برگزاری همایش تاملی بر زندگی آثار و اندیشه «عبدالله قطب محیی» در جهرم

مساح گفت: اولین همایش کشوری تاملی بر زندگی آثار و اندیشه «عبدالله قطب محیی» بانی شهر «قطب آباد» شهرستان جهرم به صورت آنلاین برگزار می شود.

«حمیدرضا مساح قطب آبادی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم از برگزاری نخستین همایش کشوری تاملی بر زندگی آثار و اندیشه «عبدالله قطب محیی» بانی شهر «قطب آباد» شهرستان جهرم، گفت: این سمینار ساعت ۱۰ صبح  دوشنبه ۲۴ شهریور ماه، در محل پژوهشگاه علوم انسانی تهران افتتاح میشود.

 

مدیر مرکز کردیان شناسی با اشاره به اینکه این همایش قرار بود در اردیبهشت ماه همزمان به صورت تخصصی و عمومی در تهران و شهر قطب آباد برگزار شود که به دلیل فراگیر شدن بیماری «کرونا» به تعویق افتاد، افزود: با توجه به شرایط پیش آمده، تصمیم به برگزاری همایش به صورت مجازی شد.

 

وی با اشاره به اینکه این همایش تاملی بر زندگی آثار و اندیشه «عبدالله قطب محیی» ۲۴ تا ۲۶ شهریور ماه، به صورت مجازی برگزار می شود و اساتید و اعضای هسئت علمی تعدادی از دانشگاه های معتبر کشور می پردازند، بیان کرد: همچنین در این همایش مقالات منتخب توسط محققان ارائه می شود.

 

مساح ادامه داد: این همایش که با همکاری کمیسیون ملی یونسکو در ایران، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی و علوم و فناوری، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، جامعه المصطفی، بنیاد فارس شناسی، انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، قطب علمی تحقیق در متون حکمی و عرفانی برگزار می شود.

 

وی به محورهای همایش اشاره کرد و گفت: این همایش در سه محور زندگی قطب محیی (با موضوع  زندگی و سلوک اجتماعی، بررسی منابع و اسناد موجود درباب زندگی قطب و منابع فکری قطب و بررسی میزان تأثیرگذاری این منابع)، اندیشه قطب محیی (با موضوع اندیشه اجتماعی و سیاسی، اندیشه دینی و عرفانی و نسبت اندیشه قطب با وضع معاصر ما)‌ و آثار وی (با موضوع سبک‌شناسی نوشته های قطب، جایگاه نوشته های قطب در میان آثار عرفانی، قطب و زبان فارسی و بررسی و معرفی آثار قطب) فراخوان داده شده است.

 

به گزارش شبستان، «عبدالله قطب محیی» عارف بزرگ قرن نهم، صاحب مکاتیب معروفه و بانی شهر قطب آباد (اخوان آباد) بوده است.

 

در تفکر مذهبی قطب و پیروانش، احترام و ارادت بسیار به ائمه اطهار (ع) دیده می‌شود و محتوای مکتوبات او نیز که مستفاد از روایات اهل بیت (ع) است، نشان از نزدیکی تفکرات مذهبی و سیاسی او به اندیشه‌های شیعی دارد. 

 

کد خبر 970552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha