«عباسعلی درستی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز از آمادگی کامل بیمارستانهای تعیین شده برای بستری کردن بیماران مشکوک خبر داد و اظهار داشت: سه مرکز آموزشی و درمانی امام رضا(ع)، سینا و کودکان تبریز برای بستری کردن بیماران مشکوک تعیین شدهاند، اما اورژانس تمامی بیمارستانها موظف به پذیرش مراجعان هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، خاطرنشان کرد: تشخیص و تصمیم نهایی بر عهده افراد تعیین شده تحت عنوان focal point بوده و بیماران مشکوک با آمبولانس اورژانس ۱۱۵ به بیمارستانهای تعیین شده منتقل میشوند و تمامی مراحل بستری و درمان این بیماران رایگان است.
وی در ادامه از آغاز انجام آزمایش تشخیصی ویروس کرونا در مراکز برخی استانها به ویژه آذربایجانشرقی خبر داد و گفت: آزمایشات تشخیصی به منظور سرعت بخشی به روند تشخیص در مراکز استانهایی که قدرت علمی و آزمایشگاهی دارند، انجام و موارد تایید آن به تهران هم ارسال میشود.
درستی با تاکید بر اینکه هیچ مورد مثبتی از کرونا در آذربایجان شرقی مشاهده نشده است، گفت: جواب آزمایشات معدود بستریهای مشکوک تاکنون منفی بوده و نتایج دو تا سه روز پس از بستری شدن، مشخص میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه هیچ کمبودی در زمینه کیتهای تشخیصی نداریم، اظهار کرد: برای آزمایش هیچ محدودیتی نداریم و کیت به اندازه کافی موجود است، اما استفاده از کیت برای تمامی بیماران لازم نیست.
وی گفت: بیماران مشکوک به کرونا بر اساس سه اندیکاسیون اکسیژن موجود در خون(spot) کمتر از ۹۴ درصد، تعداد تنفس بیش از ۲۴ بار و وجود علایم ویروسی در تصویر تهیه شده از سینه ارزیابی میشوند و کیت فقط برای این افراد لازم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: در این مرحله درد و تب بیمار کنترل شده و در صورت مثبت شدن نتیجه، کادر درمان لباسهای مخصوص پوشیده و بیمار از سایر بیماران جدا نگه داشته میشود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ماسک تنها برای افراد بیمار، مراقبان بیمار و کادر درمانی که ارتباط مستقیمی با بیماران داشته و خدمات درمانی به آنان ارائه میکنند، ضروری است، گفت: متاسفانه بازار ماسک توسط عدهای سودجو به بازار سیاه تبدیل شده است.
دوستی با ارایه توصیههایی به بیمارانی که دچار سرماخوردگی شدهاند، خاطرنشان کرد: نیازی به مراجعه به بیمارستان یا بستری شدن نبوده و بهتر است افرادی که تب و درد عضلانی و سرفه خفیف دارند، در خانه مانده و استراحت کنند و از پخش شدن ترشحات به هنگام سرفه جلوگیری کرده و دستها را مرتب با آب و صابون بشویند.
وی ادامه داد: در صورت تشدید علایم به مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها مراجعه کنند، کل بیمارستانها آماده پذیرش بوده و امکانات لازم در بیمارستانها موجود است و اقدامات لازم انجام میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: کارشناسان بهداشت محیط مرتب از مکانهای پرتردد مثل ورزشگاه ها و مساجد بازدید کرده و موارد لازم را تذکر میهند، تمامی ارگانها، هشدارها را جدی بگیرند و با سیستم بهداشت و درمان همکاری کنند.
نظر شما