فضای مجازی با محدودیت های ارتباطاتی دوران کرونا به فرصت تبدیل شد

اشرفی با بیان اینکه با آمدن كرونا و ايجاد محدوديت هاى ارتباطى و اجتماعى توجه جامعه به فضای مجازى بيشتر شد، گفت: در دسترس بودن، استفاده راحت، امكان ارائه خدمات و ايجاد فضاى دو سويه بين مخاطبان از دلايلى است که اين شرايط را به فرصت تبديل می کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، شیوع کرونا بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری را در پنج ماه گذشته به تعطیل کشاند و در این شرایط خانه نشینی  بسیاری از فعالان فرهنگ و هنر خلاء برنامه های واقعی را در فضای مجازی و  شبکه های اجتماعی با برگزاری برنامه ها به صورت آنلاین پر کردند اما نمی شود مقایسه ای بین یک نمایش آنلاین و نمایش واقعی صحنه ای انجام داد چرا که برنامه واقعی  در فضای حضوری و چهره به چهره   بین تمامی عواملی که در یک نمایش به صورت زنجیر وار دخالت دارند رخ می دهد و حال از دریچه کامپیوتر و گوشی موبایل بیشتر به پخش یک فیلم و تله تئاتر شباهت دارد و یا همینطور در نمایشگاه هنری هم وضعیت به همین شکل است چرا که دیدن نمایشگاه نقاشی در فضای رئال با نمایشگاه به صورت آنلاین تفاوت دارد در نمایشگاه واقعی بیننده یک اثر را با بافت واقعی و اتمسفر نمایشگاه می بیند اما به صورت آنلاین عکس هایی را در گوشی و یا لپ تاپ خود می بیند، درست است که نمی توان نقش تسهیل گر و تاثیر گذار رسانه های اجتماعی و فضای مجازی را  در محدودیت های شیوع کووید -19  نادیده گرفت، چرا که بسیاری از مردم  از طریق همین رسانه های اجتماعی فضای اجتماعی بیرون از خانه را به نظاره نشستند و حتی بسیاری از ملاقات ها و ارتباطات خود را از طریق این دنیای مجازی انجام دادند، نقش واسطه بودن و تسهیل گری شبکه های اجتماعی و پر کردن خلاء برنامه های فرهنگی و هنری را با «آنیتا اشرفی » هنرمند نقاش به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید: 

 

با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی برنامه های فرهنگی و هنری شبکه های اجتماعی و فضای مجازی چه نقشی در پر کردن خلا موجود دارند؟

با توجه به شرايط كنونى كه شاهد آن هستيم و ركودى كه در تمام اقتصاد كشور حاكم شده، فضاى مجازى نقش پر رنگ ترى از قبل ايفا مى كند.وقتى شرايط ايجاد ارتباط حقيقى وجود ندارد و شرايط براى ارتباط هاى مجازى فراهم است، بديهى است كه اين فضاهاى مجازى بيش از پيش مورد توجه مردم قرار مى گيرند.

 

چگونه کرونا توانست شبکه های اجتماعی را از تهدید به یک فرصت تبدیل کند؟

با آمدن كرونا و ايجاد محدوديت هاى ارتباطى و اجتماعى توجه جامعه به فضاها و رسانه هاى مجازى بيشتر شد. در دسترس بودن، استفاده ى راحت، امكان ارائه ى خدمات و ايجاد فضاى دو سويه بين مخاطبين از دلايلى هستند كه مى توان برخى تهديدهاى ناشى از اين شرايط را به فرصتى مناسب تبديل كنند.

 

آیا شبکه های اجتماعی توانستند به عنوان یک تسهیل گر در انتقال پیام از جامعه هدف به مخاطبان تاثیر بگذارند؟

در مواردى بله و در مواردى هم خير!

اگر قوه تشخيص و علم به موضوع نداشته باشيم و منابع درستى را هم نشناسيم امكان بيراهه رفتن در اين فضاها در هر موضوع و شاخه اى بسيار زياد است و حتى در مواردى مى تواند مخاطب رو سرگردان كند.

 

با توجه به مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا فضای مجازی چه نقشی می تواند در اقتصاد فرهنگ و هنر ایفا کند؟

كرونا باعث شد تا راه هاى زمانبر چندين ساله در فعاليت هاى الكترونيكى تمام حوزه ها كه محقق نشده بود يا به كندى پيش مى رفت در عرض چند ماه تا حدودى به پيشرفت چشم گيرى برسد.

 

آیا به این سرعت پیش رفتن به سمت رسانه های اجتماعی می تواند برای جامعه مفید باشد؟

پيشرفت هاى اين چنينى خود مى توانند بعد از مدت ها عوارضى هم داشته باشند اگر سواد رسانه اى مردم بالا نرود و پابه پاى پيشرفت، رشد نكند.

کد خبر 948997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha