احداث مدارس علمیه جدید در قزوین نیازمند کمک خیران است

حجت الاسلام سبحانی نیا با اشاره به فرسوده بودن بنای مدارس علمیه قزوین گفت: اگر مدرسه علمیه در مناطق جدید ایجاد شود نیاز چند دهه ما را برطرف می کند و برای این منظور نیاز است خیران هم وارد میدان شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام «محمدتقی سبحانی نیا» در نشست خبری که امروز (یکشنبه یکم تیر) در سالن جلسات حوزه علمیه قزوین برگزار شد، بیان کرد: حوزه علمیه تاریخ درخشانی دارد و باید نسبت به معرفی حداکثری پیشینه تاریخی حوزه علمیه قزوین تلاش کنیم که این امر انگیزه مضاعفی را در جوانان ایجاد می کند که بدانند قزوین زمانی در حوزه علمیه شاخص بوده و پل ارتباطی بین ایران و نجف بوده است.

 

مدیر حوزه علمیه قزوین ادامه داد: حوزه های علمیه به برکت انقلاب اسلامی رشد کرده اند و امروز همه استان های ما دارای حوزه علمیه هستند و هر حوزه علمیه، مدارس متعدد علوم دینی دارد و حوزه های علمیه توسعه و رشد زیادی یافته اند و همین عامل سبب شده حوزه علمیه قزوین به نسبت به مابقی حوزه چندان دیده نشود.

 

وی عنوان کرد: ما باید بکوشیم حوزه علمیه قزوین رشد بیشتری یابد، البته انتظار نداریم جای قم را بگیریم ولی می خواهیم دنبال رو قم و نجف باشیم و جای این رشد و توسعه بسیار است، بنابراین از رسانه ها می خواهیم حوزه علمیه قزوین را تقویت کنند.

 

حجت الاسلام سبحانی نیا افزود: خواهش دیگر مطالبه گری از حوزه علمیه است شما رسانه ها اگر مشاهده کردید، حوزه علمیه فعالیت نمی کند از ما مطالبه کرده و اگر مطالبه اصحاب رسانه افزایش یابد منجر به تحرک می شود و حرکت شما می تواند سازنده باشد به شرط اینکه با نیت صادقانه انجام شود و موج تحرک حداکثری ما باشد.

 

وی اعلام کرد: پیامبر گرامی اسلام فرموده اند بهترین امت من کسی است که مردم را به سمت خدا دعوت کند و رابطه آنها را با خدا اصلاح کند و محبت خدا را در دل آنها ایجاد کند؛ هر کسی می تواند در این خصوص اقدام کند و دعوت به سمت خدا داشته باشد و اگر اصحاب رسانه حوزه علمیه را حمایت کنند، تلاش حوزه علمیه دعوت مردم به خداست و اصحاب رسانه در این امر سهیم بوده اید.

 

مدیر حوزه علمیه قزوین در ادامه اضافه کرد: برنامه های متعددی در حوزه علمیه داریم و باید در حوزه پژوهش قدم های خوبی را برداریم در بعد آموزش هم باید شاهد جهش باشیم، اگر نیروی انسانی ما یعنی طلاب رشد کمی و کیفی یابند، قطع یقین خروجی بهتری خواهیم داشت.

 

وی در خصوص زیرساخت های حوزه علمیه خاطر نشان کرد: ما امروز شاهد مدارس کهنه و تاریخی هستیم، مدارسی که۲۰۰ تا ۴۰۰ سال عمر دارند و این نشان از تاریخ درخشان است و امروز حتی توریست هایی که می آیند از این مدارس بازدید می کنند، ولی مشکلی که وجود دارد فرسوده بودن بناها و بالا بودن هزینه های نگهداری این مدارس علمیه است.

 

حجت الاسلام سبحانی نیا اظهار کرد: مدارس تاریخی ما بسیار ارزشمند است اما برای جوان ۱۶ و ۱۷ ساله ما خیلی جذابیت ندارد لازم است چند مدرسه خوب در مناطق شمالی داشته باشیم تا جوانان مستعد بهتر جذب شوند و هم اینکه هر مدرسه علمیه یک پایگاه فرهنگی است.

 

وی تأکید کرد: این مدارس مشکلات زیادی دارند و نمی تواند نیاز طلاب را برآورده کنند و از طرفی در منطقه قدیمی شهر واقع شده و آمد و شد به آنها سخت است و اگر مدرسه علمیه در مناطق جدید ایجاد شود نیاز چند دهه ما را برطرف می کند و برای این منظور نیاز است خیران هم وارد میدان شوند.   

 

مدیر حوزه علمیه قزوین گفت: ما در حال حاضر نزدیک به یک هزار نفر طلبه در حال تحصیل در هشت مدرسه و مرکز تخصصی داریم و حدود یک هزار و ۷۰۰ نفر مجموع طلاب حاضر در استان هستند و نیاز استان قزوین به طلبه و روحانی فاضل ۵ هزار و ۳۰۰ نفر است.

 

وی خاطر نشان کرد: بنابراین تعداد طلبه هایی که داریم کمتر از حد نیاز است و این در حالی است که ۲ هزار مدرسه، ۸۰۰ روستا، ۲۰۰ تا ۳۰۰ مسجد و غیره داریم که هر کدام یک روحانی نیاز دارند و امروز باید به این سمت رویم نیاز استان را برطرف کنیم و ما طلابی را نیاز داریم که برای شغل به حوزه علمیه نیایند.

 

حجت الاسلام سبحانی نیا یادآور شد: ما نیازمند این هستیم برادران جوان و با انگیزه والای اخلاقی وارد حوزه شوند و خداوند هم به آنها برکت داده و آنها را به افراد مثمرالثمر در جامعه تبدیل کند.

 

کد خبر 940943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha