خبرگزاری شبستان: قرآن کتاب هدایت از سوی خداوند منان است که به منزله هدایت انسانها بر پیامبر ختمی مرتبت نازل شد. از آنجا که در جامعه امروز کلمه آرامش معنای واقعی خود را از دست داده و مردم به دنبال دستیابی به این مهم هستند، گزیده ای از کتاب "دقایقی با قرآن" پیرامون این موضوع را منتشر می کنیم.
عوامل آرامش و دلگرمی
"الذین آمنوا وتطمئن قلوبهم بذکرالله الا بذکرالله تطمئن القلوب"
هدایتشدگان کسانی هستند که ایمان آورده و دلهایشان به یاد خدا آرام میگیرد. بدانید که تنها با یاد خدا دلها آرام میگیرد. (رعد، 28)
دستیابی به اطمینان و آرامش میتواند عوامل گوناگونی داشته باشد ولی در راس آنها آگاهی و علم جلوه ویژهای دارد
- کسی که میداند ذره مثقالی از کارش حساب دارد (مثقال ذره خیرا یره) نسبت به تلاش و فعالیتش دلگرم است.
کسی که می داند بر اساس لطف و رحمت الهی آفریده شده، (الاّ من رحم ربک و لذلک خلقهم ) امیدوار است.
کسی که می داند خداوند در کمین ستمگران است، (ان ربک لبالمرصاد) آرامش دارد.
کسی که می داند خداوند حکیم و علیم است و هیچ موجودی را بیهوده خلق نکرده است (علیم حکیم) خوش بین است.
کسی که می داند راهش روشن و آینده اش بهتر از گذشته است، (والاخره خیر وابقی) قلبش مطمئن است.
کسی که می داند امام و رهبرش انسانی کامل ، انتخاب شده از جانب خداوند و معصوم از هر لغزش و خطاست، (انی جاعلک للناس اماما) آرام است .
کسی که می داند کار نیک او از ده تا هفتصد بلکه تا بی نهایت برابر پاداش دارد ولی کار زشت او یک لغزش بحساب می آید دلخوش است. (مثل الذین ینفقون اموالهم فی سبیل اللّه کمثل حبه انبتت سبع سنابل فی کل سنبله ماءته حبه)
کسی که می داند خداوند نیکوکاران را دوست دارد، (ان اللّه یحب المحسنین ) به کار نیکش دلگرم می شود.
کسی که می داند کار خیرش آشکار و کار شرش پنهان می ماند، ((یا من اظهر الجمیل و ستر القبیح )) شاد است .
عوامل اضطراب و نگرانی
یکی از شایعترین بیماری های قرن حاضر اضطراب و افسردگی است. برای این بیماری که دارای علائمی همچون انزواطلبی، در خود فرورفتن، خودکمبینی و بیهودهانگاری است، دلایل بسیاری را ذکر کرده اند، از جمله:
شخص افسرده از اینکه همه چیز را مطابق میل خود نمی بیند دارای افسردگی شده است، در حالی که ما نباید بخاطر اینکه چون به همه آنچه می خواهیم نرسیدیم، از مقدار ممکن آن هم دست برداریم و تسلیم شویم.
شخص افسرده با خود فکر می کند که چرا همه مردم مرا دوست ندارند و حال آنکه این امر غیر ممکنی است و حتی خدا و جبرییل هم دشمن دارند لذا انسان نباید توقع داشته باشد که همه او را دوست بدارند.
شخص افسرده گمان میکند همه مردم بد هستند، در صورتی که چنین نیست و خداوند به فرشتگانی که این توهم را داشتند پاسخ داد.
شخص افسرده گمان می کند که همه ناگواری ها از بیرون وجود اوست، در حالیکه عمده تلخی ها عکس العمل و پاسخ خصلتها و کردارهای خود ماست .
شخص مضطرب از شروع در کارها نگران است و احساس ترس و تنهایی می کند.
حضرت علی (ع) برای رفع این حالت می فرماید: (اذاخفت من شیء فقع فیه) از هر چه می ترسی خود را در آن بینداز که ترس هر چیز بیش از خود آن است.
شخص مضطرب نگران آنست که آینده چه خواهد شد. این حالت را می توان با توکل بر خدا و پشتکار درمان کرد.
چون در بعضی کارها ناکام شده است، نگران است که شاید در تمام امور به این سرنوشت مبتلا شود.
چون بر افراد و قدرتهای ناپایدار تکیه دارد، با تزلزل آنها دچار اضطراب می شود.
به طور خلاصه اموری همچون عدم قدردانی مردم از زحمات آن ها، گناه، ترس از مرگ تلقین های خانواده به اینکه نمیدانی و نمی توانی، قضاوت های عجولانه،توقعات نابجا و تصورات غلط، علت بسیاری از افسردگی هاو اضطراب ها می باشد که با یاد خدا و قدرت، عفو و لطف او می توان آن ها را به آرامش و شادابی مبدل ساخت.
بنابراین گزارش، کتاب دقایقی با قرآن به قلم محسن قرائتی از سوی انتشارات مرکز فرهنگی درس هایی از قرآن روانه بازار نشر شده است. در این کتاب بیش از 200 موضوع مبتلابه افراد جامعه مورد بحث و بررسی قرارگرفته است که پیوست قرآنی دارد.
پایان پیام/
نظر شما