واردات بی‌رویه چای خارجی/  چایکاران از روی اجبار  باغ‌‌های خود را می‌فروشند

فرخی میکال نرخ پایین خرید تضمینی برگ سبز چای و واردات بی‌رویه چای خارجی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: کشاورزان چایکار به ناچار نرخ خرید تضمینی برگ سبز را پذیرفته و از روی اجبار باغات و زمین‌های خود را می‌فروشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «رسول فرخی میکال» در جلسه بررسی مشکلات صنعت چای ضمن انتقاد از نرخ پایین خرید تضمینی برگ سبز چای و واردات بی‌رویه چای خارجی اظهار داشت: کشاورزان چایکار از روی اجبار باغات و زمین‌های خود را می‌فروشند و هیچ کسی علاقمند به انجام این کار نیست.
 
 
رییس مجمع نمایندگان گیلان 900 روستا در دو استان گیلان و مازندران و 60 هزار خانوار روستایی را جامعه هدفی که در بحث صنعت چای با آن مواجه هستیم اعلام کرد و بیان داشت: هشت هزار خانوار روستایی امر فرآوری چای را برعهده دارند علاوه بر این 180 کارخانه چایسازی و 32 هزار هکتار باغ چای در دو استان گیلان و مازندران داریم.
 
 
فرخی میکال با بیان اینکه چای در کشور به عنوان یک محصول استراتژیک محسوب می‌شود تصریح کرد: دولت موظف است از جهات مختلف از صنعت چای و فعالان در این عرصه حمایت به عمل آورد و به طور مثال بحث خرید تضمینی برگ سبز چای یکی از همین حوزه‌های بسیار مهم است.
 
 
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای را قابل قبول نداست و با بیان اینکه کشاورز چایکار به ناچار این قیمت را پذیرفته است اظهار داشت: چیزی که باعث شده ما بیشتر از همیشه حمایت دولت را از صنعت چای طلب کنیم به خاطر عمر این محصول استراتژیک است که بین 2 تا 3 ساعت برآورد می‌شود.
 
 
عضو فراکسیون حمایت از محصولات استراتژیک مجلس با اشاره به اینکه پشتیبانی‌های دولت از صنعت چای کشور نباید فقط به حوزه قیمت آن معطوف شود اذعان کرد: توجه به بخش زیرساخت‌های صنعت چای، حمایت از کشاورزان چایکار در موعد کاشت، داشت و برداشت محصول از جمله انتظاراتی است که ما از دولت داریم تا به سبب آن رونقی در صنعت چای کشور ایجاد شود.
 
 
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس تک محصولی را دلیلی دیگر مبنی بر اینکه باید حمایت دولت از چایکاران شمال کشور افزایش و استمرار پیدا کند تلقی کرد و افزود: نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای باید افزایش پیدا کند و حمایت‌های جانبی مانند به روز کردن ماشین‌آلات و نوسازی کارخانجات نیز در دستور کار قرار گیرد.
 
 
نماینده معین مردم شهرستان آستانه‌اشرفیه و بندرکیاشهر سیاست مجلس را حمایت از صنعت چای و چایکاران اعلام کرد و بیان داشت: یکی از اهداف مهم تشکیل فراکسیون تولید محصولات استراتژیک از جمله چای این است که قصد داریم بخش خصوصی، بخش دولتی، بازرگانی و کشاورزان نمونه را در کنار هم قرار بدهیم تا فرآیند زنجیره تولید منجر به سود شود.
 
 
فرخی میکال با بیان اینکه طبق برآوردهای انجام شده از چهار کیلوگرم برگ سبز چای یک کیلوگرم چای خشک استحصال می‌شود تصریح کرد: باید مشخص شود در این فاصله‌ای که از تولید تا فروش محصول ایجاد شده، سود به چه کسانی می‌رسد زیرا تحقیقات نشان می‌دهد این سود به جای کشاورزان و تولیدکنندگان چای خشک به سمت واسطه‌گران گرایش دارد.
 
 
وی انتخاب یک راهکار عملیاتی و مناسب برای مدیریت کردن صحیح واسطه‌ها از صنعت چای ایرانی را لازم و ضروری خواند و گفت: قیمتی که هم‌اینک برای خرید تضمینی برگ سبز چای در نظر گرفته شده به هیچ عنوان جوابگوی هزینه‌ها و مخارج زندگی چایکاران را نمی‌دهد و مقدار آن حتی به نقطه سربه‌سر هم نمی‌رسد.
 
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس با بیان اینکه کشاورزان چایکار از روی اجبار زمین‌های خود را می‌فروشند و به هیچ عنوان به این کار علاقمند نیستند عنوان کرد: بازار فقط در حوزه واردات چای خارجی عمل می‌کند و اگر دقت کنیم حلقه‌های بین تولیدکننده، مصرف‌کننده و واحد بازرگانی چای در کشورمان شکل نگرفته است.
 
 
فرخی میکال به طرحی که بر اساس آن برگ سبز چای وارد عرصه بورس می‌شود اشاره کرد و با بیان اینکه ارزش واقعی این محصول باید مشخص شود و به کشاورز چایکار برسد اذعان کرد: مگر می‌شود باور کرد در کشوری که می‌تواند یک سوم نیاز خود به چای را تامین کند در تامین همین یک سوم هم مشکل وجود دارد.
 
 
وی شریک شدن کشاورزان در زنجیره سود و کوتاه شدن دست واسطه‌ها را از جمله مزایای وارد شدن چای به عرصه بورس دانست و خاطرنشان کرد: بازرگانان ایرانی باید داخل کشور را مقدم بر خارج کشور قرار دهند زیرا در سایر کشورها چای به شکل دوازده ماه سال برداشت می‌شود اما ما در شمال فقط چهار چین برداشت داریم و امکان رقابت به هیچ عنوان وجود ندارد.
 
کد خبر 1021081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha