«محمدحسین صومی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز اظهار داشت: آذربایجان شرقی جزو استانهایی که بیشترین شدت بروز و تعداد فوتیها را نسبت به جمعیت داشته، نیست، اکنون تعداد بستریها حداقل ۱۰ درصد کاهش یافته است و به یکهزار و 350 نفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: کاهش تعداد فوتیها هر چند دو هفته بعد خودش را نشان میدهد اما دو هفته قبل ۲۱ نفر بود و الان به صورت جدی پایین آمده است؛ نتایج محدودیتهای آذر ماه هم دو هفته بعد دیده میشود.
وی با تاکید بر تشدید نظارتها بر نحوه رعایت پروتکلهای بهداشتی، افزود: هر ادارهای که در آن مسائل بهداشتی رعایت نمیشود، چه در حوزه بهداشت و چه بانک یا هر جای دیگر نباید اجازه فعالیت داشته باشند، باید دانست ک هیچ دارویی فعلا در دنیا برای درمان کووید ۱۹ تولید نشده است.
صومی ادامه داد: دارویی مانند رمدسیویر برای کووید ۱۹ تولید نشده، اما استفاده از آن در بیماریهای ویروسی مشابه نشان داده که عارضه جانبی ندارد و ضرر داشتن آن اثبات نشده است.
وی، داروهای فاویپیراویر و رمدسیویر را دو داروی مورد استفاده در درمان بیماران مبتلا به کرونا در فاز اول عنوان کرد و گفت: داروی اولی وارداتی بوده و دومی با تامین مواد اولیه در ایران تولید میشود اما تاثیر صد در صدی هیچکدام اثبات نشده است، ولی شواهدی وجود دارد که جواب دادهاند؛ رمدسیویر مدت بستری را کاهش میدهد، اما اگر بدانیم ضرر دارد، به هیچ عنوان امکان ندارد از آن دارو استفاده کنیم.
صومی ادامه داد: توصیه میکنیم از رمدیسویر در افراد کمتری استفاده شود. در فاز دوم یا درگیری ریوی از کورتونها مانند دگزامتازون و مشتقات آن که جزو بهترینها در این مورد هستند، زیر نظر پزشک استفاده میشود که قطعا در مراحل آبشار التهابی روند را مهار میکند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر تاثیر داروهای تولیدی در طب سنتی اظهار داشت: رد یا تائید نظریههای طب سنتی در بهبود کرونا، منوط به اجرای پیشنهادات در قالب طرح تحقیقاتی است، شواهد باید نشان دهد که این دارو در فرد موثر است یا نه.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: اگر بدانیم داروهای مورد استفاده برای بهبود مبتلایان به کرونا عوارض دارند، حتما استفاده از آن را قطع میکنیم.
نظر شما