اجرای طرح جمعیتی «یکی کمه، دوتا کافی نیست» در مساجد روستاها و شهرهای قزوین

باغبانها گفت: در بحث جمعیت طرحی را داریم با عنوان «یکی کمه، دوتا کافی نیست» که قرار است کاروانی متشکل از مشاور، ماما، مربی مهد و غیره به مساجد روستاهای پرجمعیت و شهرهای کم جمعیت رفته و بحث ترویج جمعیت را داشته باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، محمدحسین باغبانها- مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین- در دیدار با فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی که امروز (سه شنبه 16 خرداد) در دفتر نماینده مردم قزوین در مجلس برگزار شد، بیان کرد: در حال حاضر 380 کانون فرهنگی هنری مساجد در سراسر استان قزوین داریم که تعداد کانون های فرهنگی هنری در شهرستان قزوین 120 کانون است.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین ادامه داد: مهمترین ویژگی کانون های مساجد، پراکندگی آن در نقاط مختلف شهری و روستایی است که بعد از پایگاه های بسیج به عنوان شبکه ای گسترده که 56 هزار پایگاه بسیج در کشور داریم، 27 هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور فعالیت دارند که این گستردگی کانون های مساجد، ویژگی خوب این مجموعه است.

 

باغبانها اعلام کرد: کانون های مساجد از سال 1371 کار خود را در کشور آغاز کرده اند و از سال 1381 هم فعالیت کانون ها در استان قزوین آغاز شد و در این سال ها، فعالیت کانون ها در سطح کشور و استان، فراز و نشیب بسیاری را داشته است که اوج فعالیت کانون ها در سال های 1385 تا 1390 بوده که هم بودجه و هم تجهیزات خوبی به کانون ها اختصاص داده شده است و از سال 1390 این اتفاق در سراشیبی قرار می گیرد.

 

وی توضیح داد: اصلی ترین کاری که در این 13 ماه برنامه ریزی کردیم بازگشت هویت کانونی بوده است و برای این منظور با مدیران کانون های مساجد در شهرستان های مختلف استان جلساتی را برگزار کرده و سعی کردیم این هویت را در کانون ها مجدد ایجاد کنیم چراکه کانون ها یک پتانسیل جدی محسوب می شوند و ما در مناطق روستایی کانون هایی داریم نظیر کانون میثاق روستای خوزنین که 200 نفر جوان و نوجوان مخاطب آن هستند و فعالیت های خوبی را دارند.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین گفت: یکی از اصلی ترین مشکلاتی که کانون های مساجد را با بحران هویتی مواجه کرده نهادهای موازی است که برای مسجد کار می کنند و هماهنگی دقیقی بین آنها وجود ندارد.

 

وی تأکید کرد: مشکل دیگری که وجود دارد، این است که چندین سال است قرار است کانون های مساجد در مجلس به عنوان نهاد عمومی دولتی شناخته و تصویب شود و لایحه آن هم به مجلس داده شد ولی با توجه به اینکه فضای مجلس به سمتی است که دولت را کوچکتر کند، این اتفاق نیفتاده است.

 

باغبانها با اشاره به طرح های در حال اجرای ستاد کانون های مساجد قزوین اظهار کرد: یکی از طرح هایی که به صورت جدی پیگیری کردیم، طرح محما است که با جبهه فرهنگی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال انجام است و در این طرح بحث توانمندسازی مجموعه های فرهنگی استان شامل هیئت ها، کانون های فرهنگی هنری و غیره دنبال می شود که از 120 مجموعه فرهنگی که پالایش کردیم روی 40 مجموعه به صورت خاص کار می شود.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین در خصوص کتابخانه های مساجد عنوان کرد: ما در مساجد 140 کتابخانه و نزدیک هشت سایت تخصصی داریم که در حال حاضر طرح پالایش کتابخانه های کانون ها در حال انجام است و بر این اساس از کانون ها خواسته شده کتاب های قدیمی را آورده و کتاب هایشان را به روز و فعال کنیم.

 

وی در ادامه به اجرای طرح جمعیتی «یکی کمه، دوتا کافی نیست» اشاره کرد و افزود: در بحث جمعیت هم طرحی را داریم با عنوان «یکی کمه، دوتا کافی نیست» که قرار است کاروانی متشکل از مشاور، ماما، مربی مهد و غیره به مساجد روستاهای پرجمعیت و شهرهای کم جمعیت رفته و دیدار چهره به چهره داشته و هدف از این طرح هم ترویج جمعیت و فرزندآوری است.

 

باغبانها خاطر نشان کرد: در بحث جوان سازی هیئت امنا هم با مرکز رسیدگی به امور مساجد روی تفاهم نامه ای کار می کنیم که مدیران کانون فرهنگی هنری که سن شان بین 20 تا 45 سال است؛ بتوانند عضو حقوقی هیئت امنای مساجد شوند که اگر این اتفاق بیفتد در جوان سازی مساجد بسیار اثرگذار است.

 

کد خبر 1271723

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha