کانون های مساجد میدان دار گفتمان اقتصادی

ایجاد جریانی برای گفتمان اقتصادی در جامعه برای رونق تولید و پشتیبانی از این حوزه نیاز است که کانون های مساجد در این میان نقش راهبردی و توسعه دهنده خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، اقتصاد و نیازها وظر فیت های این حوزه چندسالی است که حال و هوای خاصی در کشور پیدا کرده و نامگذاری های سال نیز بر این مهم تاکید می کند.

 

اقتصاد مقاومتی، رونق تولید، جهش تولید، رفع موانع و پشتیبانی از عرصه های اقتصادی مهمترین مفاهیم و کلید واژه های نامگذاری سال از سوی رهبر انقلاب بوده که سیاست های این حوزه نیز توسط مسئولان متناسب با شعارها قرار گرفته است.

 

تسهیل قوانین، رفع چالش ها و پیش بینی و آینده نگری از جمله اقدامات عملیاتی بوده که توسط متولیان امر صورت گرفته و یا در حال انجام است اما گفتمان سازی شعارهای سال و توسعه اقتصادی یک ضرورت فرهنگی برای ارتقای سطح دانش عمومی جامعه است.

ظرفیت ها، چالش ها و فرصت های موجود در عرصه اقتصادی کشور نیاز به شناخت و برنامه ریزی برای هدایت و راهبری است تا اینکه افراد جامعه با شناخت چنین وضعی به برنامه ریزی بهتری برای زندگی خود در عرصه اقتصادی بپردازند.

 

*قدرت اقتصادی برای اعتلای جامعه

 

وقتی سخن از مباحث اقتصادی پیش می آید نگاه درآمد صرف تنها منظور نیست بلکه کاهش وابستگی و افزایش توانایی های تولیدی برای کاهش بیکاری و آسیب های اجتماعی و همچنین افزایش امیدواری در مردم نیز مورد دقت و تمرکز است.

 

کارشناس مسائل مذهبی اشاره به جایگاه و اهمیت مباحث اقتصادی در کشور، گفت: قدرت اقتصادی مثل توان نظامی برای صف بندی در برابر دشمن لازم و البته این ظرفیت بیش از قدرت نظامی اهمیت و ضرورت دارد.

 

حجت الاسلام «عبدالرسول عباسی» ادامه داد: حفظ استقلال کشور به دنبال این توسعه یافتگی و پیشرفت محقق می شود که مانع از تسطل کافران بر مومنان خواهد شد.

وی با بیان اینکه واردات همه کالا موجب وابستگی و اسارت می شود، تصریح کرد:  بنا به فرمایش حضرت علی(ع) اگربه کسی دست نیاز دراز کردی اسیر او خواهی شد که بر اساس این حدیث اگر ما اهل تولید نشدیم و اهل واردات تولید دیگران بشویم اسیر آنها خواهیم شد.

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس با اشاره به مقاومت در مقابل هجمه های دشمن خاطرنشان کرد: روحیه آن زمان برای مقابله با جنگ اقتصادی امروز لازم است.

 

همین مسائلی که از بیان کارشناس مذهبی و رزمنده دوران دفاع مقدس بیان شد برای بیداری جامعه ضرورت داشته و کانون های فرهنگی و هنری مساجد به این مسانل مهم در آموزش و ارتقای سطح دانش بپردازند.

 

* آموزش های کارآفرینی مقدمه ای برای گفتمان اقتصادی

 

فعالیت های آموزشی غیرحضوری در حوزه های اقتصادی مثل کارآفرینی یکی از اقدامات سال گذشته کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور بود که این برنامه مقدمه ای برای گفتمان اقتصادی خواهد بود و باید در زمینه های دیگر نیز وارد شد.

به گفته مسئولان ستاد فهما کشور، 40 هزار نفر از این دسته فعالیت ها در سال 99 استفاده کرده اند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان اصفهان گفت: برگزاری دوره‌های عمومی کارآفرینی، شناسایی کسب و کارهای مسجدی، برگزاری رویدادهای کارآفرینی «تجربه در مسیر» سال گذشته برای اعضای کانون ها برگزار و اجرا شده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا نیستانی»  راه‌اندازی مرکز مشاوره کارآفرینی و برگزاری تورهای گردشگری کسب و کار را از دیگر اقدامات این عرصه بیان کرد و اظهارداشت: آموزش عمومی و ایجاد نگرش بلند مدت و مدیریت منابع و الگوی مصرف نیز مهم است.

وی ادامه داد: برگزاری دوره های آموزشی بر بستر فضای مجازی در شرایط سخت کرونایی راهبردی اساسی و به موقع بود که صورت گرفته و امسال نیز این جریان ادامه خواهد داشت.

 

کد خبر 1048633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha