به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «بهرام سرمست» امروز در جلسه «ستاد اقتصاد مقاومتی استان» که در سالن کرامت استانداری برگزار شد، ضمن تسلیت به مناسبت سالروز رحلت حضرت امام(ره) و قیام 15 خرداد و با اشاره به وضعیت استان قم در دوران پساکرونا اظهار داشت: در دیدار حضوری که با آقای نهاوندیان داشتیم شرایط خاص استان را به تفصیل مطرح کردیم و ایشان تأیید کردند و به نوعی نظرشان مثبت بود.
استاندار قم در ادامه با اشاره به وضعیت واحدهای خدماتی استان خاطرنشان کرد: از جمله واحدهای گردشگری و مراکز اقامتی و هتلی ما دچار مشکلاتی شده اند چون در استان ما درصد چرخه اقتصادی نزدیک به شصت درصد تابع خدمات است و از نظر زمانی استان ما در شرایطی دچار این بیماری شد که شاید هفتاد درصد درآمد این واحدهای گردشگری در دو ماه اسفند و فروردین کسب می شد.
وی تصریح کرد: حتی قم را باید ویژه تر از خراسان رضوی دید چون ماندگاری مسافر در استان قم پایین است در حالی که در خراسان رضوی امکان جبران آن خسارت در ایام تابستان فراهم میشود، ولی در استان قم امکان این ضرر و زیان به سادگی نخواهد بود.
سرمست با تأکید بر این که استان قم باید به صورت ویژه دیده شود، گفت: قم هم از نظر طول زمانی که درگیر کرونا بوده و هم از نظر فصلی که درگیر بوده و هم سهمی که در اقتصاد نامتوازن دارد و مبتنی بر گردشگری و زیارت است، خسارت قابل توجهی دیده که باید جبران شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشنهاد استان قم در ارتباط با اعطای نشان های تقدیر عنوان کرد: من عقیده دارم باید دو نوع نشان در نظر بگیریم، یکی اعطای نشان تولید و کارآفرینی برای فعالان اقتصادی که در ایام کرونا نه تنها واحدهای خود را تعطیل نکردند بلکه پروتکل های بهداشتی را به نحو شایسته ای اجرا کرند و تولید را حتی افزایش دادند و یک بخش هم خیرین و گروه هایی بودند که در قالب طرح مواسات و اقدامات خیرخواهانه به اقشار آسیب پذیر و بخش درمان کمک رساندند که برای آنها نشان ایثار و حامی سلامت داد.
استاندار قم با بیان این که فعالان اقتصادی می توانند از آن نشان به عنوان نشان مکمل استاندارد استفاده کنند ، افزود: قطعا سهم قم در امور اقتصادی چشمگیر است به همین جهت از استان مشارکت خوبی در ارائه پیشنهادات چه از سوی بخش خصوصی و چه از سوی بخش دولتی صورت گرفت؛ یک چهارم پیشنهادات در ستاد ملی اقتصاد مقاومتی رد شده است آن هم به این دلیل که جنس آنها متفاوت از ایام و شرایط کرونایی است ولی این پیشنهادات بیشترین نسبت را با جهش تولید دارد.
وی در ادامه یادآور شد: قم به لحاظ توسعه صنعتی هیچگاه به توسعه نرسیده و عقب افتادگی تاریخی دارد و همواره پیش از انقلاب تلاش می شد که در این استان، صنعت ریشه نگیرد، حتی بعد از انقلاب نیز سیاست هایی از سوی برخی وجود داشت که این جا صنعت را کم رنگ ببینیم.
سرمست تصریح کرد: ما باید صنعت را رونق بدهیم هم به لحاظ اشتغالی که برای فرزندان این خطه ضرورت دارد و هم در مجاورت تهران ظرفیت مناسبی داریم؛ مردم قم از انقلاب حمایت کردند و اساسا این شهر خاستگاه انقلاب بوده است و جایگاه ممتازی دارد ولی در بخش صنعت مورد غفلت واقع شده که باید جبران شود.
وی با بیان این که باید سهم کنونی و سهم تاریخی قم در حوزه صنعت احیا شود، گفت: ما قابلیت جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی را داریم و برنامه هایی که طراحی کرده ایم نیازمند این است که قم به صورت ویژه دیده شود تا حتی سرمایه های سرریز استان تهران را نیز جذب کنیم.
نظر شما