به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «رسول زوارقی» امروز در "کارگاه آموزشی آشنایی با ساختار کتاب" تشریح اهداف برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با ساختار کتاب گفت: هدف برگزاری این کارگاه آشنایی نویسندگان و ناشران با مسائل فنی و حقوقی چاپ و نشر کتاب است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: یک کتاب باید از بخش های مختلفی چون محتوا، فرمت، ساختار و استانداردهای ملی و بینالمللی برخوردار باشد. کتابی که یکی از این شاخصهها را نداشته باشد ناقص و غیرمعتبر به حساب میآید.
مدرس کارگاه آموزشی آشنایی با ساختار کتاب در ادامه خاطرنشان کرد: در طول تاریخ با دو انقلاب فرهنگی عظیم مواجه بوده ایم. انقلاب فرهنگی اول ابداع خط و انقلاب فرهنگی دوم به وجود آمدن نشر بود. چاپ و نشر کتاب توانست حشو و زواید را در ارتباطات از بین برده و انسان به وسیله آن از ارتباط شفاهی به ارتباط کتبی روی آورد.
زوارقی با اشاره به اینکه گشت و گذار در فضای مجازی موجب اتلاف وقت و هزینه می شود، گفت: از آنجایی که مطالب زاید در فضای مجازی بسیار است؛ استفاده هدف دار از آن ممکن نیست. اما این مسأله در مورد کتاب صادق نیست.
وی افزود: کتاب از نظر مفهومی یکی از دستآوردهای مهم بشریت است که فضاهای مجازی و رسانه های دیگر نمی توانند جایش را بگیرند. نوع نگارش در فضای مجازی بین ارتباطات شفاهی و کتبی قرار گرفته است.
زوارقی تاکید کرد: وضعیت نشر هم اکنون به صورتی است که از نظر عناوین منتشر شده در جهان صاحب رتبه های برتر هستیم. با این حال یکی از آسیب های وارده به سیستم نشر تیراژ کم کتاب های منتشر شده است.
نظر شما