حضرت فاطمه(س) به مقابله با ولایت‌زدایی، انحراف، شکاف در جامعه پرداختند

فعال امور زنان وخانواده گفت:حضرت فاطمه(س) با نهضت و حرکت خود به مقابله با ولایت‌زدایی، انحراف، شکاف در جامعه و دور شدن از وصیت پیامبر(ص) پرداخت.

«معصومه ظهیری» در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با گرامیداشت ایام فاطمیه در سلسله مباحث خود پیرامون شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: در زندگی زهرای مرضیه(س) آن جایی که امام به دلیل وحدت جهان اسلام و حفظ موقعیت مسلمین و نوپا بودن نهال اسلام سکوت می کنند و شمشیر را در نیام فرو می‌برند و وارد قائله های اجتماعی آن زمان نمی شوند، ایشان جلوتر حرکت کرده و نهضتی عظیم را در پیش می‌گیرند.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: حضرت فاطمه زهرا(س)، شبها به درب خانه مهاجر و انصار می رود و به آن‌ها جریان غدیر را یادآوری می کند، در واقع حضرت فاطمه(س) با نهضت و حرکت خود به مقابله با ولایت‌زدایی، انحراف، شکاف در جامعه و دور شدن از وصیت پیامبر(ص) پرداخت.

 

وی بیان کرد: ایشان بانویی که به عنوان یک علمدار و آگاه به جامعه جلوتر از مردان حرکت می‌کند و آنها را نیز دعوت می‌کند و در عین حال که به چنین حرکتی می‌پردازد، کیان خانواده او یک خانواده پایدار و آرام و متعادل و با ثبات است.

ظهیری عنوان کرد: اگر امروز از زندگی زهرای مرضیه برای خانواده متعادل و پایدار و با ثبات و با محبت می‌خواهیم درس بگیریم باید به مردان جامعه این همدلی و همراهی و نگاه علوی و بالا رفتن آستانه تحمل و در کنار یکدیگر زندگی کردن و همراهی داشتن را بیاموزیم.

 

وی خاطرنشان کرد: روزی امیرالمومنین(ع) در خانه عدس پاک می کرد و پیامبر(ص) با دیدن ایشان می‌فرماید یا علی می خواهید برای شما از ثواب‌اش بگویم، سپس مرحله به مرحله ثواب کمک کردن مرد در خانه بیان کردند و فرمودند مرد اگر در خانه کمک کند به جایی می رسد که به ثواب جهاد و شهادت در راه خدا می رسد.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: از ان طرف به حضرت زهرا همدلی و همراهی با همسر را می‌آموزند و می گویند کارهای داخل خانه را شما عهده دار شوید و کارهای بیرون از خانه را امیرالمومنین؛ زهرای مرضیه بسیار خشنود و راضی می‌شوند.

 

وی ادامه داد: اما ازآن طرف اخلاق مداری در خانه امیرالمومنین و زهرای مرضیه به حدی است که در بسیاری از ماموریت‌هایی که ایشان دارند و در درگیری‌های صدر اسلام و مدت ها در منزل نیستند همه وظایف را حضرت زهرا(س)می پذیرند.

ظهیری بیان کرد: بنابراین می‌بینیم که زهرای مرضیه بانوی عالمه و فاضله و راضیه و مرضیه ای هست که هم خدا از او راضی است و هم از مشیت و تقدیر خودش و خدا راضی و هم مرضیه‌ای است که خدا از او راضی است، ایشان هم راضیه و مرضیه و هم نفس مطئنه‌ای است که می تواند برای همه نسل‌ها خیر کثیر و کوثر بیکران باشد.

 

وی تصریح کرد: ایشان الگوی منتخب و برگزیده‌ای در زندگی بانوان است، لذا امیدواریم که به بهانه ایام فاطمیه زیبایی های ابعاد وجودی زهرای مرضیه را به عنوان یک بانوی عابده و عفیفه و زاهده و برگزیده شده از ناحیه خدا و معصومه و در عین حال مادری فداکار و مهربان و همسری باوفا و همدل و همراه و یک کنشگر فعال اجتماعی را به خوبی معرفی می‌کنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: ایشان در کنشگری به عنوان فعال اجتماعی حتی از ادبیات و اعتراض و سخنرانی و خطبه خواندن و از بیدار کردن مردمی که خودشان را به خواب زده بودند ولو با صدای بلال که بر فراز مناره شنیده می‌شود می خواهد مردم را به خود بیاورد و آگاه سازد.

 

وی ادامه داد: بلال می گوید من بعد از پیامبر(ص) دیگر اذان نمی گویم و زهرا(س) می گوید ای بلال بالای مناره برو و اذان بگو شاید با شنیدن صدای تو مردم به یاد سفارش های پیامبر(ص) بیفتند؛ گرچه فاطمه(س) طاقت نیاورد و در بین اذان بلال از هوش رفت و یک اذان نیمه تمام در دل تاریخ باقی ماند اما تداعی معانی که زهرای مرضیه با بیت الاحزان رفتن و با نشان دادن چهره آفتاب سوخته حسنین با در خانه مهاجر و انصار رفتن و با اتمام حجت کردن با کسانی که حق را داشتند ناحق می کردند و نسبت به خانه زهرای مرضیه و حق او تجاوز و تعدی کرده بودند و ظلم روا داشتند برجای مانده است.

 

ظهیری اظهار کرد: این بانوی پایدار و استواری است که هم خودش اهل استقامت است و هم خانه او مأمن فرود ملائکه و محل پیام رسانی به همه آحاد جامعه است و هم به عنوان بانویی مقتدر و مدیر که بحران بعد از پیامبر را که در جامعه رخ داده مدیریت می کند و تا پای جان می ایستد باید برای نسل و عصر امروز تا فردای قیامت به دور از هر تعصب و به دور از هر گونه اعمال سلیقه و به دور از هر گونه نگرش تک بعدی معرفی کنیم.

 

وی عنوان کرد: ما گاهی زهرای مرضیه را فقط مادر 4 فرزند و گاهی فقط در محراب عبادت و گاهی فقط به عنوان محرم اسرار علی(ع) و بعضی موارد هم از این محدودتر فقط به عنوان یک قدیسه ای که او را در طول تاریخ محبوس کرده‌ایم از او یاد می کنیم و باید بر این حال محجور و دور بودن خودمان از بلندای وجودی زهرای مرضیه توبه کنیم و مشی و روش او و سیره او را سبک زندگی او را در جایجای زندگی خودمان نه فقط برای خودمان بلکه برای زنان برای همه خوبان و موثرین جامعه برای الگو معرفی کنیم.

 

این پژوهشگر و فعال حوزه زنان و خانواده گفت: حضرت فاطمه(س) آگاه به زمان بودند و با شناخت زمان خود، در راه حفظ ارزش‌های الهی تلاش می‌کردند و ما وظیفه داریم چنین شخصیتی را به خوبی در جامعه دینی معرفی کنیم.

 

کد خبر 1130478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha