-
ضرورت بازطراحی توجه به نخبگان/ ایران قوی نیازمند همافزایی حوزه و دانشگاه
مخبر دزفولی با اشاره به اهمیت ضرورت بازطراحی ساز کارهای توجه به نخبگان اظهار کرد: شکلگیری ایران قوی نیازمند حرکت همافزایانه حوزه و دانشگاه است.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ پیشگام در تحقق پیوند علم و دین
حجت الاسلام خسروپناه، با صدور پیامی به مناسبت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه نوشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشگام در تحقق پیوند میان علم و دین است.
-
راه حل عقلانیِ رفع چالشهای جامعه در دستان علوم انسانی است
شالچی در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی گفت: علوم انسانی آینه جامعه است، پیشنهاد دهنده راه حلهای عقلانی در جهت رفع چالشهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است.
-
تقدیر از برگزیدگان پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی/ اعطای نخستین جایزه صلح و دوستی به استاد آمریکایی
مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره از جشنواره فارابی برگزار شد و برگزیدگان آن با حضور رئیس جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری معرفی شدند.
-
نقش علوم انسانی در توسعه و گرهگشایی از مشکلات را باور نکردهایم
سیمایی صراف، در جریان برگزاری آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی با اشاره به اهمیت و جایگاه علوم انسانی گفت: ما هنوز در کشور به این باور نرسیدهایم که علوم انسانی زمینهساز توسعه و حلال مشکلات است.
-
اختتامیه جشنواره فارابی با حضور رئیسجمهور/اعطای جایزه صلح و دوستی
شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در جریان برگزاری نشست خبری پانزدهمین جشنواره فارابی با اشاره به اینکه ممکن است برخی پژوهشها در حوزه علوم انسانی مهجور باشند، گفت: با این وجود جشنوارهها در این عرصه کمککننده هستند و از جمله جشنواره فارابی صدای میراث فرهنگی اسلامی است؛ همچنین غیاثی ندوشن نیز از اعطای جایزه صلح و دوستی در این دوره از جشنواره به یک شخصیت خارجی خبر داد.
-
پازل اسناد علم و فرهنگ کشور هنوز تکمیل نشده است
سلسله قرارهای اندیشه ورزانه الگوی اعتلای ایمانی – انقلابی شهر با موضوع بررسی نسبت شورای عالی انقلاب فرهنگی با نهاد ائمه جمعه با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
-
آیتالله رشاد: کار جدی در فقهالمقاومه انجام نشده/ نیازمند پژوهشهای جدی در این فقه هستیم
آیتالله رشاد گفت: ذیل مطالعات خود مشغول جستوجو بودم اما متوجه شدم که در مورد فقهالمقاومه به جز یک مورد که مرحوم آیتالله آصفی در چند کتابچه به آن پرداخته بودند اثر دیگری نداریم و این در حالی است که مساله مقاومت موضوعی است که جهان اسلام با آن درگیر است اما هیچ کاری نسبت به آن در امر پژوهش و از این بُعد انجام نشده و جای دارد روی آن کار شود.
-
علوم شناختی طرحی برای احیای علوم انسانی است
وفاییان گفت: علوم شناختی طرحی برای احیای علوم انسانی و علم روان است؛ بحثهایی که در رابطه با کاربرد علوم شناختی در فقه، یا هوش مصنوعی در علوم سیاسی و... مطرح میشود به نظر تقلیل دادن علوم شناختی است.
-
چند خبر درباره علوم انسانی
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در هفتههای آتی برنامهها و نشستهای متنوعی را با حضور اساتید و پژوهشگران در رشتههای مختلف علوم انسانی برگزار میکند.
-
بایدهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در حکمرانی و تحول علوم انسانی
پیغامی گفت: حکمرانی و تکنولوژی نرم و فناوری نرم حکمرانی در دنیا که در حال تغییرات است؛ اکنون حکمرانیها به سمت حکمرانی نرم افقی پیش میروند، شورا نیز از این جهت که مرجع حکمرانانه در کشور است باید خود را به فناوریهای نوین حکمرانی تجهیز کند؛ علوم انسانی نیز در این عرصه نقش مهمی دارد و باید با رویکردهای بنیادین و کاربردی به این عرصه توجه کنیم.
-
سیاستزدگی مخل علم است/ قدر پژوهش در ایران دانسته نمیشود
چهره ماندگار فلسفه در آیین تکریم رئیس سابق و معرفی سرپرست جدید موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، گفت: سیاستزدگی مخل علم است. در ایران متاسفانه قدر پژوهش دانسته نمیشود حال آنکه پژوهش علمآفرین است.
-
مشکلات کشور باید به صورت ریشهای از طریق قانونگذاری برطرف شود
حجتالاسلام معراجی با اشاره به اینکه کشور در عرصههای مختلف باید به صورت متوازن پشرفت کند، گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان بازوی فکری و اندیشهای مجلس باید استفاده از ظرفیت های فقهی و دینی، پیشنهادات مناسبی را در قالب طرح به مجلس شورای اسلامی جهت رفع مشکلات کشور ارائه دهد.
-
نقش موثر «سعید حبیبا» در ترسیم سیمای مدرن از رشته حقوق
در جریان برگزاری آیین نکوداشت «سعید حبیبا» استاد برجسته حقوق دانشگاه تهران؛ پژوهشگران حاضر در این آیین بر نقش موثر او در ترسیم سیمای مدرن از رشته حقوق تاکید کردند.
-
سیمایی صراف: حکمرانی علمی تصویب سند پشت درهای بسته نیست!/رشاد: علوم انسانی سکولار رقیبِ فقه است
سیمایی صراف گفت: حکمرانی علمی سند نوشتن پشت درهای بسته نیست، حکمرانی علمی نظریهپردازی نیست؛ حکمرانی علمی، آرزواندیشی نیست و آیندهپژوهی جایگاه خود را دارد که با آرزواندیشی متفاوت است؛ از سوی دیگر حکمرانی علمی امر ذهنی محض نیست بلکه حکمرانی بر اساس شواهد بوده و باید در اجرائیات دیده شود.
-
خسروپناه: در تحول علوم انسانی توفیق لازم را نداشتهایم/ مخبردزفولی: عرصه تحول علوم انسانی صفر و یک نیست
جمعی از اندیشمندان با اشاره به اینکه تحقق الگوی حکمرانی اسلامی_ایرانی پیشرفت مستلزم آن است که به مساله تحول در علوم انسانی برمبنای نیازهای امروز جامعه توجه داشته باشید، تاکید کردند: در جهان کنونی هوش مصنوعی جایگاه و نقش مهمی را در این روند ایفا میکند.
-
آثار روانشناختی مقاومت بر مردم غزه و لبنان/علوم انسانی نمیتواند به این تابآوری بیتفاوت باشد
جمعی از پژوهشگران حوزه روانشناسی اسلامی، با اشاره به اینکه مردم فلسطین مقاومت در برابر اسراییل را به مثابه جهاد مقدس میدانند، گفت: این ایستادگی و پاسخ به تعدی و تجاوز صهونیستها از نظر روانی مردم فلسطین را قویتر کرده و منجر به تابآوری آنها شده است.
-
چالشهای سیاستگذاری فرهنگی در جهان لیبرال؛ نقش حوزه علمیه و نهاد روحانیت
حجتالاسلام واعظی گفت: تهدیدات فرهنگی میتوانند فرصتهای فرهنگی را تحتالشعاع قرار دهند. مقولات عمومی فرهنگ و پدیدههای مدرن در حوزههای خاصی مانند سینما، تئاتر و مصرف فرهنگی، نیازمند سیاستگذاری دقیقتری هستند. در این شرایط، انتظار میرود که دین، با استناد به منابع دینی خود که به گذشته مربوط میشود، در مورد سیاستگذاری فرهنگی عام یا سیاستگذاری فرهنگی در حوزههای خاص سخن بگوید.
