مسئله جمعیت یک موضوع ملی است/ اراده جدی برای اجرای قانون جوانی جمعیت وجود ندارد

عضو هیئت رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینک مسئله جمعیت یک موضوع ملی است، گفت: متاسفانه اراده جدی برای اجرای قانون جوانی جمعیت وجود ندارد.

مجتبی محفوظی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی شبستان با اشاره به بحث افزایش جمعیت گفت: مسئله جمعیت یک مسئله ملی است و مختص به یک شخص و گروه خاص نیست. این مسئله مربوط  به تمام ملت ایران و کل کشور است. فارغ از پسوندها و پیشوندها باید کل ملت نسبت به این مسئله احساس مسئولیت کنند.

 

 

 

عضو هیئت کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همواره می گوییم که مسئولان باید تسهیلات خاصی را برای افزایش زاد و ولد در کشور اختصاص دهند اما تا مردم نیز احساس مسئولیت نکنند موضوع جمعیت حل نمی شود همه مردم ما باید نسبت به جوانی جمعیت احساس مسئولیت داشته باشند سپس دولت و مسئولان تسهیلات خاصی را فراهم کنند.

 

 

وی با اشاره به تصویب قانون جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس این طرح را با فوریت و در کمیسیون ماده 85 تصویب و پس از آن برای اجرا به دولت ابلاغ کرد. پس از یک سال از تصویب این قانون متاسفانه اجرای آن آنگونه که باید و شاید انجام شده است. جسته و گریخته در این رابطه قانون اجرایی می شود، ضعف ها در این زمینه جدی است. برخی از ارگان ها و سازمان ها زیر بار اجرای این قانون نمی روند چرا که در بسیاری از جاها مشکلات اعتباری و بودجه ای دارند.

 

 

وی ادامه داد: شاید در بسیاری از جاها مشکلات بودجه ای و اعتباری وجود داشته باشد ولی در بسیاری از جاها، سازمان ها و ارگان ها شانه خالی می کنند. پرداخت وام و تسهیلات به موقع نیست در زمینه دادن خودرو و خانه نیز اراده ای از سوی خودروسازان و یا وزارت راه وجود ندارد.

 

 

محفوظی بیان کرد: مشکل دیگر ما فرهنگ سازی است. هنگامی که شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» را دادند، صدا و سیما و رسانه های مختلف در این رابطه تبلیغ و فرهنگ سازی کردند. فیلم هایی در صدا و سیما در این رابطه ساخته می شد، بر فرض مثال آقای گرفتار را می ساختند که پدری بود فرزندان زیاد داشت و هیچ گاه نمی توانست استراحت کند و باید کار می کرد تا خرج خانواده را بدهد. این قدر برای این شعار کار کردند و فرهنگ سازی کردند تا موفق نیز شدند.

 

 

وی ادامه داد: در حال حاضر سیمای ما برای موضوع فرزندآوری هیچ کاری انجام نمی دهد. قطعا اگر می خواهیم در چاله جمعیتی نیفتیم و جمعیتی جوان داشته باشیم باید ضمن ارایه تسهیلات و کمک های مالی به خانواده ها در این رابطه فرهنگ سازی از سوی وزارتخانه های مرتبط و سازمان صدا و سیما نیز انجام شود چرا که این کار بسیار تاثیرگذار است.

 

 

کد خبر 1268334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha