رضا ربیعی، مدیرکل بهزیستی استان مرکزی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک با اشاره به اینکه این تعداد کودک، به صورت مستمر و غیرمستمر از طریق مراقبت در خانهها و خانواده زیر پوشش این اداره کل قرار دارند، گفت: توجه به کودکان نیازمند و مراقبت از این عزیزان امری ضروری است.
وی اضافه کرد: بر اساس قانون حمایت از کودکان ونوجوانان بی سرپرست وبدسرپرست مصوب سال 1392مجلس شورای اسلامی و در اجرای بندهای 2 و 13 ماده یک آئیننامه موضوع ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال 80 مجلس شورای اسلامی، سازمان بهزیستی با تایید مراجع قضایی مسئولیت تامین مراقبت شبانهروزی و ایجاد زمینههای پرورش از کودکانی را که به طور دائم یا موقت سرپرست خود را از دست داده باشند، بر عهده دارد و این امر از طریق دفتر امور شبه خانواده و در قالب دو برنامه مراقبت در خانواده (فرزندان امدادبگیر) و مراقبت در خانههای کودکان و نوجوانان (فرزندان مقیم خانهها) محقق میشود.
ربیعی ادامه داد: کودکانی که بنا به هر علت به طور دائم یا موقت سرپرست خود را از دست داده و با معرفی مقام قضایی به سازمان سپرده شده باشند، تحت سرپرستی سازمان بهزیستی قرار میگیرند.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی، ادامه داد: سازمان بهزیستی از طریق دفتر امور شبه خانواده خدمات خود را به کودکان تحت سرپرستی، در قالب دو برنامه مراقبت در خانواده (فرزندان امدادبگیر)و مراقبت در خانههای کودکان و نوجوانان (فرزندان مقیم خانهها) ارائه میدهد.
این مقام مسئول ادامه داد: خانههای کودکان در دو گروه سنی زیر 6 سال (خانه نوزادان، نونهالان و نوباوگان یا شیرخوارگاه) و بالای 6 سال با تفکیک سنی (خانه کودکان و نوجوانان) فعالیت میکند که میتواند به صورت دولتی یا غیر دولتی اداره شود.
وی در خصوص هزینه نگهداری از کودکان تحت سرپرستی سازمان بهزیستی اظهار کرد: طبق برآورد سازمان بهزیستی سرانه هزینه نگهداری از هر کودک در خانههای بهزیستی در سال 84 حدود چهار میلیون و 200 هزار ریال بوده است که این عدد با احتساب رشد قیمتها و تورم در سال جاری (92) بیش از 10 میلیون ریال در ماه خواهد بود که این هزینه از طریق خیرین و هیئت امنای خانههای کودکان پرداخت میشود و سازمان بهزیستی بخشی از آن را به عنوان یارانه به خانهها پرداخت میکند.
پایان پیام/
نظر شما