ساختار کهنه سازمان اسناد و کتابخانه ملی باید عوض شود

خبرگزاری شبستان:صلاحی سازمان اسناد و کتابخانه ملی را کهنه و ناسازگار با امروز دانست و گفت: باید اعتبارات این سازمان افزایش یابد چراکه این منابع پاسخگوی اداره‌کردن سازمانی با این رسالت نیست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، اسحاق صلاحی، در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به رویکردهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: باورمان در سازمان اسناد و کتابخانه ملی بر این بود که این نهاد جزء پازل‌های مهم بخش فرهنگی کشور است، دیپلماسی فرهنگی در این کشور تأثیرش از دیگر دیپلماسی‌ها بیشتر است. ملت ایران دارای میراث‌های زیادی در داخل و خارج کشور است که این میراث به صورت مکتوب است و سازمان اسناد و کتابخانه ملی پل ارتباطی بین نسل دیروز، امروز و فرداست.

 

وی تحول‌گرایی، نگاه سیستمی، آینده‌نگری و راهبرد را از رویکردهایش در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برشمرد و گفت: بر اساس این رویکردها ما برنامه استراتژیک سازمان اسناد و کتابخانه‌ ملی را تدوین کردیم و نتایج آن به برگزاری 9 کارگاه آموزشی منجر شد.

 

وی خاطرنشان کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی تنها دستگاه دولتی است که مرحله ایجاد تفکر استراتژیک، تدوین و راه‌اندازی آن را ایجاد کرد، ممکن است این طرح نقص داشته باشد اما با این تجربه می‌توانیم با همت کارکنان این سازمان و مدیریت جدید این کار  را به ثمر برسانیم.

 

اسحاق صلاحی با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده در دوره مدیریت 32 ماهه‌اش در سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: در این مدت 30 هزار کتاب کودک و نوجوان اسکن و در تالار دیجیتال سازمان قرار گرفت و سایت این سازمان از سایت‌های پربیننده خارج از کشور است.

 

وی تصریح کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی 38 هزار جلد نسخه خطی داشته که تاکنون 36 هزار جلد از این نسخه‌های خطی دیجیتال‌سازی شده و در کتابخانه ملی قابل دسترسی است و همچنین 32 هزار پایان‌نامه در تکست دانش بر روی سایت سازمان قرار گرفته است.

 

وی یادآور شد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران اولین کتابخانه دنیاست که در دو شیفت کار می‌کند و خدمات‌اش بر روی گوشی‌های تلفن همراه برای کاربران قابل دسترسی است.

 

وی سپس با تقدیر از کارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی در مدت حضور وی فشار زیادی را تحمل کرده‌اند، گفت: من در این مدتی که در سازمان بودم فشار زیادی را به همکارانم وارد کردم شاید در دوران مسئولیتم نمی‌توانستم بگویم که فشار وارد کردم، اما امروز اعتراف می‌کنم کاری که در این دو سال و چند ماه انجام دادم با این ظرفیت اداری کار بسیار بزرگی بود، کتاب‌های زیادی در مخازن بود که باید واسپاری می‌شد، من از صمیم قلب از این همکارانم تقدیر می‌کنم.

 

وی سپس از مسئولان دولتی حاضر در مراسم تودیع و معارفه خواست که به تغییر ساختار سازمان اسناد و کتابخانه ملی توجه کنند و گفت: ساختار این سازمان کهنه است و با امروز سازگار نیست، باید اعتبارات این سازمان افزایش پیدا کند، این منابع پاسخ‌گوی اداره‌کردن این سازمان با رسالت حاکمیتی نیست.

 

وی افزود: دورکاری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی شکل گرفته و 182 نفر از افراد دورکار هستند که نرخ رشد کاری آنها 25 تا 30 درصد است.

 

صلاحی همچنین به کمبود امکانات این سازمان و خدماتی که به کارکنان‌اش ارایه می‌دهد، اشاره کرد و گفت: این سازمان یک واحد مسکونی در مراکز تفریحی و زیارتی برای ارایه به کارکنان‌اش ندارد. در بین کارمندان دولتی که در مراکز فرهنگی کار می‌کنند کارکنان این سازمان از بقیه کمتر حقوق می‌گیرند، استدعا دارم یک توجه جدی به افزایش حقوق کارکنان کتابخانه ملی بشود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 346621

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha