به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، سید خلف حوتی نژاد، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد امروز (22 خرداد) در اولیت نشست برنامه ریزی « روستا و عشایر دوستدار کتاب» گفت: طرح ملی « پایتخت کتاب» بر گرفته از طرح جهانی کتاب است که از سال 2001 با انتخاب مادرید شروع شده است و هر ساله شهری از جهان به این منظور انتخاب با همکاری انجمن ناشران، اتحادیه فروشندگان و انجمن کتاب خانه های کتاب برگزار می شود.
وی افزود: در این طرح جهانی در سال های 2006 و 2011 تهران و در سال 2018 نیز نیشابور به مرحله نهایی این طرح راه پیدا کردند اما موفق به انتخاب پایتخت جهانی نشدند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد خاطرنشان کرد: یزد نیز به عنوان شهری فعال در چهار دوره گذشته در قالب های مختلف فعال بوده است و هر سال نیز جز برگزیده ها منتخبین بودیم که در سال گذشته نیز به همراه کاشان به مرحله فینال راه پیدا کردیم.
حوتی نژاد تصریح کرد: این جریان بهانه ای برای فعالیت در عرصه کتاب است و استقامت یزدی ها نیز در این میان بسیار زبانزد است.
وی گفت: در چهار دوره گذشته اهواز، نیشابور، بوشهر و کاشان به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شده اند و در سال 96 نیز تعداد 160 شهر در این دوره از مسابقات حضور پیدا کردند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد خاطرنشان کرد: با توجه به بررسی ها، بخشی که در یزد کم رنگ تر بوده شامل انسجام دستگاه ها و حضور بخش خصوصی است که باید آن را تقویت کنیم.
حوتی نژاد بیان کرد: امسال با گذر فرهنگ و هنر مازاری ها کار را شروع کردیم که این طرح از دل پایتخت کتاب آغاز شد و خوشبختانه یزد به عنوان اولین گذر فرهنگ و هنر مطرح شده است.
وی گفت: هدف از تشکیل جلسه این است که امسال باید به سمت سازمان دهی بهتر در بخش های دولتی و غیر دولتی حرکت کنیم و در این راستا نیز ظرفیت ها را شناسایی کنیم.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: ما نباید به پایتخت کتاب ایران شدن فکر کنیم بلکه باید بر اساس پتانسیل موجود به جهانی شدن فکر کنیم که این را در این مدت بایستی پیگیری کنیم.
نظر شما