-
امروز برای تحقق اغراض دین باید به فقه اجتماعی بپردازیم
آیتالله اراکی با بیان اینکه مهمترین فقهی که امروز باید به آن بپردازیم فقه اجتماعی است، اظهار کرد: این فقه اجتماعی است که اغراض دین را محقق میکند؛ ما از این تکالیف اجتماعی، تعبیر کلان را داریم چراکه میگوییم مکلف به عنوان بخشی از جامعه باید این تکالیف را انجام دهد.
-
اگر رضایت خدا را در اولویت قرار دهیم
حجتالاسلام رفیعی در برنامه «سمت خدا»: ببینید کجا رضایت خداست، همانجا کار انجام دهید. اگر رضایت خلق را بر رضایت خدا ترجیح دهید، خداوند بنده را به همان خلق واگذار میکند.
-
دانشگاههای فعال در علوم اجتماعیِ اسلامی گردهم میآیند
اولین گردهمایی اتحادیه دانشگاههای فعال در علوم اجتماعیِ اسلامی به همت انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار میشود.
-
دوسویه تاثیرگذار در تحول حوزههای علمیه؛ از هوش مصنوعی تا فلسفههای مضاف
حجتالاسلام عاملی، با اشاره به تغییر و تحولات جهان علم و از جمله گستره علوم انسانی و تاثیراتی که هوش مصنوعی بر این فرآیند داشته است، گفت: امروز حوزههای علمیه نیز باید در کنار روشهای سنتی از هوش مصنوعی بهرهمند شوند، از سوی دیگر در مقام علمی فلسفههای مضاف میتوانند رویکرد نوینی در ارایه مباحث باشند.
-
بانک اطلاعات و اسناد وحدت حوزه و دانشگاه رونمایی شد
بانک اطلاعات و اسناد وحدت حوزه و دانشگاه «حودنو» از سوی حجتالاسلام «مصطفی رستمی»، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها رونمایی شد.
-
نشست علمی اسلام و مسیحیت در برابر صهیونیزم برگزار میشود
نشست علمی «اسلام و مسیحیت در برابر صهیونیزم» به میزبانی دانشگاه باقرالعلوم (ع) برگزار میشود.
-
مهلت ثبت نام نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ امروز به پایان میرسد
مهلت ثبت نام نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ امروز سه شنبه ۴ دی ماه به پایان میرسد.
-
کمیسیون تاریخ علم راهاندازی و پیوند آن با تمدن اسلامی مشخص شود
مخبر دزفولی با بیان اینکه تاریخ علم، امروز یک موضوع جهانی است، اظهار کرد: این عرصه باید به یک گفتمان تمدنی تبدیل شود، ضمن اینکه ضورت دارد که ماموریتهای مشخص برای این عرصه تعریف شود.
-
تقدیر از بانوان فرهنگسرای قرآن به مناسبت روز زن
همزمان با میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و گرامیداشت روز زن ، فرهنگسرای قرآن با حضور استاد سید محسن خدام حسینی از بانوان همکار در این فرهنگسرا قدردانی کرد.
-
سیزدهمین جشنواره علامه طباطبایی(ره) برترینهای خود را شناخت
سیزدهمین دوره جشنواره علامه طباطبایی(ره) ویژه تجلیل از کارکنان علمی و اجرایی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار و برترینهای این جشنواره معرفی شدند.
-
فراخوان هفدهمین جشنواره علامه حلی اعلام شد
کارشناس مسئول جشنواره علامه حلی گفت: فراخوان هفدهمین جشنواره علامه حلی ویژه طلاب جوان و چهارمین جشنواره اساتید حوزههای علمیه اعلام شد.
-
فراخوان همایش بین المللی هوش مصنوعی و هندسه نظم نوین جهانی
نخستین همایش بین المللی هوش مصنوعی و تمدن آینده به میزبانی دانشگاه جامع امام حسین(ع) و با مشارکت دستگاه های اجرایی و دانشگاه های معتبر ایران و جهان، به صورت حضوری و مجازی برگزار میشود.
-
نهاد حوزه در شرایط و حوادث سخت تسلیم هیچ موجی نمیشود
مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب جوان گفت: نباید در گرفتاری و مشکلات و سختیها و حوادث گرفتار امواج سهمگین شد. باید با علم، تقوا، اصالت حوزوی، دقت در مسیر علمی تربیتی معنوی آینده را ساخت و برای آینده بهتر تلاش کرد.
-
آنفالوی اخلاق و مذهب در فجازی به اسم سرگرمی!
غلامی گفت: آن چه در فضای مجازی و شبکه بسیار جذابیت دارد و برای افراد مهم است و به خاطر آن شما را فالو میکنند زندگی روزمره شماست نه این که اعتقادات شما را فالو کنند. آنها زندگی روزمره شما را فالو میکنند و به تناسب آن سعی می کنند شبیه شما شوند.
-
مجتهده صفاتی: فقه نباید زنانه و مردانه باشد/ مسایل زنان باید توسط خودشان حل شود
مجتهده صفاتی در نشست «چالشهای مجتهدپروری در حوزههای علمیه خواهران» گفت: فقه نباید زنانه و مردانه شود؛ باید فقه بما هو فقه را بررسی کرد؛ بحث جنسیت را باید در هر حوزهای کنار گذاشت و در این راستا حوزه علمیه خواهران باید مساله محوری را مورد توجه قرار دهد؛ اجتهاد در سایه فهم عمیق از قرآن و روایات حاصل میشود.
