بازار قزاقستان فرصتی برای گسترش مراودات تجاری استان فارس

عابدی با اشاره به اینکه بازار قزاقستان فرصتی برای گسترش مراودات تجاری استان فارس، گفت: کشور قزاقستان نهمین کشور بزرگ جهان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز،«امیر عابدی»، امروز (شنبه 19 تیر) در جلسه وبینار آشنایی با فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در کشور قزاقستان که با حضور رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان و فعالان بخش خصوصی استان فارس برگزار و در آن زمینه فرصت های گسترش مراودات تجاری استان فارس این کشور در ابعاد مختلف بررسی شد، گفت: کشور قزاقستان نهمین کشور بزرگ جهان است که به دلیل برخورداری از مرز مشترک با کشورهای روسیه و چین و قرار داشتن در موقعیت جغرافیایی و اقتصادی شاهراه «جاده ابریشم» می تواند یکی از شرکای مطمئن تجاری کشور ما باشد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان با اشاره به اینکه بازار قزاقستان فرصتی برای گسترش مراودات تجاری استان فارس، افزود: بر اساس آمار سال 2019؛ تولید ناخالص داخلی هفت هزار و 181 میلیارد دلار، درآمد سرانه هشت هزار و 820 دلار، سهم GDP از جهان چهار دهم درصد، نرخ بیکاری چهار و هشت دهم درصد، تورم پنج و 2 دهم درصد، درصد جذب FDI ازGDP سه و چهار دهم درصد، نرخ ارز، صادرات نفت 33 میلیارد دلار، صادرات غیر نفتی 24 میلیارد دلار، واردات 38 و سه دهم میلیارد دلار به عنوان 10 شاخص کلیدی این کشور عنوان شده است.

وی اظهار داشت: در رتبه بندی بانک جهانی در گزارش 2020 در سهولت کسب و کار، محیط مناسب کسب و کار کشور قزاقستان از 190 کشور جهان در رتبه 25 قرار دارد که این نشان از وضعیت مثبت برای افزایش مراودات تجاری با این کشور است.

عابدی اضافه کرد: ثبات سیاسی - اجتماعی و اقتصادی، موقعیت جفرافیایی استراتژیک، محیط مناسب کسب و کار، نیروی کار ماهر چند زبانه، مشوق های جذاب برای سرمایه گذاری، زیر ساخت های مدرن و توسعه یافته، حمایت کامل قانون از سرمایه گذار، چشم انداز استراتژیک همه جانبه، دسترسی به بازار منطقه و فرصت های سرمایه گذاری در تمام بخش ها از ویژگی های تجارت و سرمایه گذاری با کشور قزاقستان است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان ادامه داد: دولت قزاقستان فرآیند توسعه این کشور را در قالب سند چشم انداز 2050  دنبال می کند که بر اساس این سند هدف این کشور در چشم انداز کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و رهایی از اقتصاد تک محصولی، تبدیل شدن به اقتصاد دانش بنیان، ساختار متنوع اقتصادی و متکی به بخش خصوصی است.

عابدی عنوان داشت: از جمله زمینه های همکاری اقتصادی با این کشور در زمینه های غذایی و کشاورزی، شیمیایی و پتروشیمی، معادن و متالورژی، اماکن و گردشگری، حمل و نقل و زیر ساخت و مشارکت خصوصی در پروژه های دولتی در دیگر بخش ها است.

وی تصریح کرد: بر اساس آمار سال 98 عمده کالاهای صادراتی از ایران به کشور قزاقستان شامل پسته و خشکبار، سیمان، خرما، پوشش رنگ ها بر اساس پلی استرها، میوه های خشک و تازه، ظروف شیشه ای، صفحه، ‌ورق و تیغه ‌چند لایه ‌ا‌ز ‌مواد ‌پلاستیکی ‌چاپ‌ نشده، ‌فرش ‌ها‌ و کف‌ پوش ها و پلی‌ اتیلن بوده است.

عابدی افزود: صادرات ایران به قزاقستان بالغ بر 67 درصد صادرات ایران در سال 1398 را به خود اختصاص داده است که کالای میوه ‌های خوراکی بیش از 48 درصد صادرات ایران را تشکیل می‌ دهد.

وی گفت: همچنین عمده واردات ایران از قزاقستان در سال 98 کالاهایی از جمله جو به استثنای بذر، روغن دانه آفتابگردان، سایر قطعات گوشت های از نوع گوسفند - منجمد به صورت با استخوان، کلرور پتاسیم، ذرت دامی، لوبیا، عدس خشک حتی پوست کنده یا شده، لاشه و شقه بره و محصولات از آهن و یا فولاد غیر ممزوج است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان با بیان ظرفیت های بخش کشاورزی بیان کرد: زمین های قابل کشت و تنوع آب و هوایی و جغرافیایی مزیت های خاصی را برای کشور قزاقستان ایجاد کرده است که بخش کشاورزی یکی از زمینه های بسیار مساعد برای افزایش همکاری و تعامل تجار و بازرگانان فارس با کشور قزاقستان است.

عابدی اظهار کرد: بخش کشاورزی قزاقستان در سال 2019 بالغ بر یک و 9 دهم میلیارد دلار واردات داشته است که گوشت و احشاء خوراکی، محصولات لبنی، میوه های خوراکی، پسته، انگور، سیب و هلو، چای، ادویه، چربی ها و روغن های خوارکی بیشترین سهم را داشتند و این در حالی است که به طور خاص در حوزه‌ های پسته، خرما، خیار، گوجه فرنگی، سیب، کلم، سیب زمینی، پیاز، هندوانه، پرتقال و کیوی ایرانی تقاضای خوبی در بازار آن کشور وجود دارد.

رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان عنوان داشت: نکته مهم برای تجار ما این است که انجام هرگونه فعالیت تولیدی و خدماتی در قزاقستان نیازمند ثبت شرکت است.

وی بیان کرد: اتاق مشترک مانند یک شرکت مدیریت صادرات در کنار تجار و بازرگانان خواهد بود و خدمات مورد نیاز تجارت در کشور قزاقستان از جمله شناسایی فرصت های کسب و کار، شناسایی موانع و مشکلات بازار، مشارکت در اعزام و پذیرش هیات ها و ارائه خدمات مشاوره‌ ای – بازاریابی- تحقیقاتی- سرمایه گذاری- حقوقی- تجاری و بانکی را ارائه می کند.

کد خبر 1074303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha