خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: انسان موجودی ذاتا پاک و عفیف است اما پس از گذر مراحل و جایگاههای مختلف این ذات پاک یا بیشتر تقویت شده یا از میزان آن کاسته میشود، موضوع حجاب و عفاف یکی از مهمترین مقولههای بشریت از ابتدای آغاز حیات انسان بوده و در دین مبین اسلام نیز در آیات قرآنی، روایات و احادیث تاکید بسیاری بر توجه به موضوع عفاف و حجاب شده است، این در حالی است که سایر ادیان الهی نیز نسبت به حجاب انسانی همواره تاکید کردهاند.
این موضوع را نباید فراموش کرد که حجاب و عفاف باعث کاهش بسیاری از بزهکاری های اجتماعی می شود. رویکرد انقلاب اسلامی درباره عفاف و حجاب تفاوتهایی با سایر کشورهای اسلامی دارد، در جمهوری اسلامی حجاب هیچگاه مانع پشرفت مردان و زنان نشده و نخواهد بود، همانگونه که در صدر اسلام رعایت موازین دینی و شرعی جلودار پیشرفت زنان و مردان در حضور در عرصههای اجتماعی نبوده است.
عفاف از لحاظ درونی باعث تقوای انسان میشود
مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عج) اهواز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه دین اسلام به حجاب و عفاف ظاهر و باطن تاکید دارد اظهار میکند: صداقت در گفتار از مصدایق عفاف است.
«حجتالاسلام عبدالکریم سلطانی» میافزاید: از مهمترین مسائل مربوط به عفاف و حجاب پوشش ظاهری آن است، نحوه پوشش انسان نشانگر درون انسان است، بر اساس آیه «هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ» حجاب و عفاف مشمول هر دو جنس مذکر و مونث میشود.
وی با اشاره به اینکه بهدلیل زیباییهایی که خداوند در جسم زن نهاده است قوانین پوششی بیشتری برای حفظ سلامت روانی جامعه وضع شده است اضافه میکند: در مقابل نیز مردان باید در پوشش خود موازین انسانی و اجتماعی را رعایت کرده تا با این اقدام جامعه از لحاظ روانی به خطر نیافتد.
مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عج) اهواز با بیان اینکه پوشاندن و پوشش باعث عفیف شدن انسان میشود اذعان میکند: عفاف از لحاظ درونی باعث تقوای انسان میشود، وقتی انسان خواستههای نفسانی و ناهنجار خود را کنترل کنند، قدرت بیشتری بر اراده و تصمیمگیریهای عقلانی خود خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه عفاف و حجاب تنها اختصاص به مسلمانان ندارد تصریح میکند: همه ادیان الهی پوشش و عفاف را بهعنوان یک اصل انسانی میدانند؛ انسان آزاده بهدنبال آزادی و حریت میگردد و هیچگاه اجازه سوءاستفاده از خود را نمیدهد، بنابراین برای جلوگیری از سوءاستفاده به عفت پناه میآورد.
عفاف و حجاب یک مقوله تند دینی نیست
حجتالاسلام سلطانی تشویق را مهمترین اصل برای پیادهسازی مسائل دینی و اجتماعی در سیره اهلبیت (ع) میداند و ابراز میکند: در روایات و سیره اهلبیت (ع) مشاهده میکنیم که همواره سعی داشتند مبانی اسلامی را به زبان ساده تبلیغ کنند و تا حد ممکن از تنبه به روش های مختلف استفاده نکنند مگر چارهای جز آن نداشته باشند.
وی با بیان اینکه زمینه تشویق جوانان به موضوعات حجاب و عفاف در آموزش و پرورش و دانشگاهها انجام نمیشود عنوان میکند: همین امر باعث شده تا مقوله عفاف و حجاب در جامعه بهعنوان یک مقوله تند دینی دیده شود، این در حالی است که انسانیترین مقوله همین موضوع عفاف و حجاب است.