-
مشکل ما نبود باورمندی، همدلی و هماهنگی بین سیاستگذار و مجری است
دکتر مخبردزفولی با اشاره به مشکلات موجود در اجرا و هماهنگی سیاستگذاری و اجرا گفت: بعضیها ایراد میگیرند که چرا اسناد و برنامهها به درستی اجرا نشده است. علت این مسئله، نبود باورمندی، همدلی و هماهنگی بین سیاستگذار و مجری است. در برخی موارد، تفاسیر به سلیقه و اشتباه صورت گرفته است.
-
سیاستهای فرهنگی بدون ساختار مناسب اثربخش نیستند
حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه گفت: سیاستهای فرهنگی بدون ساختار مناسب اثربخش نیستند.
-
«روانشناسی و راهبرد مقاومت» بررسی میشود
نشست علمی «روانشناسی و راهبرد مقاومت» به میزبانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار میشود.
-
میزهای تخصصی «فرهنگ و علوم انسانی» برگزار میشود
میزهای تخصصی «فرهنگ و علوم انسانی» در راستای برگزاری همایش ملی «فلسفه فرهنگ با تاکید بر دیدگاههای آیتالله العظمی خامنهای» به میزبانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود.
-
تدوین پیشنویش آییننامه ارتقا در حوزه علوم انسانی و هنر
جلسه ۲۳۶ شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی به ریاست حجتالاسلام عاملی و با حضور حجتالاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
-
فقه بخشی از علم اجتماعی است/در ارتباط حوزه و علوم اجتماعی، واقعیت را ببینیم
عضو هیات مدیره انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه گفت: علم فقه بخشی از علم اجتماعی است؛ اما باید در این سیر روند تاریخی ارتباط حوزه با علوم اجتماعی را بررسی کرده و چشمها را روی این وقایع نبندیم.
-
مرجعیت علمی یعنی تولید علم و نوآوریهای بومی
مخبر دزفولی گفت: مرجعیت علمی، نه تنها مبنای دستیابی به استقلال علمی است، بلکه اساسیترین مؤلفه در توانمندسازی کشور برای حل مسائل کلان اجتماعی و اقتصادی به شمار میرود.
-
نخستین دوره مدرسه روایت اندیشه برگزار میشود
با هدف بررسی زمینههای انفکاک فکری انسان شرقی و غربی، نخستین دوره مدرسه روایت اندیشه برگزار میشود.
-
بزرگداشت علامه طباطبایی (ره) برگزار میشود
آیین بزرگداشت علامه سید محمدحسین طباطبایی (ره) به میزبانی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار میشود.
-
اصول، علمِ شیعهزاد است/ راهی جز تحول علوم انسانی نداریم
رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران با اشاره به سیر تحول و تطور فقه و اصول در حوزههای علمیه اظهار کرد: اگرچه علم اصول علم شیعه زاد است اما در حال لاغر شدن است و برخی فصول را حذف میکنند و درس را خودخوان درخواست میکنند که اصلا برای علم اصول معنی نمیدهد.
-
ارائه پیشنویس نقشه راه شورای آیندهنگاری فرهنگستان علوم
پیشنویس نقشه راه شورای آیندهنگاری فرهنگستان علوم برای بازه زمانی ۱۴۰۳ تا ۱۴۱۰ با حضور جمعی از متخصصان و صاحبنظران این حوزه در شورای آیندهنگاری فرهنگستان علوم ارائه شد.
-
مدرسه پاییزه نوافلاطونیها و فلسفه اسلامی برگزار میشود
به همت انجمن علمی فلسفه دانشگاه خوارزمی تهران، مدرسه پاییزه نوافلاطونیها و فلسفه اسلامی برگزار میشود.