باید تفسیر صنفی نوشته شود / من بی سوادم، دیگران هم به میدان بیایند

حجت الاسلام قرائتی در آیین رونمایی از جدیدترین تفسیرش، ضمن تاکید بر نیاز به تفسیر صنفی برای همه قشرها، فروتنانه خود را بی سواد خواند و گفت: بقیه بزرگان هم به میدان بیایند و مردم را با معارف قرآن آشنا کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز در آیین رونمایی از جدیدترین تفسیرش، که در نوزدهمین بین المللی قرآن کریم برگزار شد، در بیاناتی، ضمن معرفی تفسیر خود، از مهجوریت قرآن در جامعه گلایه کرد.

 

وی در ابتدای سخنانش با بیان اینکه مردم برای تهیه تفسیرهای موجود در حوزه قرآن باید وقت، پول و هزینه های مادی و معنوی زیادی را تحمل کنند تا بتوانند آن ها را تهیه و یا مطالعه کنند، گفت: در همین راستا تصمیم گرفتیم تفسیری تهیه کنیم که استفاده اش برای همگان راحت تر باشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی توضیح داد: برای همین امر، از پاره وقت های خودم در خانه استفاده کردم و در استودیویی که در منزل بود، این جلسات 7 دقیقه ای را ضبط و تنظیم کردیم.

 

وی مدعی بود که به خاطر این کار، چندین سال از بسیاری کارهای متفرقه گذشتم تا با چنگ و دندان توانستم از اول تا آخر قرآن را با این شیوه تفسیری بیان و تبیین کنم.

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی فروتنانه خود را بی سواد خواند و گفت: من سطح حوزه و چند سال درس خارج خوانده ام و خوشحالم که ضعیف هستم؛ چرا که بعدها بقیه بیایند و بگویند وقتی قرائتی این کار را انجام داد، پس ما هم می توانیم.

 

وی با بیان اینکه ما باید مزه قرآن را به مردم بچشانیم، گفت: باید تفسیر صنفی نوشته شود؛ تفسیر زن ها، جوان ها، بچه ها. برای آدم های بی حوصله باید تفسیر بنویسیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در این راستا با مثالی این تفسیر صنفی را تبیین کرد و گفت: انسان وقتی روزه گرفته و گشنه و تشنه است، خدا گفته که هنگام افطار دعای یک خطی بخوان. اما بعد از افطار دعای 4 صفحه ای گذاشته است و در نهایت بعد از خواب و استراحت به دعای ابوحمزه سفارش کرده است.

 

وی بر این باور بود که تمام آیات جبهه و جنگ باید در دانشگاه های نظامی تفسیر و تبیین شود، و بر همین منوال باید آیات حقوقی، اجتماعی و غیره را در دانشکده ها و حوزه ها و صنف های مربوطه تفسیر و تبیین کرد.

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با بیان اینکه ما هنوز اول کار هستیم، گفت: ما برای هر قشری از جامعه تفسیر می خواهیم و من چه مرده باشم و چه زنده، این تفسیر نمونه ای است که طلبه ها و دانشجوها به سمت قرآن بیایند.

 

وی با تشکر از مسوولین و کسانی که از او در محافل مختلف تجلیل کرده اند، فروتنانه گفت: من در سطح این تجلیل ها نیستم، چون بیش از اینکه انجام دادم می توانم انجام بدهم و این مربوط به همه ماست.

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی بر این باور بود که همه ما حق خیلی چیزها را انجام نداده ایم، گفت: عظمت رمضان به روزه نیست، بلکه به قرآنی است که در آن ماه نازل شده است و در این قرآن شیوه های بیان معارف اعجاب برانگیز بوده که برای همه قشرها در همه مراحل درس آموز است.

 

وی به روایتی اشاره کرده و گفت: در حدیثی امام(ع) می فرمایند که هر که علم می خواهد، قرآن را زیر و رو کند، اما ما به این کتاب، هر نگاهی داریم جز اینکه بتوانیم از آن علم و دانش استخراج کنیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در پایان سخنانش با اظهار امیدواری که استفاده ما از قرآن، مکتبی باشد، گفت: امید آن دارم که مزه قرآن را بچشیم، به دیگران بچشانیم و آیندگان را با این مزه شیرین و اعجاب برانگیز هم آشنا کنیم.

 

شایان ذکر است، آیین رونمایی از جدیدترین تفسیر استاد قرائتی که به صورت 300 برنامه 7 دقیقه ای در نرم افزاری ارائه شده است در  نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و با حضور آیت الله هاشمی شاهرودی، نایب رییس مجلس خبرگان رهبری و دکتر سید محمد حسینی، وزیر ارشاد اسلامی و جمعی از نخبگان و پژوهشگران حوزه علوم قرآنی، شب گذشته برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 58595

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha