یک میلیارد ریال اعتبار برای کاوش دو اثر تاریخی شیروان اختصاص یافت

مدیر اداره میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شیروان گفت: به تازگی یک میلیارد ریال برای مطالعه، حفاظت و کاوش باستان‌شناسی اثر تاریخی ارگ نادری و ارگ دوین شیروان اختصاص داده شده است.

«فرنوش راهدار» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار کرد: با ابلاغ مصوب و تخصیص اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استانی، کاوش باستان‌شناختی و خرید ابزارآلات در محوطه‌های تاریخی ارگ نادری و ارگ دوین صورت خواهد گرفت.

 

 

مدیر اداره میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شیروان خاطرنشان کرد: همچنین یافته‌های حاصل از کاوش در این محوطه‌ها، مطالعه و حفاظت می‌شود.

 

 

راهدار اضافه کرد: مردادماه امسال کاوش های باستان شناسی ارگ نادری در فصل سوم برای یافتن  شواهدی از استقرار دوران صفویه و قاجاریه در دست اجرا قرار گرفت.

 

 

وی تصریح کرد: فصل اول کاوش باستانی شناسی ارگ نادری در سال ۹۵ و فصل دوم آن نیز در سال ۹۷ شروع شد به طوری که بررسی کاوش های اولیه  وجود برخی از سفال ها بیانگر این موضوع است که مردم این منطقه حتی با کشور چین در این خصوص مراوداتی داشته اند و در فصل دوم که سال ۹۷ انجام شد باستان شناسان چینی از دانشگاه نانجینگ تفاهم نامه مشترک با میراث فرهنگی داشتند.

 


وی عنوان کرد: تپه باستانی ارگ نادری با ثبت تاریخی ۷۰۳ در آثار ملی ایران در حال حاضر عظیم ترین و مهم ترین محوطه باستانی شمال شرق ایران و اولین مرکز فرهنگ و تمدن خراسان شمالی است که این اثر باستانی مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد است و از اولین محوطه های مسکونی حاشیه رودخانه اترک محسوب می شود.

 


تپه باستانی ارگ نادری همانند کوهی در داخل شهر کهن و باستانی شیروان قرار گرفته است که بر دشت شیروان اشراف دارد و رودخانه اترک از کنار آن می گذرد که بزرگترین تپه دست ریز خاکی ایران ۲۵ متر ارتفاع و ۹۰ متر قطر دارد که به علت فرسایش از ارتفاع تپه کاسته شده است.

 


این تپه سابقا مرکز حکومت و فرماندهی شمال خراسان بود که این بنای تاریخی دارای حصار و چهار برج مرتفع بود و عمارت حاکم بر بلندایش مستقر بود و دور تا دور آن دیوار شهر بند قرار داشت.

 


سفال های به دست آمده از تپه باستانی ارگ شیروان نظیر تپه باستانی است و نوع سفال ها قرمز با نقوش سیاه مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد می باشد که به عنوان کهن ترین زیستگاه خراسان شمالی مورد تحقیق و بررسی و پژوهش باستان شناسان ایرانی و خارجی قرار گرفته است.

 


تپه باستانی ارگ شیروان در روزگاران گذشته محل برگزاری مسابقات کشتی پهلوانی باچوخه خراسان بود که این بنای تاریخی برای چندمین بار توسط باستان شناسان گمانه زنی گردید و این تپه باستانی مهم ترین بنای تاریخی و سند هویت شمال خراسان است.
 

 

 

کد خبر 1113950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha