تحکیم پیوند «قرآن، مسجد و مردم» مهمترین نقطه قوت مدهامتان

کارشناس حوزه دین با بیان اینکه تحکیم پیوند «قرآن، مسجد و مردم» مهم ترین نقطه قوت مدهامتان است، گفت: توجه به مقوله هنر در حوزه مسابقات قرآنی از اهمیت ویژه برخوردار است و سبب ایجاد پویای و نشاط قرآنی در بین جوانان و نوجوانان می شود.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛زینب روحانی مقدم-قرآن کریم، تجلی خدا و مخاطب آن فطرت زوال ناپذیر آدمی در هر عصر و نسل و نژاد است و بدین جهت پیام قرآن در بردارنده ی ژرف فرازمانی و فرامکانی و جهان شمول است.

 

قرآن، مانند یک چشمه جوشان همیشه بر بشریت جاری است؛ تاریخ نیز نشان داده است که راز جاودانگی و ماندگاری قرآن در طول زمان، تازگی و طراوت همیشگی ان برای افکار و اندیشه‌ های بشر همین عمق و ژرفای حقایق آن است که هم چون دریای بی کران غواصان فکر و فهم را جذب خود نموده و هیچ گاه به نقطه پایان نمی رسد.

 

سوق دادن نوجوانان و جوانان به سمت قرآن کریم می تواند سبب کاهش چشمگیر آسیب های اجتماعی در جامعه شود و به رشد و تعالی جامعه بسیار کمک کند و یکی از راه های جذب جوانان و نوجوانان به سمت قرآن کریم برگزاری مسابقات قرآنی همچون مسابقات «مدهامتان» است.
 
 
 
این مسابقات به همت کانون های فرهنگی هنری مساجد هر سال در سراسر کشور به همت بچه های مسجد برگزار می شود و چه خوب است که برگزاری این مسابقات همراه با تبلیغات و اطلاع رسانی گسترده ای چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی صورت گیرد.
 
 
 
در راستای برگزاری مسابقات قرآنی«مدهامتان»، گفتگوی خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام حجت سالاری مکی-مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی- را به شرح ذیل می خوانید:
 
 
۱-برگزاری مسابقات قرآنی مدهامتان توسط کانون های مساجد از چه اهمیتی برخوردار است؟ مهمترین شاخصه و نقطه قوتی که می‌توان برای مسابقات قرآنی مدهامتان بیان کرد این است که این مسابقات با محوریت مساجد برگزار می‌شود.
 
 
 
این مسئله از یک سو، تحکیم پیوند میان قرآن، مسجد و مردم را به دنبال دارد و از دیگرسو با توجه به اینکه مسجد مهمترین و مردمی ترین پایگاه برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی است، بنابراین محور قرار دادن و توجه به مساجد در برنامه‌ریزی های فرهنگی، سبب تقویت جایگاه مساجد و رفع مهجوریت از این پایگاه های مردمی می‌شود.
 
 
 
این مسابقات همچنین، گام مهمی در راستای شناسایی استعدادها و ظرفیت‌های قرآنی در سطح روستاها، محلات و مناطق مختلف به ویژه در میان نوجوانان و جوانان به شمار می‌رود و فرصت مناسبی برای ورود جدی و اثرگذار این افراد در عرصه فعالیت‌های قرآنی خواهد بود.
 
 
 
۲-برای تقویت این نوع مسابقات قرآنی باید چه اقداماتی انجام شود؟ اجرای برنامه‌های تبلیغی و ترویجی در حوزه قرآن به ویژه برنامه‌های شاخص و بزرگی همچون مسابقات قرآنی، بیش از هر چیز، هم افزایی میان دستگاه های قرآنی را می طلبد تا شاهد رشد کمی و کیفی برنامه‌هایی از این دست باشیم.
 
 
 
بهره‌گیری از ظرفیت تشکل‌های قرآنی به عنوان پایگاه های قرآنی مردم نهاد و تخصصی در کنار کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، قطعاً باعث افزایش استقبال از این مسابقات قرآنی خواهد شد.
 
 
 
همچنین توجه به مقوله هنر در حوزه مسابقات قرآنی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و سبب ایجاد پویایی و نشاط قرآنی در میان نوجوانان و جوانان می‌شود.
 
 
 
۳-کانون های مساجد برای جذب جوانان و نوجوانان به سمت مساجد و مباحث قرآنی از جمله مسابقات مدهامتان چه اقداماتی باید انجام دهند؟ کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد باید با برنامه‌ریزی مناسب، جذب کودکان، نوجوانان و جوانان را اولویت اصلی خود قرار دهند و این مهم می‌تواند از طریق ارتباط گیری صحیح و چهره به چهره با افراد در هر محله صورت گیرد.
 
 
 
اجرای برنامه‌های جذاب و متنوع در مساجد که شور و نشاط قرآنی را در پی دارد، نیز عامل مهمی در جذب و ترغیب اقشار مختلف به ویژه نوجوانان به مساجد است. همچنین توجه به نوجوانان و جوانان و سپردن مسئولیت و مدیریت برنامه‌های فرهنگی مساجد به این افراد، از یک سو سبب تکریم جایگاه این عزیزان شده و از سوی دیگر، جذب حداکثری جوانان و نوجوانان به مساجد را به همراه دارد.
 
 
 
۴-به نظر جنابعالی عملکرد کانون ها جهت اطلاع رسانی و تبلیغات برگزاری مسابقات مدهامتان در جامعه چگونه بوده است؟ کانون‌های فرهنگی مساجد باید از تمام ظرفیت‌های موجود در راستای تبلیغات و اطلاع رسانی استفاده کنند.
 
 
 
بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی، ارتباط گیری چهره به چهره با افراد مختلف و انجام تبلیغات در رسانه های مختلف اثر خوبی در جذب افراد به این مسابقات دارد. از سوی دیگر، ارتباط کانون‌های فرهنگی مساجد با مؤسسات و تشکل‌های قرآنی و همچنین جلسات خانگی قرآن کریم نیز گام مهمی در این زمینه به شمار می‌رود.
 
 
 
کانون‌های فرهنگی همچنین می‌توانند از طریق ارتباط سازنده با برخی ادارات بویژه نهادهایی که با مخاطبان جوان و نوجوان سر و کار دارند، از جمله سازمان تبلیغات اسلامی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، پایگاه های بسیج و... به جمعیت انبوه مخاطبان این دستگاه ها دسترسی پیدا کنند و از این ظرفیت برای اطلاع‌رسانی مسابقات قرآنی استفاده کنند.
 
 
 
بهره‌گیری از ظرفیت شهرداری‌ها در انجام تبلیغات محیطی نیز گام دیگری در این راستا به شمار می‌رود.
 
 
 
۵- این نوع مسابقات چه میزان می تواند به ترویج فرهنگ قرآنی و اسلامی در جامعه کمک کند؟ بدون تردید، در میدان عملیات جنگ نرم که دشمن اعتقادات و معنویات مردم بویژه نوجوانان و جوانان را هدف قرار داده و دین ستیزی را بیش از گذشته تبلیغ و ترویج می‌کند، نشان دادن چهره زیبا از دین و فرهنگ اصیل اسلامی، اثرگذارترین عامل در توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی و اسلامی و تزریق معنویت در جامعه و جذب جوانان و نوجوانان به شمار می‌رود.
 
 
 
به عنوان نمونه، تولید برنامه‌های جذابی از جمله سلام فرمانده و استقبال بی نظیر دهه هشتادی ها و نودی ها از این برنامه‌ها، به خوبی موید این مطلب است.
 
 
 
همچنین برنامه بسیار جذاب محفل در طول ماه مبارک رمضان امسال که یک چهره بسیار زیبا و دیدنی از فضای قرآنی را به نمایش گذاشت، از یک طرف بسیاری از افراد را با این فضای معنوی و صمیمی آشنا کرد و از طرف دیگر نشان داد که چه میزان خانواده‌ها از برنامه‌هایی که به نحو مطلوب و باکیفیت برنامه‌ریزی شود استقبال می‌کنند.
 
 
 
بر این اساس، طراحی و برنامه‌ریزی برنامه‌های مختلف و متنوع در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی، قطعاً تأثیر بسیاری در رشد معنویت در جامعه و عامل مهمی برای پیروزی در میدان جنگ نرم محسوب می‌شود.
 
 
 
کد خبر 1266382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha