موزه شعر و ادب در مجموعه‌ مقبره‌الشعرا راه‌اندازی می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از تاسیس موزه شعر و ادب در مجموعه‌ی مقبره‌الشعرا خبر داد و گفت: این موزه با محتوایی مناسب در خدمت همشهریان و گردشگران خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «محمد محمدپور» امروز(۲۷ شهریور) در آیین بزرگداشت روز ملی شعر و ادب و استاد شهریار در تبریز،‌ اظهار داشت: نامگذاری روز ٢٧ شهریور و سالگرد درگذشت استاد شهریار به نام روز ملی شعر و ادب از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، این مطلب را در ذهن متبادر می‌کند که  با توجه به بیان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به مثابه‌ قانون و لازم‌الاجرا و تمکین است، اما متاسفانه بعد از گذشت نزدیک به  دو دهه از نام گذاری روز ملی شعر و ادب فارسی، هنوز در افواه در ارتباط با دلایل و ضرورت نام گذاری این روز سخن گفته می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی افزود: بعضی به عناد و  بعضی به جهل هنوز در رابطه با دلایل انتخاب این روز سخن می گویند. خدمت کم نظیر استاد شهریار به عرصه شعر و ادب و شکستن برخی تابوها و ابداع عرصه جدید در ساحت شعر، به تنهایی برای نام گذاری روز ملی شعر و ادب به نام این شاعر شهیر و چیره‌دست کافی است.

وی افزود: شاید تصور نمی‌شد در برابر شعرایی چون حافظ و سعدی و خاقانی و دهها تن از این بزرگان عرصه‌ی ادب، کسی بتواند در دوران معاصر با این اقتدار و شکوه که شهریار ورود کرد، به عرصه‌ی شعر و ادب ورود کند و افتخاراتی عظیم در این حوزه بیافریند، اما شهریار این تابو را شکست و توانست در تاریخ ادبیات ایران زمین بدرخشد.

محمدپور تاکید کرد: امیدوارم از سال های آینده شاهد چنین نگاهی نباشیم و ازظرفیت این روز برای تبیین داشته‌های فرهنگی و ادبی ایران و آذربایجان بهره گیریم و باید به بهانه‌ی این روز جریاناتی را که به واسطه‌ی وجود استاد شهریار در حیطه ادبیات شکل گرفت را بررسی کرد.

وی با بیان اینکه اراده وزارت فرهنگ و ارشاد این است که روز ملی شعر و ادب فارسی در همه جای کشور گرامی داشته شود؛ گفت: این روز بهانه ای برای توجه ملی به مقبره الشعرا است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به پروژه بازسازی مجموعه تاریخی و فرهنگی مقبره‌الشعرا پرداخت و گفت: در ارتباط با این تاخیر مواجهه‌های متفاوتی وجود داشت که از آن جمله نگرش و برخورد نماینده محترم مقام معظم رهبری در استان، همدلانه، پدرانه و دلسوزانه بود امامتاسفانه برخی افراد دیگر برای کمک به این توسعه اغماض کردند.

محمدپور، افزود: امروز و مقارن با روز ملی شعر و ادب، موافقت‌نامه‌‌ای را از محل اعتبارات ملی معادل ٩ میلیارد و ٧٥٧ میلیون جهت ادامه این پروزژه منعقد کردیم.

وی خاطرنشان کرد: هیات امنایی متشکل از معاون عمرانی استاندار، مدیرکل میراث فرهنگی، مدیرکل سازمان برنامه و بودجه،‌فرماندار تبریز،‌شهردار تبریز، و ریاست شورای شهر تشکیل داده‌ایم تا این پروژه هر چه سریعتر به ساکان برسد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از تأسیس موزه شعر و ادب در مجموعه‌ مقبره‌الشعرا خبر داد و گفت: این موزه با محتوایی مناسب در خدمت همشهریان و گردشگران خواهد بود.

کد خبر 833615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha