چشم امید زعفران‌کاران به راه‌اندازی بازارچه اختصاصی

سال گذشته زعفران کاران شهرستان فاروج، فصل برداشت سختی را پشت سر گذاشتند و عرضه این محصول توأمان با بحران بود و امسال چشم زعفران کاران به راه اندازی بازارچه دوخته شده است.

 خبرگزاری شبستان _فاروج،‌ سال گذشته زعفران کاران شهرستان فاروج، فصل برداشت سختی را پشت سر گذاشتند و عرضه این محصول توأمان با بحران بود و امسال چشم زعفران کاران به راه اندازی بازارچه دوخته شده است.

 

یکی از زعفران کاران شهرستان فاروج می گوید: به رغم اینکه فاروج قطب تولید این محصول در استان است اما تمهیدات لازم برای بخش های مختلف تولید و عرضه آن اندیشیده نشده است.

 

حسن قدسی افزود: در تامین پیاز زعفران، نیروی کارگری برای جمع کردن و پاک کردن و حتی عرضه گل با مشکلات زیادی مواجه شده ایم و هرسال با افزایش سطح زیر کشت بر مشکلات افزوده شده است.

 

وی گفت: در سال های گذشته عدم تعیین نرخ گُل زعفران در شهرستان، زمینه ساز ایجاد فاصله یک روزه برای اعلام نرخ گل روز قبل  می شد که به ضرر کشاورز بود.

 

قدسی افزود: از سویی با توجه به محدودیت تعداد واحدهای خریدار گل و افزایش سال به سال سطح زیر کشت، عرضه و تقاضا همخوانی نداشت و سال گذشته بعضی روزها گل روی دست کشاورز می ماند.

 

وی گفت: نبود نیروی کارگری برای پاک کردن گل هم بر مشکلات افزوده و بازار سیاهی در این خصوص ایجاد شده بود و روز به روز هم بر نرخ پاک کردن افزوده می شد.

 

زعفران کار دیگری گفت: سال گذشته فشار در بخش عرضه گل به جایی رسید که کشاورزان کنار خیابان بساط کردند.

 

علی محمدی افزود: خیابان موفق که محور بازار اصلی شهرستان است، عصرها جای سوزن انداختن نبود و ترافیک، مخل آسایش مردم شده بود.

 

وی گفت: در زمان کوتاهی خبر این رویکرد مردم به استان های مجاور هم رسید و بسیاری از خریداران گل از استان های دیگر بودند و خرید توافقی انجام می شد.

 

وی افزود: سال گذشته مدیریت شرایط ایجاد شده از دست مسئولان هم خارج شده بود که امیدواریم امسال روال بهتری جایگزین شود.

 

محمدی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال در جلسه های مختلفی در خصوص ساماندهی عرضه این محصول شرکت داشته است، گفت: خبرهایی از راه اندازی بازارچه متمرکز عرضه گل شنیده ایم که امیدواریم محقق شود.

 

زعفران کار دیگری گفت:‌ نبود آزمایشگاه برای سنجش عیار زعفران بر مشکلات افزوده بود و محصول شهرستان در زمان خرید حمایتی برای تعیین ارزش بایه به مشهد مرکز استان خراسان رضوی منتقل می شد که توام با خطراتی بود.

 

ولی عباسی افزود: فاصله زمانی اعلام نتیجه آزمایشگاه از یک سو، ترافیک بالای کار آزمایشگاه از دیگر سو، سرعت کار را کم می کرد و در این بین کشاورز بیشتر متضرر می شد.

 

 

بازارچه زعفران به پیشرفت 50 درصدی رسیده است

 

مدیر تعاون روستایی شهرستان فاروج گفت:ساخت بازارچه زعفران که  در نیمه خردادماه امسال کلنگ زنی شده بود به پیشرفت 50 درصدی رسیده است.

 

«بهزاد خالق پناه» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: برنامه ریزی ساخت بازارچه براساس رسیدن به فصل برداشت امسال بوده و این بازارچه با 31 غرفه در دست ساخت است.

 

وی با اشاره به اینکه برای ساخت این بازارچه سه میلیارد و 500 میلیون ریال هزینه می شود، افزود: تا کنون یک میلیارد و 700 میلیون ریال هزینه شده و اعتبار آن از محل منابع اتحادیه تعاون روستایی است.

 

خالق پناه با اشاره به محدودیت زمانی تا زمان برداشت زعفران افزود: آسفالت محوطه بازارچه به فصل برداشت نمی رسد و فقط بهسازی  این فضا که در زمینی به مساحت یک هزار مترمربع است، انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه برای راه اندازی آزمایشگاه زعفران شهرستان هنوز اعتباری تخصیص نیافته و کاری هم صورت نگرفته است، گفت: به نظر می رسد آزمایشگاه زعفران به فصل برداشت امسال نرسد.

 

 

مجوز آزمایشگاه صادر شده است

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فاروج هم گفت: مجوز آزمایشگاه زعفران شهرستان صادر شده اما هنوز تسهیلات راه اندازی آن پرداخت نشده است.

 

«حبیب الله مقتدر» با اشاره به اقدامات انجام شده برای ساماندهی بهتر حوزه برداشت و فرآوری این محصول افزود: تسهیلاتی با نرخ سود چهار درصد برای خرید هفت دستگاه پاک کن گل زعفران هر کدام به ارزش سه میلیارد ریال برای شهرستان پیش بینی شده است.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فاروج گفت: از تعداد هفت دستگاه، دو تا سه دستگاه به اداره تعاون روستایی با توجه به در دست اجرا داشتن بازارچه زعفران شهرستان اختصاص می یابد و بقیه تسهیلات به متقاضیان دارای شرایط ارائه می شود.

 

وی با اشاره به اینکه روزانه به طور متوسط 34 تا 35 تُن گل زعفران از مزارع شهرستان برداشت می شود، گفت: ظرفیت فعالیت این دستگاه به طور متوسط روزانه یک تُن است و هفت دستگاه نیاز شهرستان را تامین نمی کند.

 

مقتدر گفت: امسال شرایط فعالیت این دستگاه ها بررسی می شود تا در صورت موثر بودن آن برای افزایش این دستگاه ها اقدام شود.

 

وی با اشاره به اینکه احتمال خرید حمایتی در فصل برداشت زعفران کم است، گفت: با توجه به فروش نرفتن زعفران سال گذشته و محدودیت های صادراتی، تا کنون در خصوص خرید حمایتی دستورالعملی ابلاغ نشده است.

 

مقتدر یادآورشد: تسهیلات زعفران با توجه به بالا بودن سطح زیر کشت این محصول از سوی جهاد کشاورزی پرداخت نمی شود.

 

شهرستان فاروج با دارا بودن دو هزار و 435 هکتار سطح زیر کشت زعفران، قطب تولید طلای سرخ در استان است.

 

 

کد خبر 971842

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha