محمدتقی فخریان، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد، اظهار داشت: سبک زندگی اسلامی مولفه هایی دارد که هم در دین و هم در حوزه های تربیتی قابل تعریف و تبیین است.
وی با اشاره به اینکه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بحث سبک زندگی اسلامی لحاظ شده است، افزود: در برنامه درسی ملی اعتبار نقش خانواده را به عنوان یک موضوع سبک زندگی دینی بدان اشاره شده است.
فخریان با بیان اینکه خانواده نقش تربیتی و مدارس نقش تعلیمی دارند، گفت: خانواده ها در حوزه تربیتی باید حداقل همکاری را با آموزش و پرورش داشته باشند و اقدامات خانواده ها همسو با تعلیمات مدارس باشد.
وی ادامه داد: خانواده ها باید در مسایل تربیت جنسی فرزندان خود نیز توجه بسیاری داشته باشند و مادر خانواده باید رعایت پوشش را در مقابل فرزند بالغ خود داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه هر چه ارتباط اولیاء دانش آموزان با مدارس بیشتر باشد می تواند افزایش دهنده اطلاعات انجام گرفته در مدارس باشد و ابراز داشت: در مورد آداب و احترام گذاشتن کوچکتر به بزرگتر وظیفه اصلی بر دوش خانواده هاست و آموزش و پرورش در کنار آن وظیفه ارتقاء این آموزش ها را دارد.
وی با بیان این مطلب که مدارس با برگزاری اردوهای دانش آموزی و تبیین مسایل سبک زندگی در این اردوها به دانش آموزان می تواند در این زمینه انجام وظیفه نماید، گفت: هماهنگی بین محتوای تربیتی مدرسه و خانواده بسیار ضرورت دارد و باید ارتباط نزدیک بین معلمان و محتوای آموزشی و تربیتی مدرسه به وجود آید تا آموزش ها دوگانه نشود.
فخریان اشاره ای به طرح آموزشی خانواده پایدار برای 23 هزار دانش آموز پایه سوم متوسطه داشت و تصریح کرد: دانش اموزان در این دوره آموزش می بینند که چطور همسر آینده خود را با معیارهای اسلامی انتخاب کنند و بعد از ازدواج با چه مسائلی روبه رو هستند.
وی با اشاره به اینکه متون آموزشی پایه های اول، دوم و سوم ابتدایی با نگاه به سبک زندگی و مولفه های سبک زندگی اسلامی تغییر کرده است، بیان داشت: بخشی از محتوای آموزشی کتب پایه های ششم و هفتم به بحث سبک زندگی اسلامی پرداخته است.
پایان پیام/
نظر شما