اعلام آمادگی اوقاف آذربایجان شرقی برای جذب سرمایه گذار

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی از آمادگی این نهاد برای جذب سرمایه گذار در قالب مشارکت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام «سیدشهاب الدین حسینی» در نشست تخصصی اعضای کارگروه‌های امداد صنعت نانو که در محل اداره کل اوقاف استان برگزار شد، با اشاره به فعالیت‌های اوقاف طی سال‌های اخیر، گفت: اوقاف استان در سال گذشته به عنوان دستگاه برتر جشنواره شهید رجایی انتخاب شده و درآمد این مجموعه نیز طی سه سال اخیر 11 برابر افزایش یافته است که این امر نوید مهمی در راستای ارتقای خدمت رسانی به مردم و به خصوص نیازمندان جامعه دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: شاید در نگاه اول چنین تلقی شود که وظیفه اوقاف صرفا رسیدگی به وضعیت امامزادگان و مساجد است در حالی که وقف، جایگاه مهمی در اقتصاد اسلامی داشته و حتی این سنت حسنه به عنوان پشتوانه اقتصادی اسلام نیز مطرح است که بیانگر ورود سازمان اوقاف به عرصه‌های اقتصادی و تولید در کنار مباحث فرهنگی و مذهبی است.  
وی با اشاره به جایگاه وقف در خطه آذربایجان، اظهار کرد: خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی که طبیبی در قرن هفتم بود، یادگار گرانبهایی از وقف ربع رشیدی را با دو نیت اصلی «علم الادیان و علم الابدان» برجا گذاشته که این ربع رشیدی به عنوان دانشگاهی عظیم در تبریز در آن دوران تا 12 هزار دانشجو از کشورهای مختلف را جذب کرده بود.
حسینی گفت: وقفنامه ربع رشیدی، نخستین وقفنامه ثبت جهانی شده است که نسخه اصلی آن با دست خط خود خواجه موجود است. این وقفنامه، پیشینه فرهنگی عظیمی برای ما محسوب می‌شود و شاید یکی از بهترین کتاب‌ها در عرصه مدیریت باشد. 
وی با بیان این‌که اندیشه خواجه رشیدالدین، گذرازعلوم سنتی به علوم کلاسیک بوده است، تاکید کرد: این وقفنامه تا هشت استان ایران و شش کشور منطقه را دربرمی‌گیرد و ظرفیت بسیار گسترده‌ای برای ارتقای سطح علمی استان ما در صورت احیای این وقف عظیم است.
وی با اشاره به ویژگی‌ها و تاثیرگذاری‌های وقف بر اقتصاد، گفت: طی دهه‌های گذشته متاسفانه هیچ یک از دولت‌ها توجهی به اقتصاد وقفی نداشتند در حالی که اگر نگاه‌ها به سمت اقتصاد وقفی هم می‌رفت، می‌توانست پاسخگوی بسیاری از نیازهای جامعه امروز باشد. 
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی افزود: انواع اقتصاد از نظر قانون اساسی به سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم بندی می‌شود که اوقاف زیرمجموعه بخش خصوصی است در حالی می‌توانستیم اقتصاد وقفی را با این همه عظمت به عنوان چهارمین بخش از اقتصاد کشور تعریف کیم.
وی افزود: اوقاف به اندازه 10 وزارتخانه کار و مسئولیت از حوزه تثبیت و ثبات مالکیت گرفته تا بحث اجاره رقبات و فعالیت‌های فرهنگی، کمک‌های معیشتی و... دارد. 
وی در ادامه در تشریح فعالیت‌های اوقاف آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: طی دو سال گذشته بحث تثبیت مالکیت موقوفات تسریع یافته و اکنون 94 درصد از اراضی و املاک وقفی استان دارای سند هستند. 
حسینی، وجود هفت بیمارستان در عرصه وقفی در تبریز، بیش از 400 مدرسه وقفی و تعداد 2000 مزرعه و باغ وقفی را از جمله پتانسیل‌های سنت حسنه وقف در آذربایجان شرقی عنوان کرد.
وی ادامه داد: با توجه به وجود تعداد بالایی از موقوفات کشاورزی در استان که متاسفانه طی دهه‌های گذشته مغفول مانده و هیچ استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌شد، اکنون بحث احیای این موقوفات مورد توجه بوده و انواع محصولات کشاورزی در این باغات و مزارع در حال کشت هستند که البته این روند تا زمان احیای تمامی موقوفات ادامه خواهد یافت. 
وی از ورود اوقاف استان به عرصه حمایت از دانش بنیان خبر داد و احداث بزرگترین سردخانه کشاورزی درمنطقه ارسباران به همراه صنایع تبدیلی سیب با آخرین تکنولوژی‌ها، توسعه و تثبیت شهرک سرمایه گذاری خارجی و برنامه ریزی برای تاسیس شهرک فناوری و الکترونیک در تبریز را از جمله‌ فعالیت‌های مهم اوقاف در عرصه دانش بنیان عنوان کرد. 
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی هم‌چنین از آمادگی این نهاد برای جذب سرمایه گذار درقالب مشارکت برای اجرای انواع طرح‌های صنعتی، کشاورزی و ... خبر داد و خاطرنشان کرد: خروجی تمامی فعالیت‌هایی که اوقاف در عرصه اقتصادی و تولید انجام می‌دهد بایستی عمل به نیات واقفان خیراندیش و کمک به نیازمندان و به خصوص بحث اشتغالزایی برای جوانان عزیزمان باشد.

کد خبر 1263608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha