به گزارش خبرگزاری شبستان، تمام اعمال و رفتار انسانها چه فردی و چه اجتماعی، مشمول حکمی از احکام شرعی می باشد و تمام موضوعاتی که به گونه ای با رفتار آدمی ارتباط پیدا می کند، در فقه اسلامی دارای قانون و مقرراتی است . عزاداری سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و امامان معصوم علیهم السلام نیز همچون سایر اعمال انسان دارای احکامی است که در سرویس قرآن و معارف در مطالبی سلسله وار به صورت مجزا به بیان احاکم عزاداری ابا عبد الله الحسین(ع) می پردازیم.
اگر کسى وسیله اى مثل عَلَم و ... را جهت عزادارى امام حسین علیه السلام نذر کرده باشد، آیا مسئول حسینیه مى توانند از قبول آن خوددارى نماید؟
ج. اگر صلاح نداند، مىتواند. (آیت الله بهجت)، ج4، ص: 543.
اگر کسی در مورد قمه زنی نذری داشته باشد وظیفه اش چیست؟
اشکال دارد. (آیت الله نوری) استفتائات؛ س 597
شخصی نذر سفره حضرت ابوالفضل علیه السّلام دارد ولی به علّت کمی جا، در محل سکونت نمیتواند نذر خویش را ادا نماید بنابر این آیا می تواند پول آن را جای دیگر خرج کند؟
اگر صیغه مخصوص نذر را نخوانده، نذر وجوب وفا ندارد و اختیار با خود شخص است ولی چنانچه صیغه نذر را خوانده باشد باید بر طبق آن عمل کند مگر آنکه قدرت بر وفا نداشته باشد. امام استفتائات، ج2، ص: 477 س 54
اگر نذر با صیغه شرعی باشد باید طبق نذر عمل شود. سیستانی؛ سایت.
نذرهائی که برای حضرت امام حسین علیه السلام و حضرت ابالفضل علیه السلام میشود چگونه باید مصرف شود؟
می شود در راه اقامه عزا برای آنها مصرف نمود. (آیت الله سیستانی)؛ سایت
شخصی نذر کرده که در روز هفتم محرم یک گوسفند به نام حضرت عباس علیه السلام ذبح کند ولی به علت مشغولیت و موانع نتوانست انجام دهد آیا دادن آن در روزهای بعد مجزی است؟
اگر نتوانسته است به نذر عمل نماید از ذمه او ساقط است. (آیت الله سیستانی)
پایان پیام/
نظر شما