«محمد هادینیا» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز اظهار داشت: ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور امسال با ساز و کاری جدید و در قالب طرحی با عنوان «تابستانه فهما» به دنبال غنیسازی اوقات فراغت بچه های مسجدی است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی ادامه داد: تابستانه فهما، یک طرح در سطح ملی است که تلاش میکند با محور کانونهای فرهنگی هنری مساجد رنگ و بویی متفاوت به اوقات فراغت نوجوانان و جوانان بدهد، ذیل این طرح در استان 1400 کانون با اعضایی در رده سنی نوجوان و جوان از 10 تیر تا 5 شهریور تحت پوشش قرار گرفته و برنامههای متعددی را با رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح استان و شهر خود برگزار میکنند.
وی با بیان اینکه اردوها و کلاسهایی که در طرح ملی تابستانه (فهما) برگزار میشوند؛ باید اخذ تاییدیه از ستاد مبارزه با کرونا استان داشته باشند، تصریح کرد: تقویت بنیه ایمان، همدلی، کار و ایثار در محیط مسجد، خانواده و محله و استفاده از ظرفیتهای داوطلبانه مردمی با محوریت کانونهای فرهنگی هنری مساجد از جمله اهدافی است که این طرح دنبال می کند.
هادینیا ادامه داد: آنچه که ذیل برگزاری طرح ملی تابستانه (فهما) مورد توجه کانونهای فرهنگی هنری مساجد قرار گرفته، محوریت و همراهی امام جماعت، هیئت امنا و سایر تشکلهای مسجد و محله است تا در سایه این همراهی و تعامل، شبکهسازی و جریانسازی اساسی با هدف بهره برداری از ظرفیتهای مردمی شکل گرفته و گام بلندی در راستای محتوابخشی به اوقات فراغت برداشته شود. .
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی تصریح کرد: تابستانه (فهما) امسال منطبق با اساسنامه مصوب کانونهای مساجد، درقالب سه شبستان «فرهنگ»، «نوآوری» و «هنر»، و 12 رواق طراحی شده و در سامانه بچه های مسجد بارگذاری شده است.
وی ادامه داد: در «شبستان فرهنگ» با محور رویکرد قرآنی بخشهای «نور»، «کتاب»، «رسانه»، «همدلی» و «دانش» در قالبهای برگزاری کلاس، همایش، نشست، محفل، حلقه، بازدید، مسابقه، نمایشگاه، شبکههای مجازی، تولید دانش و کارگاه قرآنی تعریف شده و برگزار می شوند، همچنین در «شبستان نوآوری» دو رواق «کارآفرینی» و «فناوری» محور فعالیت ها و قرار گرفتهاند که در قالب کارگاه، نمایشگاه، فروشگاه، ارائه طرح، کلاس، شبکههای مجازی به فعالیت می پردازند. .
وی با اشاره به رواقهای در نظرگرفته شده ویژه «شبستان هنر» گفت: سرود، نمایش، فیلم، قلم و ترنج از جمله مواردی است که در این بخش مورد توجه قرار گرفته و برنامه ریزی شده است. هر کدام از این رواقها در قالب یک طرح ملی در کشور اجرایی میشوند، به عنوان مثال در رابطه با «رواق نور» طرح «تلاوت نور» در سطح مساجد کشور برگزار میشوند، همچنین ذیل «رواق کتاب» طرح «شنبههای کتاب» برگزار خواهد شد که حاصل این طرحها که در شهرستان و استان برگزار می شود به صورت ملی ظهور و بروز خواهد یافت.
هادی نیا تصریح کرد: تمام کانونهای فرهگی هنری تحت پوشش بایستی جهت افزایش امتیاز و ایجاد امکان جلب حمایت های تعریف شده ستاد مرکزی ، تمامی فعالیت خود را به همراه استنادات در پرتال بچه های مساجد ثبت نمایند.
وی افزود: با توجه به شرایط کرونایی کشور و استان، انتظار داریم فعالیت ها بیشتر سمت و سوی مجازی به خود گرفته و در اجرای دیگر رشته ها نیز بایستی دستورالعمل های بهداشتی ستاد ملی کرونا کاملا رعایت شود.
هادی نیا ادامه داد: بر اساس این تقسیمبندیها کانونهای فرهنگی هنری مساجد میتوانند اعلام کنند که در کدام یک از شبستانهای فرهنگ، هنر، نوآوری فعالیت خواهند داشت، ضمن اینکه هرکدام از کانون ها در صورت پیشرفت در یک رواق میتوانند به صورت تخصصی مجوز آن را دریافت کنند تا در آینده بتوانند با نهادهای مردمی و خصوصی در آن زمینه همراهی و همکاری داشته باشند.
نظر شما