مبارزه با قاچاق کالا و ارز از انهدام کالاهای مضر سلامت تا توزیع فرآورده های نفتی بر بستر کارت الکترونیکی

مدیران سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و شرکت پخش فرآورده ‌های نفتی و رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان کرمان گزارشی از وضعیت مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارائه دادند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، احسان یوسفی یکشنبه (15 تیر) در نشست خبری دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز با خبرنگاران با اشاره به فروش کالا از طریق بورس  گفت: همچنین فروش کالا به شرط صادرات است و تلاش برای فروش کالاهای با کیفیت و مورد نیاز جامعه است مخصوصاً کالاهایی که چندین سال در گمرکات دپو شدند.

 

 

 

مدیر سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان کرمان با بیان اینکه ما هر ماهه انهدام کالاهای بی کیفیت به خصوص کالاهایی که به سلامت جامعه ضرر می رسانند  و یا کالاهایی که استاندارد ندارند و قابلیت مصرفشان تأیید نمی شود را داریم، بیان کرد: فروش کالای قاچاق در سه ماهه اول سال 99 حدود 23 میلیارد ریال است که نسبت به مشابه سال گذشته حدود 27 درصد افزایش داشتیم و همچنین در سال 99 حدود 20 میلیارد ریال انهدام کالای قاچاق داشتیم.

 

 

وی ادامه داد: فروش کل کالای قاچاق در سال 98، حدود 103 میلیارد ریال بود که نسبت به سال 97،  حدود 15 درصد افزایش داشته است.

 

 

فضل الله رویین تن در این جلسه بیان کرد: پلیس امنیت اقتصادی از اسفند ماه سال 98 در استان کرمان راه اندازی و کار مبارزه با قاچاق کالا و ارز را به صورت تخصصی و ویژه پیگیری کرد.

 

 

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان کرمان اظهار داشت: یکی از دلایلی که شاهد کشف 105 درصدی کالای قاچاق هستیم همین تشکیل پلیس امنیت اقتصادی در استان بوده که این کار به صورت تخصصی انجام شده که در همین رابطه از دستگاه های اجرایی خواهشی دارم که پلیس را با عمل و فکر یاری کنند که دست مبارزه جدی و بی امانی که با قاچاقچیان تقویت شود و همواره در دستور کار قرار بگیرد.

 

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اخبار به صورت گزارش های 110 روزانه ثبت می شود لذا مردم می توانند در صورت مشاهده قاچاق کالا از طریق سامانه 110 اخبار را اعلام کنند تا پیگیری کنیم.

 

 

سرهنگ رویین تن در ادامه خاطر نشان کرد: امسال بیشترین کالای قاچاق در زمینه ابزار آلات صوتی تصویری، لوازم خانگی و قطعات وسائل نقلیه و همچنین کشف دستگاه های استخراج ارز دیجیتال داشتیم و در بحث شیر خشک نیز به دنبال درخواستی که استان شرقی داشته، بیش از 283 تن شیر خشک کشف شده است.

 

 

وی در ادامه گفت: در بحث شهرستان های بم و عنبر آباد پاکسازی محله های دپو سوخت قاچاق را داشتیم و مکان هایی بوده که به صورت تخصصی سوخت را جمع آوری می کردند و به مناطق مرز نشین می فرستادند و همچنین در بحث مشروبات الکی نیز باندی منهدم شده است که خیلی شدید نبود و در بحث آرایشی بهداشتی نیز که امروزه مصرف آن زیاد بوده و در استان کرمان خریداران دقت نمی کنند و بعضی ها تاریخ گذشته و فاسد هستند؛ بعضاً انبار لوزام آرایشی فاسد جمع آوری شده و در خصوص منسوجات نیز کشف خوبی داشتیم.

 

 

سید باقر نورالدینی در این جلسه در خصوص مبارزه با سوخت، بیان کرد: سه ماهه اول سال جاری در مقایسه با سه ماه مشابه سال گذشته کاهش کشفیات را داشتیم که این کاهش در حوزه نفت و گاز کاهش 200 درصدی بوده است.

 

مدیر شرکت پخش فرآورده ‌های نفتی منطقه کرمان گفت: کشفیات سه ماهه اول سال گذشته یک میلیون و 220 لیتر بوده که این میزان در سه ماهه اول سال 99 به 440 هزار لیتر رسیده است بنابراین اجرای طرح های پیمایشی ناوگان حمل و نقل سنگین برون شهری، ارتقا سامانه های درخواست فرآورده های نفتی از علل کاهش قاچاق فراورده های نفتی در استان است و امیدواریم دستگاه های متولی همچون سازمان صمت، جهاد کشاورزی در تأیید سهمیه سوخت دقت کنند.

 

 

وی در ادامه اظهار داشت: توزیع فرآورده های نفتی نفت سفید و نفت گاز خرده فروشی بر بستر کارت بانکی(الکترونیکی) است که از اول تیرماه جاری این سامانه در استان کرمان کلید خورد و در راستای مبارزه با شیوع ویروس کرونا هم بود که حواله های کاغذی را حذف کنیم.

 

 

نورالدینی گفت: قطعاً افزایش نرخ یکی از دلایل کاهش قاچاق خواهد بود اما اصلی ترین دلایل آن سامانه ها و نظارت بر آن ها است؛ یعنی سوختی که توسط دستگاه های کاشف، کشف می شود، طبق قانون در انبارهای شرکت نفت تحویل و با دستور قضائی در سامانه ثبت کشفیات ثبت و معادل قیمت آن به خزانه دولت واریز می شود.

 

کد خبر 946291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha