به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مراسم افتتاحیه «همایش ملی مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» پیش از ظهر امروز(شنبه 30 شهریور) در سالن نشست های ستاد دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
آیت الله العظمی نوری همدانی در پیامی به این همایش با تأکید بر این که معارضه حق و باطل همیشگی بوده است، گفت: در این مسیر آن چه مهم است یقین به وعده پروردگار است که هرجا پیروزی بوده با اهل و مقاومت و جهاد است و شکست قطعی از آن دشمنان خواهد بود.
این مرجع تقلید با بیان این که قرآن نشان داد ابرقدرت ها در هم شکسته می شوند، ابراز داشت: بر این اساس، قرآن کریم جریان فرعون را تشریح می کند که هم قدرت سیاسی داشت و هم از قدرت فرهنگی و اقتصادی برخوردار بود، خداونددر جریان فرعون نتیجه مقاومت را به تصویر کشید و در آیات دیگر به پیامبران توجه به تاریخ گذشتگان و عقوبت کافران را یادآور میشود آن جایی که می خوانیم: «أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ دَمَّرَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَلِلْكَافِرِينَ أَمْثَالُهَا».
در ادامه این نشست حجت الاسلام محمدصادق یوسفی مقدم دبیر علمی همایش مقاومت اسلامی از منظر قرآن کریم از ارسال 149 مقاله به دبیرخانه این همایش خبرداد و گفت: 99 مقاله به عنوان آثار برگزیده انتخاب شده که در مجموعه مقالات همایش به چاپ خواهد رسید.
وی همچنین با اشاره به پیش زمینه های شکل گیری همایش یاد شده اظهار داشت: همایش مقاومت اسلامی و پیدایش این موضوع از آن جا صورت گرفت که ما در فرمایشات رهبر معظم انقلاب می دیدیم ایشان بر حوزه مقاومت و پژوهش در این حوزه تأکید داشتند.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم در ادامه سخنان خود خاطرنشان ساخت: از سوی دیگر فلسفه وجودی دفتر تبلیغات اسلامی تقویت نرم افزاری فکری جامعه اسلامی است و امروز یکی از موضوعات مهم و مورد نیاز ما در سطح ملی و بین المللی مسأله مقاومت است و علی القاعده دفتر تبلیغات اسلامی که وظیفه خودش را تقویت فکری و نرم افزاری میداند باید در جبهه مقاومت نیز وظیفه خود را انجام بدهد.
در بخش پایانی این نشست نیز حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور مدیر حوزه های علمیه خواهران و دانشیار گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به ایراد سخنرانی پرداخت و با تأکید بر این که مطابق کلمات قرآن، پیروزی و رفاه محصول ماندگاری در طریق مستقیم است، گفت: برای ایستادگی پای شعارها و راهی که انتخاب کرده ایم باید فرهنگی به نام استقامت در درون ما شکل بگیرد و این استقامت است که به ما قیمت می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با اشاره به این که یکی از کارکردهای رسالت پیامبر همین مسأله است، گفت: در سوره بینه بیان میفرماید: «رَسُولٌ مِنَ اللَّهِ يَتْلُو صُحُفًا مُطَهَّرَةً فِيهَا كُتُبٌ قَيِّمَةٌ» یعنی پیامبر دستور گرفته تا مردم را با خواندن دستورات قرآن برپا کند و امروز هم رهبرانی که امت خود را با دستورات این کتاب آشنا کنند آنها را برپا خواهند کرد و دعوت و هدایت به سمت راه استوار خواهند کرد.
وی با اشاره به تلاش گسترده شیطان برای سستی در انسان خاطرنشان ساخت: شیطان وقتی بنای خودش را در مقابله با اراده خدا بیان میکند میگوید: «من سر راه مستقیم آن ها قرار می گیرم و استواری را از آنها می گیرم و اهداف و قدم های آنها را سست می کنم»؛ در حقیقت شیطان می خواهد تا انسان از این مسیر استواری کوتاه بیاید بنابراین آن چیزی که باید به خوبی اتفاق بیافتد، ماندن پای بندگی خدای متعال است.
یادآور میشود، پنلهای همایش از روز افتتاحیه تا چهارشنبه دوم مهرماه (به مدت پنج روز) برپا میشود و روز پنجشنبه سوم مهرماه آیین اختتامیه این همایش برگزار خواهد شد.
عناوین پنل های این همایش که به گفته مدیران 27 مقاله در آنها ارائه خواهد شد، عبارت از «گفتمانسازی و روش مقاومت از نگاه قران کریم»، «مفاهیم، مبانی و اصول مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم»، «الگوهای مقاومت در قران کریم»، «دستاوردهای مقاومت از نگاه قرآن کریم» و «چالشهای مقاومت از نگاه قرآن کریم» است.
نظر شما