به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شمال استان اصفهان، حجتالاسلام حسن عارضی در دومین کنگره ملی شهود سلیمانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با بیان نقش استادان در تربیت دانشجو اظهار کرد: بروز ناآرامیها در دانشگاهها نباید باعث ناامیدی استادان از نسل جوان بشود، «چنانچه رهبر معظم انقلاب به دهه هشتادیها امیدوارند»؛ اما مهم است که استادان به نقش خود در تربیت در ساحت فردی و در ساحت اجتماعی آگاهتر شده و علاوه بر تولید علم و تدریس به رشد تربیت اجتماعی دانشجویان توجه کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به صبغه دانشگاهها و تولید علم در جهان اسلام عنوان کرد: به تعبیر آیت الله شهید مطهری مسلمانان ۵۰۰ سال بر جهان حکومت علمی داشتند و دانشگاه در کشورهای اسلامی تعالی و رشد یافته هر چند که نام دانشگاه نداشته و نامهای مختلفی به آن اطلاق میشده است.
حجت الاسلام عارضی افزود: روسو در کتاب تاریخ علوم به نقش مسلمانان در تولید علم در طول تاریخ پرداخته و در کتابش نقل میکند در برههای از تاریخ اگر دانشمندان اروپا میخواستند بیش از چهار عمل اصلی را فرا بگیرند به کشورهای اسلامی از جمله آندلس میرفتند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: به فرموده مقام معظم رهبری، غرب امروز میخواهد دانشگاه و علم را در مقابل دین قرار بدهد و این هدف را با تحریف کارکرد دانشگاه دنبال میکند.
عارضی ادامه داد: یکی از مهمترین فرازهای مقام معظم رهبری اشاره به دو کارکرد دانشگاه دارد که شامل توسعه علمی و فرهنگسازی میشود. توسعه علم توسط استادان در جریان بوده ودشمن از پیشرفت علمی ایران بیمناک است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: به دلیل شیوع بیماری کرونا دو سال در کشور آموزش حضوری تبدیل به آموزش مجازی شد. اگرچه مجازی شدن آموزش در آن شرایط اجتنابناپذیر بود؛ اما امروز با تبعات دور شدن دانشجویان و دانشآموزان از محیطهای آموزشی مواجه شدهایم.
عارضی افزود: یکی از این پیامدها، تحریف نقش دانشگاه بود. به این صورت که پس از حضوری شدن استادان با دانشجویانی مواجه شدند که با دانشگاه و رسالتهای آن بیگانه شدهاند و این موضوع کمک کرد که برخی اهداف بدخواهان انقلاب محقق شود.
وی تأکید کرد: فضای کلاس فضای انس با دانشجو است. محبتی در کلاس بین استاد و دانشجو خلق و فرصتی ایجاد میشود که استادان باید از این فرصت بهرهبرداری کنند و به نقش مهم مربی بودن خود توجه ویژه داشته باشند تا مرجعیت اجتماعی دانشگاه و استادان تحقق عینی پیدا کند.
نظر شما