به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، حجت الاسلام والمسلمین «سیدمحمدعلی آلهاشم» در جریان بازدید از اقدامات جهادی کانون فرهنگی هنری شهید نهادی و مرکز نیکوکاری المهدی(عج) تبریز اظهار داشت: تمرکز بر "معیشت نیازمندان" مرحله دوم مقابله با ویروس کرونا است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: پس از حدود دو ماه از اعلام کرونا، ما به تدریج به سمت ترمیم و بهسازی در حرکتیم، اگر در مرحله اول عمده تمرکز بر "بهداشت و سلامت" بود اکنون باید علاوه بر تأمین وسائل بهداشتی به سمت تمرکز بر معیشت نیازمندان و فقرا حرکت کنیم.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از اقشار مردم که تجربه فقر نداشتند، اکنون برای اولین بار با این تجربه تلخ مواجه میشوند از این رو فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، ضرورت ترمیم زندگی آسیب دیدگان از حادثه کرونا را صد چندان میکند.
امام جمعه تبریز رمضان را ماه انفاق، صدقه، رسیدگی به فقرا، اکرام ایتام و اطعام مستمندان توصیف کرد و گفت: گسترش و عُمق بخشی وجهه مردمی کمک ها، مساعدت ها و فراهم سازی مشارکت بیشتر و فراگیرتر مردم با استفاده از ظرفیت معنوی ماه مبارک رمضان در رزمایش مواسات مورد تاکید است.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه پویش های مختلف مردمی در زمینه حمایت از نیازمندان؛ یک حرکت مقطعی در یک بازه زمانی موقت است، تصریح کرد: برای تداوم عملیات در طول سال و در موارد احتمالی بعدی این رزمایش از نیمه شعبان تا پایان ماه رمضان برگزار میشود.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با بیان اینکه کانون های مساجد نقش ارزنده در حمایت از اقشار آسیبدیده از کرونا دارند، افزود: با تهیه نقشه عملیات توسط گروهها و نهادهای ذیربط، باید کمک رسانیها به کسانی که برای اولین با درد سنگین فقر مواجه میشوند توسعه و گسترش یابد.
نماینده ولی فقیه در استان با تاکید بر ضرورت شناسایی و اولویت بندی نیازمندانی که زیر نظر کمیته امداد و بهزیستی و نهادهایی از این قبیل نیستند، گفت: گروه های جهادی، امدادی، هیأت حسینی، ائمه جماعات، انجمنهای خیریه و مجموعههای مؤمن، انقلابی و مردمی در قرارگاه رزمایش گردهم بیایند و با تبادل تجربیات؛ آسیبها، ضعف ها و قوتها را شناسایی و برای رفع و تقویت آنها تلاش کنند.
امام جمعه تبریز شرط اول رزمایش های حمایت از نیازمندان را "حرکت خالصانه" عنوان کرد و ادامه داد: از کلمه مواسات و عمق معنایی آن آشکار است که مهم نیست نام چه کسی و چه نهادی مطرح باشد و " گذشتن از آرمها و پرداختن به آرمانها" نقشه راه این رزمایش است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم نقطه اصلی در رزمایش های مختلف مردمی در حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه را محوریت مساجد دانست و اظهار داشت: تمام تلاشهای این حرکت مؤمنانه باید بر محور مساجد شکل بگیرد و حتی المقدور مساجد فعال که دارای ائمه جماعات تلاشگر هستند شناسایی و برای رزمایش بعدی از ظرفیت آنها بهتر از گذشته استفاده شود.
نظر شما