حس مسئولیت‌پذیری مردم برای مبارزه با مواد مخدر در جامعه باید افزایش یابد

سردار آزادی گفت: باید با اجرای فعالیت‌های فرهنگی، حس مسئولیت پذیری مردم برای مبارزه با مواد مخدر افزایش یابد و زمینه کاهش اعتیاد بعنوان یک آسیب اجتماعی در جامعه فراهم شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، سردار علی آزادی فرمانده انتظامی استان کردستان در نشست با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: حدود ۶۰۰ برنامه در کردستان به مناسبت هفته شورای مبارزه با مواد مخدر که از یکم آغاز وتا هفتم تیرماه ادامه دارد، در دست اجراست.

 

وی غبارروبی مزار شهدا، نشست با اصحاب رسانه، تجلیل از مقام شامخ شهدا، اجرای برنامه‌های فرهنگی با همکاری سایر ادارات را از جمله برنامه‌های هفته شورای مبارزه با مواد مخدر در استان اعلام کرد.

 

وی بیان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور کمیته‌های مختلفی براساس قانون مبارزه با مواد مخدر تشکیل داده اند که شامل کمیته‌های درمان، حمایت اجتماعی، کمیته حقوق قضایی، مشارکت فرهنگی پیشگیری، شناسایی اموال و کمیته فروش در کشور است که در این استان نیز تشکیل شده‌اند.

 

آزادی بیان کرد: سال قبل ۱۶۲ جلسه توسط این کمیته‌ها برگزار شد تا بتوانیم حس مسئولیت پذیری مردم را با مبارزه با مواد مخدر افزایش دهیم و باید یاریگر هم در زندگی باشیم تا این آسیب اجتماعی کاهش یابد.

 

فرمانده انتظامی کردستان یادآور شد: محل ترک ماده ۱۶ در استان راه‌اندازی شد و در حال حاضر ۲۵۰ نفر نگهداری و درمان می شوند تا به زندگی خود برگردند.

 

وی تصریح کرد: در سال 1704 بالغ بر یک‌هزار و 328 کیلوگرم مواد مخدر را کشف کردیم که در این راستا سه هزار نفر قاچاقچی، معتاد متجاهر، توزیع کننده و خرده فروش دستگیر شدند.

 

وی اعلام کرد: مشکلاتی در بحث نگهداری برای معتادان متجاهر داریم و با کمبود مکان مواجه هستیم که در صورت تحقق بودجه ارتقا خواهد یافت و تعداد بیشتری معتاد را جمع‌آوری می‌کنیم.

 

فرمانده نیروی انتظامی کردستان در خصوص دستگیر شدگان اضافه کرد: بیش از 36 درصد در خصوص تریاک دستگیر شدند و هروئین، شیشه و حشیش نیز در رده‌های بعدی دستگیرشدگان هستند.

 

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان یادآور شد: 21 تا 45 سال بیشترین رنج سنی معتادان هستند و نیاز است کارهای فرهنگی و آموزشی بیشتری انجام شود.

 

آزادی بیان کرد: 43 درصد افراد دستگیر شده بیکار هستند و یا مشاغل کاذب دارند و نیاز است در حوزه زیرساخت موضوعات اشتغال جوانان کوشاتر عمل شود و که ۹درصد آنها بی‌سواد هستند.

 

فعالیت ۱۰ مرکز درمان اختلالات مصرف مواد مخدر در ۱۰ شهرستان کردستان
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: مهمترین کار کمیته درمان و حمایت‌های اجتماعی که در سال ۱۴۰۱ انجام شد، راه‌اندازی مرکز ماده ۱۶ بود که حدود ۳۰۰ نفر در حال حاضر خدمات این مرکز را دریافت می‌کنند.

 

انوش آریانژاد افزود: جلسات گسترده‌ای در راستای پیشگیری از مبارزه با مواد مخدر در استان انجام شد و مصوبات زیادی داشتیم که از جمله آن فعالیت ۱۰ مرکز درمان اختلالات مصرف مواد مخدر در ۱۰ شهرستان است.

 

وی همچنین نظارت بر حسن انجام وظایف مراکز یاد شده را از فعالیت‌های سال قبل دانشگاه علوم پزشکی دانست و گفت: سال قبل ۹۱ بازدید از مراکز درمان اختلالات مصرف مواد مخدر در استان انجام شد.

 

افتتاح خانه یاریگران زندگی روستا در کردستان

سلیم کریمی جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان نیز اظهار کرد: امسال ۶۰۰ برنامه به مناسبت هفته شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در کردستان اجرا می‌شود که افتتاح خانه یاریگران زندگی روستا از جمله این برنامه‌هاست که براسا آن سی درصد خانه روستاها تحت پوشش خانه یاریگران روستا قرار می‌گیرد.

 

وی افزود: افتتاح اولین خانه یاریگران در یکی از روستاهای بخش سیرون در هفته پیش‌رو افتتاح می‌شود.

 

کریمی اضافه کرد: افتتاح سامانه سرا، خانه نشاط روستا، خانه یاریگران کار و تولید، برپایی نمایشگاه توانمندی‌های معتادان بهبود یافته در سنندج از جمله اقدامات اجرا شده و در دست اقدام شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در کردستان است.

 

وی با بیان اینکه شعار امسال ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور «همه با هم یاریگر هم باشیم» است، تصریح کرد: لازم است برای پیشگیری از اعتیاد از رسانه، فضای مجازی و تمامی ظرفیت‌ها استفاده شود.

 

وی اضافه کرد: همایش روز جهانی مبارزه با مواد مخدر روز چهارم تیرماه در مجتمع فرهنگی فجر سنندج برگزار می‌شود.
 

کد خبر 1274378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha