برگزاری اختتامیه دومین همایش کتاب سال بانوان به صورت مجازی/دریافت ۲۶۵ اثر علمی

حقانی از دریافت ۲۶۵ اثر علمی در چهار گروه رساله سطح چهار، رساله دکتری، کتاب و مقالات علمی پژوهشی به همایش کتاب سال بانوان خبرداد و گفت: مراسم اختتامیه مجازی این همایش روز پنجشبه ۲۹ آبان با سخنرانی آیت الله العظمی نوری همدانی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، خانم «ریحانه حقانی» در نشست خبری اختتامیه دومین همایش ملی کتاب سال بانوان که پیش از ظهر امروز(دوشنبه 26 آبان) در پژوهشگاه حضرت معصومه(س) جامعه الزهرا(س) برگزار شد، به ارائه گزارشی از این همایش پرداخت و اظهار داشت: همایش ملی کتاب سال بانوان یکی از بزرگترین رویدادهای علمی پژوهشی است که از دو سال قبل در جامعه الزهرا(س) کلید خورد.

 

معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) افزود: مراسم اختتامیه دومین همایش کتاب سال بانوان قرار بود سال گذشته برگزار شود که به دلیل شیوع بیماری کرونا به امسال موکول شد و اختتامیه دومین همایش کتاب سال بانوان روز پنجشنبه 29 آبان ساعت 10 تا 12 به صورت مجازی برگزار می شود.

 

وی با اشاره به سخنران ویژه مراسم اختتامیه خاطرنشان کرد: بعد از اختتامیه نخستین همایش ملی کتاب سال بانوان که با حضور مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی برگزار شد، فراخوان دومین همایش در دستور کار قرار گرفت. امسال نیز اختتامیه دومین همایش کتاب سال بانوان با پیام تصویری مرجع تقلید جهان تشیع، حضرت آیت‌الله نوری همدانی برگزار می‌شود.

 

حقانی در ارتباط با موضوع و اهمیت و ضرورت این همایش یادآور شد: کسی نمی تواند انکار کند که رخداد مهمی در عرصه تألیف کتاب هایی که توسط بانوان صورت می گیرد و ما خلاهایی در بحث های تألیفی بانوان داشتیم و این همایش شایسته ای است که از جایگاه حوزوی که جامعه الزهرا(س) و قدمت زیادی که جامعه الزهرا(س) در عرصه تربیت بانوان و طلاب علوم دینی دارد، شایسته بود که این همایش در حوزه تألیف کتاب در حوزه بانوان برگزار شود.

 

وی اضافه کرد: ما در برگزاری این همایش، هدف های متعددی داشتیم که با توجه به این اهداف، در آغاز راه هستیم، بحث شناسایی معرفی مؤلفان بانو و نیازهای تألیفی بانوان یکی از اهداف مهم ما است و در واقع ما رویکرد موضوع محوری آن را در نظر داریم که بحث تألیف و موضوع زن و خانواده است.

 

رئیس کمیته عملی همایش کتاب سال بانوان خاطرنشان ساخت: در همایش اول که سال 97 برگزار شد، محدودیت زمانی برای دریافت آثار نداشتیم و تمامی آثار بانوان در عرصه علوم انسانی اسلامی و آثار منتشر شده بانوان و آقایان با موضوع زن و خانواده دریافت شد و این فراخوان را با گستره مناسبی شروع کردیم ولی برای همایش فعلی صرفا آثاری را قبول کردیم که در دو سال قبل چاپ شده باشد، لذا طبیعتا نسبت به دوره اول دریافت آثار، کمتر بود.

 

وی با بیان این که در مجموع 265 اثر به دبیرخانه دومین همایش کتاب سال بانوان ارسال شد، ابراز داشت: در نخستین همایش کتاب سال بانوان به دلیل عدم محدودیت زمانی برای آثار دریافتی، بیش از 600 اثر به دبیرخانه همایش ارسال شد، اما در دومین همایش کتاب سال بانوان، با توجه به اینکه فقط آثار منتشر شده در سال‌های ۹۷ و ۹۸ مورد پذیرش قرار گرفت، آمار قابل ملاحظه ای است.

 

معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) بیان داشت: مجموع آثار تألیف شده، 247 اثر شامل 115 کتاب، 27 رساله (دکتری و سطح4) و 65 مقاله علمی پژوهشی، یک اثر تصحیح و تعلیق، 17 اثر ترجمه و 36 اثر خارج از موضوع همایش بود؛ 92 اثر پس از ارزیابی اولیه به مرحله ارزیابی تفصیلی راه یافتند و پس از دو نوبت ارزیابی تفصیلی و ارسال آثار به کمیته علمی، در نهایت 23 اثر حائز رتبه بندی شدند.

 

حقانی با بیان این که دبیری علمی این همایش را دکتر پارسانیا از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه برعهده داشتند، ابراز داشت: در مجموع، 184 نفر در این همایش شرکت کردند که 171 نفر آنان بانوان حوزوی و دانشگاهی و 13 نفر آقا بودند  و ما در دومین همایش کتاب سال بانوان در 10 گروه علمی دریافت آثار داشتیم.

 

وی با بیان این که آثار دریافت شده در 10 گروه علمی ارسال شده است، گفت: این ده گروه علمی، اخلاق و عرفان، ادبیات و هنر، تفسیر و علوم قرآن، زن و خانواده، علوم اجتماعی و جامعه شناسی، علوم تربیتی و روانشناسی، علوم حدیث، فقه و حقوق، فلسفه و کلام و همچنین تاریخ، سیره و تراجم بود و  بیشترین فراوانی آثار دریافتی ما در سه عرصه کلان زن و خانواده، تفسیر و علوم قرآن و منطق، فلسفه و کلام بود، به ویژه در حوزه زن و خانواده آثار ارزشمندی دریافت شد.

 

رئیس کمیته علمی همایش کتاب سال بانوان در ادامه عنوان کرد:‌ باید به این نکته اشاره کنیم که امروز جامعه الزهرا به یک مرکز بزرگ علمی و پژوهشی و فرهنگی تبدیل شده که انتظارات زیادی از آن وجود دارد،‌همچنانکه امروز از پایین ترین سطح آموزشی یعنی پیش از ابتدایی تا دوره ابتدایی،‌متوسطه و علوم حوزوی و دانشگاهی در این مرکز ارائه می شود و تولیدات علمی زیادی نیز از سوی پژوهشگران این مرکز ارائه شده است.

 

وی در پایان خاطرنشان ساخت:‌ انصافا با حضور حجت الاسلام والمسلمین مدنی تحولات زیادی در جامعه الزهرا رخ داده است، همچنانکه بر خلاف رویه حوزه های علمیه برادران و خواهران که تا سطح چهار بیشتر تدریس نمی شود،‌در جامعه الزهرا(س) دوره سطح پنج با فقه های تخصصی نیز راه اندازی شده است.

کد خبر 993822

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha