خبرگزاری شبستان؛ رستاخیز دادگاه عظیمی است که همه بدون استثناء در برابر آن حاضر و محاکمه می شوند، اما این دادگاه شاهدان بسیاری نیز دارد. و مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرى عَلَى اللّهِ کَذِباً أُولئِکَ یُعْرَضُونَ عَلى رَبِّهِمْ وَ یَقُولُ الأَشْهادُ هؤُلاءِ الَّذینَ کَذَبُوا عَلى رَبِّهِمْ أَلا لَعْنَةُ اللّهِ عَلَى الظّالِمینَ (سوره هود آیه 18) و کیست ستمکارتر از آنکه بر خداوند دروغ می بندد؟ آنان در قیامت بر پروردگارشان عرضه می شوند و شاهدان آن روز انبیا و فرشتگان خواهند گفت: اینها همان کسانی هستند که بر پروردگارشان دروغ بستند بدانید لعنت خدا بر ستمگران باد.
دادگاه قیامت، گواهان بسیاری دارد
الف: خداوند، که شاهد بر همه اعمال ماست. «ان الله علی کل شیء شهید»(حج، 17.)
ب: پیامبر اکرم صلی الله علیه واله. «فکیف اذا جئنا من کل امة بشهید و جئنا بک علی هولاء شهیدا»؛ چگونه است حال آنها در آن روز که برای هر امتی گواهی بیاوریم و تو را گواه بر آنها قرار دهیم. (نساء 41).
ج: امامان معصوم علیهم السلام. «و کذلک جعلناکم امة وسطا لتکونوا شهداء علی الناس» (بقره 143.) ما شما را امت میانه قرار دادیم تا گواه بر مردم باشید. مطابق روایات، مراد از امت، امامان معصومند زیرا سایر افراد امت از علم و عصمت لازم برای گواهی در آن روز برخوردار نیستند.
د: فرشتگان. «و جاءت کل نفس معها سائق و شهید» در قیامت همراه هر انسانی دو فرشته میآید، یکی او را سوق میدهد و یکی شاهد بر اوست. (ق، 21.)
هـ: زمین. «یومئذ تحدث اخبارها» (زلزال، 4.) در قیامت زمین اخبار خود را بازگو میکند.
و: وجدان. «اقرا کتابک کفی بنفسک الیوم علیک حسیبا» نامه عملت را بخوان و خود قضاوت کن که با تو چگونه برخورد شود. (اسراء، 14.)
ز: اعضای بدن. «یوم تشهد علیهم السنتهم و ایدیهم و ارجلهم» روز قیامت زبان و دست و پا به سخن آمده و علیه انسان گواهی میدهند. (نور، 24.)
ح: زمان. امام سجاد علیهالسلام در دعای ششم صحیفه میفرماید: «هذا یوم حادث جدید و هو علینا شاهد عتید» امروز روز جدیدی است که در قیامت گواه اعمالی است که در آن انجام میدهیم.
ط: عمل. «وجدوا ما عملوا حاضرا» در قیامت اعمال انسان تجسم یافته و در برابر او نمودار میشوند. (کهف، 48.)
برگرفته از کتاب دقایقی با قرآن
پایان پیام/
نظر شما