محمدحسین فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به مهمترین مساجد تبریز گفت: تبریز از شهرهای تاریخی، باستانی و مذهبی کشور از آغاز ورود اسلام به ایران تا امروز بوده است. اولین دولت شیعی هم در آذربایجان شکل گرفته است. مساجد مختلفی در زمان های مختلف در شهر تبریز ساخته شده اند. بازار تبریز از جمله جاهایی است که مساجد بزرگ قابل توجهی آنجا هستند.
نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در بازار تبریز مسجد جامع، مسجد شصت و سه ستون و محلی که الان مصلی تبریز است و مسجد ارگ بوده است. مسجد کبود و مساجد گوناگون و متعددی در جای جای شهر است یعنی از مرکز شهر تا حاشیه شهر مساجد مختلفی وجود دارد که هر کدام تاریخچه خودش را دارد.
وی بیان کرد: مسجد کبود از جمله مساجد میراثی و تاریخی کشور است. مسجد سید حمزه نیز از مساجد معروف تبریز است که در کنار مقبره الشعرا است و قدمت تاریخی دارد.
فرهنگی بیان کرد: ما سه تشکل در مساجد تبریز داریم که یکی از آنها را در استان های دیگر نداریم. بسیج و کانون های فرهنگی و هنری مساجد در تمامی مساجد کشور وجود دارند ولی در مساجد تبریز انجمن های اسلامی وجود دارد که در مساجد استان های دیگر نیست و همه اینها فعالیت، همگرایی و همکاری هایی دارند که در راستای ماموریت ها و وظایف شان عمل می کنند.
وی تصریح کرد: معمولا بحث بازسازی و مرمت این مساجد ولو با تاخیر انجام می شود. از جمله جاهایی که در سال های گذشته مرمت شد، مسجد مقبره تبریز است که پدر بزرگوار آیت الله شهید قاضی طباطبایی و خود ایشان در آنجا حضور داشتند و این محل مسجد قدیمی است که محل نماز جماعت های روزانه شهید قاضی بوده است. مسجد شصت و سه ستون و جامع نیز نیاز به مرمت داشتند که مرمت شدند.
نماینده مردم تبریز در مورد امکانات این مساجد گفت: امکانات این مساجد در حد نیاز نیست و نیاز به امکاناتی بیش از امکانات موجود دارند.
نظر شما