به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام «نصرالله پژمانفر» امروز سه شنبه (۲۰ آبان) در نشست خبری اعلام جزئیات جدید از گزارش کمیسیون اصل ۹۰ و بافت پیرامونی حرم مطهر بیان کرد: با توجه به اینکه کمیسیون اصل ۹۰ به عنوان یک حوزه نظارتی در مجلس است وظایف سنگینی را در حوزه نظارت بر عهده دارد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ماهیانه حدود ۵۰۰ شکایت به صورت میانگین در بخش های مختلف داریم؛ افزود: پرونده های متععدی در دستور کمیسیون اصل ۹۰ داریم که به طور جدی پیگیری می شود و این حجم زیاد شکایت ها وقت زیادی را از ما می گیرد اما تلاش می کنیم تا این پرونده ها به روز رسیدگی شود.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت کمیسیون اصل ۹۰ برای پیگیری مسائل استان؛ گفت: نهاده های دامی، فولاد، خودرو که در بازه زمانی اقدامات بلند مدت میان، مدت و کوتاه مدت در نظر گرفتیم، گمرک و قاچاق، تراریخته، آزاد سازی سواحل دریای خزر، بورس، بورسیه و پتروشیمی پرونده های مفتوح ما در کمیسیون اصل ۹۰ است؛ همچنین نظام بودجه ریزی که اشکالات بسیاری دارد و اعتبارات بر اساس فرد است برنامه دقیقی که این را پشتیبانی علمی کند و بر اساس ظرفیت ها برنامه ریزی کنیم را ندارد.
حجت الاسلام پژمانفر در خصوص نهاده های دامی بیان کرد: در عین اینکه ما اعلام می کنیم که در گوشت مرغ مستقل هستیم اما یکی از وابسته ترین صنعت ما تولید گوشت مرغ و قرمز است، ما در تامین مواد پروتئینی هم نیاز داخل و هم گاهی به برخی از کشورها چون عراق، افعانستان و روسیه صادر می کنیم اما ۹۰ درصد نهاده دامی وارداتی است و باید به این مسئله نگاه دقیقی می شد که صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه حدود ۱۳۵ میلیارد درآمدی که در صنعت آبزیان، طیور و دام است، ۹ میلیون تن ذرت، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن سوبا و ۵ و نیم میلیون تن جو وارد می کنیم؛ افزود: اکنون در بخش طیور به دلیل نبود نهاده های دامی با کاهش تولید مواجه شدیم که در ماه بعد بیشتر این کاهش را نشان خواهد داد لذا اولین مسئله که باید توجه داشته باشیم این است که به سمت استقلال و خودکفایی کشور برویم.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در سال ۸۴ تولید ذرت یک میلیون ۶۰ هزار تن بوده الان چرا بعد از گذشت ۲۰ سال تولید ذرت ما به یک میلیون تن کاهش پیدا کرده است؟ علت آن این است که دستگاهی که متولی مسئله بوده فقط به زنجیره آخر تولید توجه کرده است.
وی در خصوص بافت پیرامون بیان کرد: بیش از ۲۰ سال است که بافت پیرامون حرم با تغییراتی که ایجاد شده هویت خو را از دست داده است و نتوانسته هویت خود حفظ کند، اساسا وقتی ما در این بافت حضور پیدا می کنیم، حس اینکه ما در کانون معنویت حضور داریم وجود ندارد و دلیل این از بین رفتن بسیاری از بخش هایی است که هویت این بافت بوده از جمله مدارس علمیه، مساجد، حسینیه هاو ... بوده است.
حجت الاسلام پژمانفر افزود: از شهرستان های کوچک در بافت پیرامون حرم بنا دارند در صورتی که در هیچ کجای ایران چنین چیزی وجو ندارد. عده ای که می گویند اینجا صرفه اقتصادی ندارد غلط است در این منطقه سرمایه های زیادی وجود دارد.
وی در خصوص تخریب مسجد هفت در گفت: گاهی ما باید اقتضاعات را در نظر بگیریم در تخریب مسجد هفت به مشاور برای ارائه برنامه ای که نیاز به تخریب مسجد هفت در نباشد، ارائه شد و مشاور برنامه خود را ارائه داد ولی متاسفانه ان را تخریب کردند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بافت پیرامونی حرم ملاحظات را در نظر نگرفتیم؛ گفت: بزرگترین سرمایه هویت شهر است و اگر وضعیت گذشته شهر را از دست دهیم سرمایه بیشتری از دست داده ایم و در واقع وقتی یک مسجدی از بین می رود بخشی از تاریخ از بین می رود، ما ۶۰ درصد هویت بافت پیرامونی حرم را تغییر دادیم و باید این ۴۰ درصد باقیمانده را هویتش حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه در این بافت عرضه و تقاضا بهم خورده است؛ گفت: ۲ هزار مغازه خالی داریم که به دلیل عدم توجیه اقتصادی باز نمی شود و اقامت های گرانی که شاید برخی خالی بماند چرا که بخشی از کسانی که نیازمند به اسکان دارند توان مالی پایینی دارند و به خانه مسافر نیاز دارند نا به هتل.
حجت الاسلام پژمانفر گفت: امروز هر کسی در اتفاقات بافت حرم سیاسی کند و متهم کند کسی که از حقوق مردم دفاع کند دستش در دست یکی از جریانات فساد این منطقه است و این یک بازی برای اینکه این دارایی و گنج عظیم چپاول شود، امروز پیگیریها و دلسوزی ها در بافت پیرامون حرم را سیاسی می کنند.
نظر شما