنبه(3 فروردین) در نشست خبری مجازی با بیان اینکه به نظر می رسد ویروس کرونا از اول بهمن در کشور در حال گردش بوده، افزود: اینکه استان کرمان در مقایسه با بعضی از استان ها از لحاظ ابتلا به کروناویروس وضعیت بهتری دارد، نباید زیاد ما را خوشحال کند.
اپیدمیولوژیست بیماری های عفونی اظهار داشت: زیرا ابتلای کمتر دلایلی چند دارد از جمله اینکه اپیدمی در استان هایی مثل ما دیرتر شروع شد و همین امر احتمال افزایش را در روزهای آینده بیشتر می کند؛ دوم اینکه دیرتر آمدن اپیدمی باعث رعایت بیشتر توسط مردم شد و از طرفی شهرهایی که رفت و آمد کمتری به آنها هست درگیری آنها با کرونا نیز کمتر است زیرا رابطه مستقیمی میان ورود و خروج مسافران به یک شهر و مبتلایان آن وجود دارد.
وی با افزودن اینکه تراکم کمتر جمعیت در این استان ها و شاید هم گرمای بیشتر در ابتلای کمتر اثرگذار بوده؛ خاطرنشان کرد: فروردین و اردیبهشت حساسی را در پیش داریم و شاید هیچوقت زمان برای ما اینقدر حساس نیست؛ مدل سازی ها نشان داده هر زمان رفت و آمدها و شبکه اجتماعی میان افراد افزایش یابد بیماری زیادتر می شود پس تا اواخر اردیبهشت باید خیلی مراقب بود اما درباره خرداد نمی شود الان قضاوت کرد.
دکتر شریفی با تأکید بر لزوم جدی گرفتن این بیماری و رعایت توصیه های پزشکی تصریح کرد: اگر احساس بیماری می کنید حتماً خودتان را ایزوله کنید زیرا ایزوله نکردن باعث انتقال بیماری می شود.
وی ادامه داد: کرونا ویروس خیلی حساس است اما اگر وارد بدن نشود نمی تواند زنده بماند پس باید چرخه انتقال را شکست و اگر هم وارد بدن کسی شد نباید اجازه داد وارد بدن دیگری شود لذا برای همین توصیه ما کاهش تماس ها و رعایت فاصله صحبت کردن و...است زیرا ویروس از دو مسیر وارد بدن می شود؛ یکی تماس مستقیم با افراد دیگر که نشان داده شده هنگام صحبت کردن ذرات تنفسی که گاهاً هم دیده نمی شود تا فاصله یک تا یک و نیم متر به بیرون منتشر و وارد بدن دیگری شود.
اپیدمیولوژیست بیماری های عفونی خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه مراقبت کنیم ویروس را از سطوح برداریم که این کمک به شکستن زنجیره انتقال می کند و چون کروناویروس جزو بیماری های نوپدید است از چند جهت حائز اهمیت است؛ اول اینکه هیچ اطلاعاتی راجع به خود او و درمانش نداریم، محصولی هم نداریم و علاوه بر این همه مردم دنیا نسبت به آن حساس هستند.
وی بر توجه به نکاتی از جمله پرهیز از خوردن الکل، توجه به افراد سالمند و پرهیز از استرس تأکید کرد و گفت: اگر مردم کمک نکنند روند بیماری تا آخر خرداد افزایشی و روزانه حداقل 700 هزار نفر مبتلا در کشور خواهیم داشت که شاید مجموع مبتلایان به بیش از 4 میلیون افزایش یابد.
دکتر شریفی تکمیل کرد: ما گفتیم مردم تنها 20 درصد رفت و آمدهای خود به بیرون را کم کنند که اثر این 20 درصد بر روی بیماری 5 تا 6 برابر است زیرا این خاصیت بیماری های عفونی است و اگر چنین شد آن وقت آن 700 هزار نفر به روزانه 120 هزار نفر می رسد.
نظر شما