-
مطالعات اجتماعی ما باید معطوف به کاهش شکافهای اجتماعی شوند
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما احتیاج داریم مطالعات اجتماعیمان معطوف به کاهش شکافهای اجتماعی شوند. ما الآن از شکافهای اجتماعی متعددی در رنج هستیم.
-
آغاز ثبتنام دورههای حضوری آموزش مقدماتی در رشته های مختلف
دوره حضوری آموزش مقدماتی رشتههای «آتئیسم، اهل حق، بهائیت، تصوّف، جریان مدعی یمانی، زرتشت و باستان گرایی، عرفانهای کاذب، مسیحیت و وهابیت» برگزار میشود.
-
جمعی از طلاب حوزه علمیه قم به لباس روحانیت ملبس شدند
به مناسبت فرا رسیدن میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) جمعی از طلاب حوزه علمیه قم به دست مراجع عظام تقلید ملبس به لباس روحانیت شدند.
-
لزوم صیانت از نسخ خطی و چاپ سنگی مدارس حوزه علمیه کشور
مدیر مرکز نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بر لزوم صیانت از نسخ خطی و چاپ سنگی موجود در مدارس حوزه علمیه کشور تأکید کرد.
-
تمدید مهلت ثبتنام در «جایزه معلم» تا هفتم دی
همه معلمان، فعالان عرصه آموزشی، علمی و تربیتی در جهان اسلام می توانند در جایزه معلم شرکت کنند.
-
وفاق نقطه مقابل جهل و زیادهخواهی است/ بازگشت به آرمانهای انقلاب با گفتمان وفاق
نشست علمی «وفاق ملی و دین؛ ظرفیتها و موانع» برگزار و طی آن تأکید شد: مخالف دو رویکرد جهل و زیادهخواهی همان وفاق است؛ اساسا جهان بر وفاق استوار شده است؛ در خلقت الهی چون تحقق حق است در نتیجه وحدت وجود دارد و هیچ تکثری را مشاهده نمیکنید..
-
تشکیل کمیتههای تخصصی برای بررسی و ارزیابی نامزدهای دریافت جایزه علامه طباطبایی(ره)
سید حسن حسینی، از تشکیل کمیتههای تخصصی برای معرفی و بررسی و ارزیابی نامزدهای دریافت جایزه علامه طباطبایی با تایید شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان خبر داد و در ادامه پویایی و اجماع جامعه علمی در نخبگی افراد را از شاخصهای اصلی دریافت این جایزه برشمرد.
-
آمادگی وزارت علوم برای همکاری با اوقاف درباره دانشبنیانها
سیمایی صراف با اشاره به اینکه ورود وقف به عرصه حمایت از دانشبنیانها بسیار مغتنم است، گفت: وزارت علوم آمادگی برای همکاری با سازمان اوقاف درباره دانشبنیانها را دارد.
-
فراخوان ثبتنام رشته حوزوی مطالعات دین و فضای مجازی
برای نخستین بار ثبتنام رشته حوزوی مطالعات دین و فضای مجازی فراخوان شد.
-
تمدید مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره پادکست حوزه
مهلت ارسال آثار به اولین جشنواره پادکست حوزه تا تاریخ ۳۰ دی تمدید شد.
-
پناهگاه شیعیانِ مظلوم
حمایت از شیعیان در افغانستان، پاکستان، عربستان، مصر، سوریه و یا هر کشوری که زندگی میکردند، وجهه همت آیت اللّه سید محمد علی شیرازی بود و همواره پناهگاهی برای شیعیان محسوب میشد و اگر کاری هم برای آنها نمی توانست انجام دهد با موضعگیری ها و بیانیه هایش به دفاع از آنان بر میخاست.
-
راه تقویت وفاق از چرخه حکمرانی میگذرد
حجتالاسلام لکزایی، با بیان اینکه از نظر من وفاق به معنای حل مسائل بغرنج و پیچیده تقریر شده است، اظهار کرد: راه تقویت وفاق از چرخه حکمرانی میگذرد.
-
مهمترین ساحت فقه معاصر، «فقه حکمرانی» است
حجتالاسلام خسروپناه، با اشاره به ساحتهای سهگانه عرصه فقه معاصر اظهار کرد: مهمترین ساحت در این گستره «فقه حکمرانی» است.
-
ظرفیتهای هوش مصنوعی؛ ضرورت مطالعات قرآنی
حجتالاسلام عباسنیا، با اشاره به اهمیت کاربست هوش مصنوعی در مطالعات قرآنی گفت: اساسا استفاده از ظرفیتهای این ابزار یک ضرورت ذیل مطالعات قرآنی محسوب شده و میتواند روند پژوهش را بهبود و تسریع بخشد.
-
حضور حوزویان در دانشگاه به دیده رسالت باشد نه شغل
سیماییصراف با اشاره به الزامات وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: اگر مسئولیت اجتماعی خود را به درستی انجام دهیم، در این صورت ظرفیت اجتماعی تقویت خواهد شد.