با بگیر و ببند حجاب نهادینه نمیشود
مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عج) با اشاره به اینکه با بگیر و ببند حجاب نهادینه نمیشود بیان میکند: میتوان با گفتگو و ایجاد گفتمانهای مختلف، با برگزاری طرحهای تشویقی، اهدای گل و طرحهای مختلف میتوان زمینه حجاب اسلامی را فراهم کرد؛ در مقابل هستند جریانهایی که در حال آسیب به مبانی اسلامی و انسانی بوده که باید با آنها برخورد شود اما اصل تشویق برای گسترش حجاب نباید فراموش نشود.
وی در پایان یاد آور میکند: جوانان ما دلهای پاکی دارند از این رو باید مفاهیم انسانی اسلامی به درستی و زیبا انتقال داده شود؛ امروزه میتوان با استفاده از فضای مجازی با ساختن تیزرهای متنوع و فیلمهای کوتاه و ... حقیقت انسانی و موضوعات مبانی دینی را به جوانان آموخت.
الگوهای سالم زندگی را باید نشان داد
مدیر موسسه رضوان اهواز نیز در گفتوگو با خبرنگار شبستان اظهار میگوید: متاسفانه امروزه دختران ما در برابر مقوله حجاب مقاومت میکنند، بنابراین در ابتدا باید ماهیت حجاب و عفاف را برای آنها شناسایی کرد و سپس الگوهای سالم زندگی که همان حجاب فاطمی است را به آنها نشان داد.
«مرضیه سادات غفاری» ادامه میدهد: یکی از مهمترین نکتههایی که همواره دختران ما به آن اشاره میکنند مشکی بودن رنگ چادرها یا عباها است، باید این مهم را عنوان کنیم که معمولا لباسهای رسمی رنگ تیر و مشکی دارند، اگر توجه داشته باشیم رهبران ارکسترها، چهرههای سرشناس و ... برای حضور در مجامع عمومی از لباسهایی با رنگ مشکی استفاده میکنند بنابراین اولین موضوع این است که رنگ مشکی در لباس سنگینی خاص خود را دارد.
وی میافزاید: متاسفانه قشر مذهبی نتوانستهاند آنچنان که باید و شاید رسمیت حجاب را در جامعه نهادینه کند و نیازمند همراهی و همگرایی بیشتر در این زمینه هستیم؛ در روایات آمده است که حضرت زهرا (س) شیله (روسری بلند) بر سرشان میگذاشتند که روی زمین کشیده میشد، بنابراین ابتدا باید ماهیت حجاب را نمایان و پس از آن خود حجاب را نشان دهیم.
همان دختر کمحجاب دختر من است
در سال ۱۳۹۶ شهید قاسم سلیمانی اسطوره تکرار نشدنی انقلاب اسلامی در سخنانی به بهانه روز مسجد در جمع ائمه جماعات با انتقاد صریح از برخی روحانیون گفته بود؛ وقتی یک برادر چند شغله و خسته را امام جماعت یک مسجد میکنیم، این فرد چطور میخواهد محیط مسجد را حفظ کند؟
وی با انتقاد از برخی جانبداریها و حرفهای سخنرانان میگوید: من و آدمهای خودم، من و رفقای خودم، من و مریدهای خودم، این بیحجاب است، این باحجاب است، این چپ است، آن راست است، این اصلاحطلب است، او اصولگراست، خب پس چه کسی را میخواهید حفظ کنید؟ همان دختر کمحجاب دختر من است. دختر ما و شماست؛ نه دختر خاص من و شما، اما جامعه ماست.
شهید سلیمانی در ادامه عنوان میکند: فقط رابطه حزباللهی با حزباللهی معنا ندارد. رابطه حزباللهی با کسی که دینش ضعیفتر است موضوعیت دارد. جامعه ما خانواده ماست. اینها همه مردم ما هستند. اینها بچههای ما هستند.
آری امروزه برای هدایت ایران اسلامی بیش از هر چیزی نیازمند ترویج نگاه قاسم سلیمانی در جامعه بهویژه میان مدیران فرهنگی هستیم که با گفتار خود بسیاری از جوانان نخبه را از جامعه دور میکنند، بنابراین حجاب و عفاف در حالی که برای مصونیت و سلامت اجتماعی و اخلاقی تدوین شده، برای تحقق آن ایجاد گفتمانهای مطلوب برای نشر این فرهنگ صحیح لازم است.
نظر شما