به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «شهرام کرمی» شب گذشته(۹ مرداد) در اختتامیه چهاردهمین جشنواره تئاتر رضوی در تبریز، اظهار داشت: در دوره اول تئاتر رضوی، فکر میکردم که «این رویداد چه ضرورتی دارد و چه کمکی به تئاتر ما خواهد کرد؟» در آن مقطع، شاید برای هیچکدام از ما، چشم انداز فعلی را نداشت و به عنوان یک تکلیف برگزار شد.
مدیرکل هنرهای نمایشی کشور با بیان اینکه «جشنوارههای تئاتری به دو شکل برگزار میشوند»، یادآور شد: یک سری رویدادها هستند که به شیوههای اجرایی میپردازند. این شیوه مانند جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، گاهی مشمول نوع مخاطب میشود. بعضی دیگر از جشنوارهها، مضمونی هستند که با هدف توجه به یک مضمون، محتوا و هویت برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره تئاتر رضوی در دوره اول با هدف «توجه به یکی از مفاهیم ارزشی و یک فرهنگ خاص ایرانی آغاز شد.» با این هدف که با استفاده از مشارکت هنرمندان و زبان هنر، آثاری برای رشد و توسعه تئاتر کشور آثاری تولید شود. جای خوشحالی دارد که این رویداد در ۱۴ سالگی خودش قرار گرفته که ما آن را زمان بلوغ و تکامل یافتن وجودی یک رویداد میدانیم. قطعاً اگر اتفاقات ۱۳ دوره گذشته را مرور کنیم، نقش آن را در تئاتر کشور به خوبی خواهیم دید.
کرمی با اشاره به اهداف جشنواره تئاتر رضوی، خاطرنشان کرد: در عصر جدید، «نگرش به هنر نو» تغییرات زیادی پیدا کرده است. جشنواره تئاتر رضوی قرار است به معنا و مفهوم رضوی بپردازد، آن چیزی که در روح و وجود همه ایرانیها ساری و جاری شده و زبان هنر میتواند به بهترین شکل ممکن به آن بپردازد.
وی به تشریح نقش فرهنگ رضوی پرداخت و گفت: به خانواده تئاتر خسته نباشید و خدا قوت میگویم، چون این خانواده بزرگ یک گام بلند دیگر برای تولید آثاری با مضمون تئاتر رضوی برداشت. شک ندارم که آثار هنرمندانه شما هنرمندان در همه ژانرها، لحظاتی خوب با مفهوم رضوی را در شهر تبریز خلق کرده که در تاریخ تئاتر کشورمان نقشی زیادی خواهد داشت.
مدیرکل هنرهای نمایشی کشور راجعبه برگزاری میزبانی تبریز از چهاردهمین جشنواره تئاتر رضوی گفت: این اولین دورهای است که جشنواره تئاتر رضوی در تبریز برگزار میشود. فرهنگ رضوی در شهرهای مختلف کشور ما جاری بوده و این جشنواره، بستر را برای بهره بردن مردم از فرهنگ رضوی فراهم کرده است.
نظر شما