روزنوشت‌های شهید قربانزاده در نمایش «روایت ناتمام زیبای خط خطی»

نمایش «روایت ناتمام زیبای خط خطی» قصد دارد زندگی شهید مرتضی قربانزاده را روایت کند؛ نمایشی که از بخش رادیو تئاتر جشنواره تئاتر مقاومت، به چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر راه یافت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نیمه‌های آبان سال جاری، شیراز به میعادگاه هنرمندان تئاتر کشور تبدیل شد. جایی که گروه‌های مختلفی از نقاط مختلف کشور به شیراز آمده بودند تا بخش «رادیو تئاتر» هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت را برگزار کنند. در میان آثار پذیرفته در این بخش، نمایش «روایت ناتمام زیبای خط خطی» از قزوین به شیراز آمده بود. نمایشی که روایت زندگی یکی از شهیدان دوران هشت سال دفاع مقدس بود.

 

کارگردان این نمایش بهاره کاظمی بود. این نمایش در همان اجرایی که در شیراز داشت، توجه‌های بسیاری را به خود جلب کرد. در نهایت هم توانست نام خود را در میانِ برگزیدگانِ هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت قرار دهد.

 

«روایت ناتمام زیبای خط خطی» در بخش رادیو تئاتر هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت توانست جایزه نخست بخش کارگردانی، جایزه نخست بخش نویسندگی، جایزه دوم بازیگری مرد و جایزه دوم بازیگری زن را تصاحب کرد در نهایت هم این نمایش توانست نام خود را در میان آثار راه‌یافته به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر قرار دهد.

 

حالا چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر با روی صحنه بردن اجراهای رادیو تئاتر آغاز شده است. این جشنواره از 25 دی 1401 اجراهای خود را در تماشاخانه مهر حوزه هنری آغاز کرده است. «روایت ناتمام زیبای خط خطی» که از جشنواره تئاتر مقاومت به جشنواره فجر آمده، در نخستین روز این جشنواره اجرا شد.

 

«بهاره کاظمی»، کارگردان نمایشِ «روایت ناتمام زیبای خط خطی» است او کتاب «دفترچه نیم‌سوخته» را می‌خواند و شیفته روزنوشت‌های شهید مرتضی قربانزاده می‌‎شود. او را شهیدی می بیند که کمتر شناخته شده است. چون دست نوشته‌هایش پس از 30 سال پیدا و روایت می‌شوند. او وظیفه خود می‌داند تا از زبان هنرش اثری برای این شهید بسازد.

 

کاظمی که از هنرمندان عرصه نمایش در استان قزوین است؛ از هنر تئاتر برای معرفی شهید مرتضی قربانزاده بهره می‌گیرد و در نهایت «روایت ناتمام زیبای خط خطی» خلق می‌شود. نمایشنامه این اثر را اصغر خلیلی می‌نویسد که از نویسندگانِ نام آشنای عرصه تئاتر کشورمان است.


بی‌شک یکی از مهمترین علل موفقیت نمایش «روایت ناتمام زیبای خط خطی» داشتن نمایشنامه‌ای با بالاترین کیفیت است.

 

بهاره کاظمی درباره این نمایش به خبرنگار شبستان می‌گوید: این نمایش قصه شهیدمرتضی قربان‌زاده است. دفترچه خاطرات او پس از 30 سال تبدیل به کتاب با عنوان «دفترچه نیم‌سوخته» شده است. با خواندن این کتاب که روزنوشت این شهید با دستخط خود از دوران سربازیش تا پیش از شهادتش است، برایم جالب آمد تا به یک نمایش تبدیل کنم.

 

او ادامه می دهد: وظیفه دانستم تا شهید مرتضی قربانزاده را به مخاطب عام و خاص معرفی کنم. تمام تلاش‌های خود را کرده‌ایم تا این روز نوشت‌ها را در قالب نمایش در بیاوریم. اجرای نمایش ما زندگی نامه ایشان است که با شروع جنگ دغدغه‌هایش نیز تغییر کرد و تا آخرین نفس برای میهن ایستادگی و مقاومت کرد.

 

کاظمی رادیو تئاتر را سخت ترین نوع اجرا برای بازیگر می داند و می گوید: در رادیو نمایش، بازیگران تنها یک ابزار دارند و آن هم بیانش است؛ ولی در تئاتر صحنه‌ای، بازیگران علاوه بر ابزار بیان، از زبان بدن نیز استفاده می‌کنند.

 

او درباره بازیگرانش می‌گوید: این نمایش میان واقعیت و مجاز است، به همین دلیل بازیگرانی انتخاب شدند که از قدرت خلاقیت بالایی بهره برده‌اند و به کار خود مسلط بودند.

 

بهاره کاظمی فارغ‌التحصیل کارشناسی نمایش با گرایش تئاتر کاربردی و دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی و مدرس تئاتر است. از سال 1385 فعالیت هنری خود و از سال 1391فعالیت در زمینه کارگردانی و تهیه کنندگی رادیو را آغاز کرده و تاکنون هم در عرصه نمایش فعال است.

 

این کارگردان پرداختن به موضوعِ شهدا در آثار نمایشی را وظیفه خود می‌داند و تاکید می‌کند: بسیار به این حوزه علاقه‌مند هستم. دوست دارم نمایش‌هایی که کار می‌کنم، موضوع‌شان بیشتر درباره زندگینامه شهدا باشد. وظیفه ما است تا نسل به نسل از شهدا بدانیم و آنان را بشناسانیم. باید از دل پدر و مادرهای این شهدا که آنان را مظلومانه بدرقه کردند، بیشتر بدانیم و مظلومیت آن ها را نشان دهیم.

 

این کارگردان تئاتر ادامه می‌دهد: آگاهی و اطلاع رسانی درباره زندگی نامه شهدا کم است. ما موظف هستیم تا از شهدا بیشتر بگوییم. زبان هنر یکی از عرصه هایی است که می توانیم موضوع ایثار و شهادت را به نمایش بگذاریم وبیشتر به مظلومیت شهدا و خانواده آن ها بپردازیم. باید یادمان باشد شهدا خاک خوردن و خاک ندادند.

 

نمایش «بوکه من» به کارگردانی طاهره شاددل، نمایش‌های «دست‌انداز» به کارگردانی سید سروش پیمبری و «روایت ناتمام زیبای خط خطی» به کارگردانی بهاره کاظمی در اولین روز چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر به اجرا در آمدند.

 

بخش رادیو تئاتر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از ۲۵ تا ۳۰ دی در تماشاخانه مهر به نشانی خیابان حافظ نرسیده به خیابان سمیه برگزار می‌شود.
 

 
چهار نمایش «در دل خاک»، «پل حمید»، «روایت ناتمام زیبای خط خطی» و «زنده عشق» نمایش‌هایی بودند که از بخش «رادیو تئاتر» هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، به طور مستقیم به چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر راه یافتند.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1247069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha