به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام «علی اسدی» در مراسم اختتامیه اولین همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» که پیش از ظهر امروز(پنجشنبه 3مهر) در سالن نشست های ستاد دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، به ارائه گزارشی از کمیسیون تخصصی «چالش های مقاومت از نگاه قرآن کریم» پرداخت.
دبیر علمی کمیسیون تخصصی چالش های مقاومت از نگاه قرآن کریم با اشاره به این که در این کمیسیون از میان مقالاتی که ارائه شده بود چهار مقاله انتخاب و در کمیسیون ارائه شد، اظهار داشت: این نکته لازم به یادآوری است به صورت طبیعی وقتی یک جامعه و کشوری بخواهد برای حفظ هویت فکری و سیاسی خودش و حتی حفظ موجودیت خودش تلاش کند و در برابر دشمنانی که تهدید میکنند، ایستادگی کند یک سری مشکلات و چالش هایی در برابرش به وجود می آید.
وی بیان داشت: این چالش ها یا دشمنان ایجاد میکنند یا این که در اثر عواملی پدید می آید اما به هر صورت، این چالش ها میتواند در حوزه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و نظامی باشد که در جهان مقاومت امروز نیز نمونه های آن را به وضوح می بینیم.
حجت الاسلام اسدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که اولین مقاله توسط حجت الاسلام سید محسن آل نبی با عنوان «بازشناسی مفهومی و تبیین چالش ها و تنگناهای مقاومت از نگاه قرآن» ارائه شد، تصریح کرد: تحریم هایی که صورت می گیرد یا تهاجم فرهنگی که هدفمند علیه باورها و ارزش ها صورت می گیرد یا ایجاد گروه های تروریستی و تجزیه طلب از جمله این چالش ها است که آقای آل نبی از نگاه قرآن کریم تلاش کردند نمونه هایی از آنها را بیان کرده و راهکارهای قرآنی را ارائه بدهند.
وی اضافه کرد: ایشان ضمن باز شناسی مفهومی مقاومت با استناد به آیات قرآن و به صورت عمومی چند چالش و مشکل مربوط به مقاومت را مطرح کردند و تلاش کردند تا راه مقابله با آن بیان کنند؛ به عنوان مثال باز تولید شبهه از جمله چالش هایی است که دشمن ایجاد میکند و دوم ایجاد سوء ظن و بدگمانی نسبت به وعده های الهی و سوم هزینه بر بودن مقاومت است.
عضو هیأت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم در ادامه سخنان خود خاطرنشان ساخت: مقاله دوم را آقای مرتضی غرسبان روزبهانی ارائه کردند و ایشان در این مقاله به چالش های سیاسی پرداختند؛ از جمله چالش هایی که ایشان مطرح کردند میتوان به ایجاد اختلاف، نفوذ، تسلط استبدادی، جبهه سازی دشمن، تلاش برای ایجاد انزوا و تضعیف اشاره کرد که ایشان در ادامه تلاش کردند تا راهکارهایی نیز ارائه بدهند.
وی یادآور شد: مقاله سوم را حجت الاسلام دکتر حسینعلی یوسف زاده با عنوان «نسبت سنجی قاعده لاضرر با الزامات مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» ارائه دادند؛ همانطور که می دانید طبق قاعده لاضرر، ضرر به جان و مال و جامعه اسلامی شرعا درست نیست ولی از آن طرف با مقاومت به صورت طبیعی این ضررها رخ می دهد، حال نسبت این ها چیست؟ آیا هرجایی ضرر اتفاق بیافتد باید خودرداری کنیم یا خیر؟ ایشان نتیجه گرفتند که گاهی مقاومت برای حفظ موجودیت دین و جامعه اسلامی است و ضررهای مالی و جانی و امثال آن در این حوزه مشکلی ندارد.
حجت الاسلام اسدی با بیان بر این که مقاله چهارم را آقای سید حسین شفیعی دارابی با عنوان «واکاوی چالشهای اقتصادیِ مقاومت اسلامی و راهکارهای قرآنی آن» ارائه کردند، گفت: ایشان در این مقاله روی چالش های اقتصادی متمرکز شدند که در چند محور آنها را بیان کرده و گفتند این چالش ها در حوزه های ارزشی، اجتماعی و سیاسی با رویکرد اقتصادی تلاش کردند تا تبیین قرآنی ارائه بدهند.
نظر شما